fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n lerántotta a leplet a watchOS 8-ról is, ami a szokásoknak megfelelően szintén ősszel fog érkezni, de a fejlesztők már letölthetik az első béta verziót, a nyilvános béta pedig júliusban fog érkezni.

A watchOS 8 esetén az Apple stílszerűen épp 8 főbb kategóriát emelt ki újdonságként, de ezeken túl rengeteg egyéb érdekesség is érkezik az új rendszerrel. Nézzük, mit ír az Apple a watchOS 8-ról!

A watchOS 8 segít kapcsolatban, aktívnak és egészségesnek maradni, jobban, mint eddig bármikor. Oszd meg a kedvenc emlékeidet a továbbfejlesztett Fotók alkalmazással. Tedd még szórakoztatóbbá az üzeneteidet. Kerülj még jobban a központba és légy jelen. És ez még csak a kezdet.

Összekötve veled, keresztül-kasul.

A watchOS 8 még könnyebbé teszi a kapcsolatban maradást azokkal az emberekkel, és dolgokkal, amelyek fontosak számodra. Nézd meg a fotóidat, vezéreld az otthonodat, indítsd el az autódat, és legyen kéznél az igazolványod – mindezt a csuklódon.

Fotók

Portré fotók az iPhone-odról – immár az órád számlapján is.

Helyezd a középpontba a barátaidról vagy családodról készült, kedvenc fotóidat.

A dinamikus, több rétegű effektussal ez az új számlap az iPhone-oddal portré módban készített fotókat használja, így a számodra fontos emberek kapják rajta a főszerepet.

Minden napra egy új emlék

A Fotók app által összegyűjtött emlékek és kiemelt fotók mostantól automatikusan szinkronizálódnak az órádra, minden egyes nap valami újat mutatva.

Tökéletes elrendezésben

Az Emlékek fotó kollekciója egy mozaikos elrendezésben jelenik meg, ezzel egy sokkal gazdagabb nézetet biztosítva a könyvtárad tartalmának.

Viseld a csuklódon, mutasd meg és oszd meg őket

Mindössze néhány koppintással megoszthatsz fotókat az Üzenetek és a Mail használatával.

Otthon

Okosotthon – okosabb óra

Amikor az okos eszközeid egyike aktiválódik, a watchOS 8 automatikusan javaslatokat tud tenni a közeli eszközök vezérlésére. Például amikor valaki megnyomja az okos csengőd gombját, megjelenhetnek opciók az ajtó kinyitására vagy a bejárati ajtó előtti világítás felkapcsolására.

Egy szoba, több kilátással

Az új nézetben az összes biztonsági kamerád képét láthatod. Többféle képarány is támogatott, ahogyan a kétirányú kommunikáció is az azt támogató kamerákon. A teljes képernyős nézethez pedig csak koppints a képre.

Vezérlés egy koppintásra

Mostantól sokkal gyorsabban elérheted a különböző szcenáriókat. A watchOS 8 az aktuális időpont alapján már tudja, hogy várhatóan melyiket akarod használni – és ezeket intuitív módon meg is jeleníti.

Állapotjelzők

Az összes eszközöd aktuális állapota kényelmesen elérhető az Otthon app képernyőjének tetején. Azonnal láthatod, hogy melyik lámpa vagy kamera van bekapcsolva, az akkumulátorok fel vannak-e töltve, illetve hogy frissíteni kell-e a szoftvert.

Tárca

Tárolj benne mindent – akár az otthonod kulcsát is

Mostantól akár az otthonod digitális kulcsát is tárolhatod a Tárcában az órádon, így mindig nálad lehet. Az Otthoni kulcs több népszerű gyártó zárjával is működni fog, és lehetővé teszi azt is, hogy egy kulccsal több ajtót is kinyithass.

Az autókulcs már tudja, hogy közeledsz az autódhoz

Az Apple Watch Series 6-ban megtalálható ultra-szélessávú technológiának köszönhetően a digitális autókulcsod már felismeri, hogy közeledsz az autódhoz. Nyisd ki az ajtót, kapcsold be a riasztót, vagy állítsd be a klímát – mindezt akár távolról is.

