fbpx Skip to content

A hétfői WWDC konferencián az Apple új iCloud+ szolgáltatást mutatott be, mely további hasznos funkciókkal bővíti már meglévő iCloud fiókunkat.

Az iCloud+ három új funkciót tartalmaz, ami pedig külön örvendetes, hogy az Apple mindezt az eddig megszokott árakon kínálja a felhasználóknak.

Private Relay

A Private Relay révén az eszközünkből kilépő összes adatforgalmat titkosítják és két külön csatornán keresztül küldik el. Az Apple szerint senki, még ők maguk sem férhetnek nem hozzá, vagy tekinthetik meg ezeket az adatokat. Ez a funkció eléggé úgy hangzik, mint egy Apple VPN.

Hide My Email

A másik újdonság a Hide My Email, amely a Mail, a Safari és más szolgáltatásokba beépülve lehetővé teszi a véletlenszerű, egyedi e-mail címek generálását, melyek majd kapcsolódnak a fő fiókunkhoz. Ez azt jelenti, hogy a privát szféránk védelme érdekében alias címekkel elrejthetjük a valódi email címünket a szolgáltatások elől.

A Bejelentkezés az Apple-lel ugyan hasonló ehhez, de az új opciónál egyenként is különböző címeket generálhatunk, és ezeket kezelhetjük is, törölve a szükségteleneket.

Korlátlan számú HomeKit Secure kamera támogatása

HomeKit Secure Video kameránkból jelenleg az iCloud felhasználói fiókunkhoz öt darabot kapcsolhattunk, de az iCloud+ érkezésével a legnagyobb csomagban ezt a korlátot eltávolították, vagyis már akár korlátlan számú kamerát is hozzáadhatunk, és a kamerák által generált adatmennyiség továbbra sem terheli az iCloud fiókunk tárhelyét.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikk a legnagyobb csomagra utalt, de ez nem volt külön leírva, így most azt beleírtam, köszi!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kukac7 Avatar for Jadeye