Ősztől egyszerűbbé válik a kétlépéses hitelesítéssel való bejelentkezés

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 15, iPadOS 15 és macOS 12 Monterey megújult jelszókezelési és -használati élményt kínál majd, melynek részeként többek közt a rendszer képes lesz kódot generálni kétlépéses hitelesítéssel való bejelentkezéshez és automatikusan be is illeszti azt.

iCloud kulcskarika terén változik még iOS-en és iPadOS-en a Beállítások alkalmazás, macOS-en pedig a Rendszerbeállítások, és az Apple kiterjeszti a támogatást a sötét oldalra is, mert az újítások Windows-on is elérhetőek lesznek a Microsoft Edge böngészőben. Nézzük is meg a változásokat!

iOS-en a Beállítások alkalmazás jelenleg is rendelkezik egy Jelszavak szekcióval, de macOS-en eddig a jelszavak menedzseléséhez és az iCloud Kulcskarika ellenőrzéséhez a Kulcskarika-elérés alkalmazást kellett használni.

Ezen változtat az Apple és macOS 12-től kezdve a Rendszerbeállítások alkalmazásban lesz egy külön Jelszavak beállítási altábla, pont, mint iOS-en.

A jelszómenedzsment kérdéskörében újítás lesz, hogy az operációs rendszerek képesek lesznek ellenőrző kódokat generálni kétlépéses hitelesítést használó oldalakhoz és ha a jelszóbeállítások közt mentve van a bejelentkezés, akkor automatikusan be is jelentkezteti a regisztrált felhasználót.

Az Apple magabiztos abban, hogy ezzel az újítással sokakat boldoggá tesznek majd, akik eddig külső jelszómenedzsert használtak, ezért beépítettek a jelszó beállítások közé egy importálási lehetőséget, amivel más jelszómenedszerekből áthúzhatod az adataidat.

Azért pedig, hogy minél több helyen el tudd érni a jelszavaidat egy biztonságos módon, a Windows-os iCloud alkalmazás is fel lesz készítve az új jelszó eszközökre és a Microsoft Edge-hez pedig lesz egy kiegészítő, amivel ugyanúgy elérhetőek lesznek a kódgenerálás és automatikus beillesztés funkciók.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Bob says:

    Ez még mindig nem elég ahhoz hogy váltsak 1Password-ről. A böngészős jelszavak mentése nem elég!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!