Nincs többé szükség a “kulcs a lábtörlő alatt” típusú megoldásokra

A Családi megosztással biztonságosan megoszthatsz egy digitális kulcsot a családoddal, vendégekkel vagy akár egy vállalkozóval is. Megoszthatod a kulcsot egyszer vagy akár többször is.

Tedd be a Tárcába a jogosítványodat

Az egyes szövetségi tagállamokban már lehetőséged van egy ellenőrzött digitális azonosító kártya bemutatására is a TSA számára a reptéri biztonsági ellenőrzőpontokon. És ahogyan az Apple Pay esetén, az adataid itt is titkosítva és biztonságban maradnak. (Ez egyelőre csak az USA egyes tagállamaiban érhető el.)

Üzenetek és Mail

Szerkesztés útközben

A diktálás esetleges hibáinak javításához használd a Digitális Koronát, hogy pontosan oda görgess az üzenetben, amit szerkeszteni akarsz.

Varázslatos üzenetküldés

Írj üzenetet diktálás, Firka és emojik használatával, az összessel egyszerre.

GIF-ekkel minden izgalmasabb

Dobd fel az üzeneteidet GIF-ekkel, amelyek között egy vagy több szót beírva tudsz keresni, hogy kiválaszd a megfelelőt.

Zene, ami jellemez téged

Ossz meg dalokat, albumokat és lejátszási listákat az Üzenetek és a Mail használatával.

Fókusz

Szűrd ki a zavaró tényezőket

A Fókusz segít a pillanatra koncentrálni, amikor arra szükséged van, csak azokat az értesítéseket engedélyezve, amelyeket ilyenkor is meg akarsz kapni. Válassz az alapértelmezett Fókusz javaslatok közül, mint például munka vagy edzés, vagy pedig szinkronizáld azokat, amelyeket az iPhone-odon, iPadeden vagy a Mac-eden hoztál létre.

Tudasd másokkal, hogy épp nem érsz rá

Az akaratlan zavarás megelőzése érdekében a watchOS 8 lehetővé teszi, hogy megoszd az állapotodat az Üzenetekben. Amikor egy kontaktod üzenetet kezd írni neked, látni fogja, hogy elfoglalt vagy – így tudni fogja, hogy ne zavarjon. Azt is te állítod be, hogy ki láthatja az állapotodat, és ki nem.

Új egészségi és fitnesz funkciók. A testnek és a léleknek is.

A jó egészség nem csak azt jelenti, hogy rendszeres testmozgást végzel, hanem azt is, hogy az elmédet is megtisztítod. A watchOS 8 új funkciói holisztikus módon közelítik meg az egészséget és a fittséget. Így amellett, hogy testileg is megdolgozol az eredményért, lelkileg is feltöltődsz.

Tudatosság

Fejben dől el

A népszerű Légzés appot újraalkottuk, kibővítettük, és átneveztük Tudatosságra.

Tarts egy perc szünetet

Az új Elmélkedés funkcióval a Tudatosság segít neked kialakítani egy meditációs gyakorlatot azzal, hogy egy rövid, elgondolkodtató témára fókuszálsz. Egy gyönyörű animáció segít mindezt elképzelni, miközben az egy perc letelik.

Lélegezz, most még mélyebben

A Légzés funkciót frissítettük egy új vizualizációval és tippekkel, amelyek segítenek összpontosítani, központosítani, és összekapcsolódni a belső éneddel.

Tudatossági Percek

A Légzés és Elmélkedés percei egy összesítéssel zárulnak, amely megmutatja, hogy összesen hány Tudatossági Percet értél el, együtt az átlagos pulzusoddal – hogy megerősítse a tested és elméd kapcsolatát.

Alvás

Ismerd meg az alvási légzésszámodat

Az alvás közben a percenkénti légzésszámod kiszámításával nagyobb betekintést nyerhetsz az általános jóllétedbe.

Kövesd nyomon a trendeket

Nézd meg az összes alvási adatot és trendet az Egészség appban az iOS-en. Az Alvás mellett mostantól már nyomon követheted a trendeket még több egészségi mutatóval, hogy jobban lásd az egészséged időbeli változásait.

