fbpx Skip to content

Tim Cook a napokban hibrid munkatervet jelentett be az Apple alkalmazottak számára, amely heti három nap személyes megjelenést ír elő a dolgozóknak.

Az Apple hivatalos tervet dolgozott ki annak érdekében, hogy a COVID-19 járvány miatt bevezetett, több mint egyéves távmunkát követően az összes munkatársát visszahozza az irodába. Az alkalmazottaknak elküldött levelében Tim Cook felvázolta, hogy az Apple arra számít, hogy a munkatársak szeptember elejétől heti három napra visszatérnek az irodába. Ezt a hibrid megközelítést alkalmaznák legalább 2022-ig.

A The Verge, valamint a Bloomberges Mark Gurman által megszerzett levelében Cook azt írta, hogy a legtöbb alkalmazottat hétfőn, kedden és csütörtökön várják az irodába. Ha akarják, szerdán és pénteken azonban távolról is dolgozhatnak. Cook szerint bizonyos csapatok esetében viszont vissza kell térniük a heti négy-öt napos személyes megjelenésű munkához.

Az összefogással átvészeltük ezt a nehéz időszakot. Valami lényeges azonban hiányzott az elmúlt évből: egymás közelsége. A videokonferencia hívások persze áthidalták a távolságot köztünk, de vannak dolgok, amelyeket egyszerűen nem tud helyettesíteni.

Cook az e-mailben azt is megjegyezte, hogy az alkalmazottak évente akár két hétig is távolról dolgozhatnak majd, a heti menetrend mellett. Ez lehetővé teszi az számukra, hogy közelebb kerüljenek a családhoz, szeretteikhez, kezeljék a váratlan utazásokat és egyebeket.

Ezt a hibrid munkarendet Cook szerint átmenetinek tekintik, és valamikor 2022-ben felülvizsgálják.

Mint a The Verge kifejti, ez a megközelítés már azért lazább, mint ahogy az Apple hagyományosan eddig a távmunkáról vélekedett. A többi tech óriáshoz viszont azonban még mindig szigorúbb, hiszen a Google és a Facebook is lehetővé teszi alkalmazottjai nagyobb százalékának, hogy a távmunkában végezzék feladataikat, amíg csak szeretnék.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Bob Bob says:

    Jó, hát ha már felépítették azt az óriás komplexumot akkor érthető hogy meg akarják tölteni emberekkel:)

  2. Na az jó lesz ha megtudják tölteni az Applenek az épületét és végre lesz Magyar Siri (-;

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for MarkSomfai Avatar for Bob