Edzés

Nyújts – testben és határaidban is

Az Edzések között bemutatkozik a pilates. Fejlessz ki nagyobb erőt, jobb testtartást, egyensúlyt és rugalmasságot ezzel az ellenőrzött, progresszív gyakorlatsorozattal – miközben a fontos mérőszámokat is rögzíted.

Vadonatúj, mégis teljesen ősi

Tisztítsd meg az elmédet és csökkentsd a stresszt tai chi gyakorlásával, egy 2000 éves gyakorlattal, ami olyan, mint egy meditáció mozgással együtt. Ezután tekintsd meg az eredményeidet.

Új vendég edző az Apple Fitness+ esetén

Jeanette Jenkins vendég edzőként érkezik az Apple Fitness+ edzői közé.

Művészek a Reflektorfényben

A Művészek a Reflektorfényben pedig olyan lejátszási listákat tartalmaz az edzésekhez, amelyek egyetlen előadó zenéire épülnek, mint például Lady Gaga, Keith Urban, Alicia Keys, és Jennifer Lopez.

Még több felfedezni való

Keresés. Keresd meg az elveszett Apple eszközeidet az Eszközök Keresése segítségével – és soha többé ne hagyd el az AirPods-aidat.

Továbbfejlesztett családi beállítási funkciók. Egyes régiók tömegközlekedési kártyái már támogatottak, így a családtagok könnyen használhatják a tömegközlekedést. A Google Naptár és Mail fiókok is támogatottak. És a túrázási edzések mutatói immár gyerekek esetén is pontosak.

AssistiveTouch. Mostantól a végtagkülönbséggel vagy végtaghiánnyal élő emberek is használhatják az Apple Watch-ot. Az óra beépített érzékelői segítenek a hívások fogadásában, irányítanak egy mutatót a kijelzőn, és egy műveleti menüt is meg tudnak nyitni – mindezt egyszerű mozgatási gesztusokkal.

Mindig bekapcsolt kijel­ző. A Mindig bekapcsolt kijel­ző lehetővé teszi, hogy anélkül is lásd a számlapot, hogy fel kellene emelned a csuklódat, vagy felébreszteni az órádat. Mostantól pedig sok további alkalmazással is működik, beleértve az Ébresztések, a Térképek, a Stopper és a kedvenc, harmadik féltől származó alkalmazásaidat is.

Új Kontaktok app. Nem kell többet keresgélni valaki e-mail címét vagy telefonszámát. Mostantól gyorsan böngészhetsz, hozzáadhatsz, vagy szerkeszthetsz kontaktokat magán az órán.

Audiovezérlők. Nézd meg a fejhallgató valós idejű hangerő szintjeit a Vezérlőközpontban, miközben hallgatsz valamit – ahogyan az iPhone-on és az iPaden.

Viharjelzés. Az Időjárás app az Apple Watch-on mostantól támogatja a viharjelzéseket. Az értesítésekben láthatod a következő óra csapadékra vonatkozó jelzéseit és az eső intenzitását is.

Állítsd be egyszerre több időzítőt. Egyet a rizsnek. Egy másikat a zöldségeknek. És persze ne feledkezz meg arról sem, ami a grillen van. Indíts el több időzítőt egyszerre, és használd Sirit, hogy mindegyiknek külön nevet adj.

Kompatibilitás

A watchOS 8 az összes olyan készülékre elérhető, amire a watchOS 7 is, ráadásul az Apple weboldala alapján még csak iOS 15 sem kell hozzá, elég neki az iOS 14 is – bár mivel még az iPhone 6s is megkapja az iOS 15-öt, így igazából iOS 15 is lehetne a követelménye.

A watchOS 8 első béta verziója a fejlesztők számára már letölthető, a nyilvános béta júliusban érkezik, a hivatalos megjelenés pedig a már megszokott ősz lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Na ez ütős frissítés. Talán most kapja egyszerre a legtöbb új funkciót

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for teddy212

Népszerű hozzászólások

  1. Na ez ütős frissítés. Talán most kapja egyszerre a legtöbb új funkciót

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for teddy212