WWDC21: elszólta magát az Apple egy álláshirdetése, érkezik a homeOS

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövő hétfőn kezdődik az Apple éves fejlesztői konferenciája, a WWDC, ahol a cég bemutatja, hogy milyen újdonságokra számíthatunk ősszel a macOS, iOS, iPadOS, watchOS és tvOS terén.

Ezek az Apple ismert operációs rendszerei, a honlapjukon mégis megjelent egy álláshirdetés, ami „homeOS”-t említ, majd ez később el is tűnt a pozíció leírásából. Vajon elszólta magát az Apple a hétfői bejelentés előtt?

Javier Lacort fejlesztő vette észre az Apple karrier oldalán, hogy homeOS-en való munkára keres tapasztalt iOS fejlesztőt az Apple Music csapat.

Az kizárt, hogy elgépelésről van szó, mert a szövegben kétszer is említésre kerül és mellette megemlítik az iOS-t, watchOS-t és tvOS-t is:

Munkád során együttműködhetsz az Apple rendszermérnökeivel, megtanulhatod az iOS, watchOS, tvOS és homeOS belső működését, optimalizálhatod kódod a teljesítményre olyan módokon, amikre csak az Apple képes. Gyere és csatlakozz csapatunkhoz és érj el valódi változást a zeneszeretők életében világszerte.

Az Apple Music keretrendszer csapat birtokolja a technológiai rétegeket, amik lehetővé teszik a rendszerszinten integrált Apple Music élményt az összes mobil platformunkon: iOS, watchOS és homeOS.

Felmerülhet, hogy a homeOS a HomePod minin futó operációs rendszer marketing neve lesz, hiszen jelenleg csak HomePod Software-ként hivatkozik rá az Otthon alkalmazás, a rendszerben pedig audioOS a kódneve, de a hirdetés vége mobil platformként hívja a homeOS-t.

Épp ezért nem teljesen egyértelmű, hogy erről lenne szó. Az is elképzelhető, hogy valamilyen új, okosotthoni megoldással áll majd elő az Apple, ami minden otthoni kütyün futhat majd.

Természetesen az Apple eltávolította a homeOS szót az álláshirdetésből, miután a sajtó felkapta az ügyet, ezzel is megerősítve azt, hogy valami van a háttérben.

Szerinted mit fog jelenteni a homeOS?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. ha5abe says:

  Vajon min fog futni homeOS?

  • Elképzelhető, hogy a cikkben leírt HomePod-on.
  • Lehet, hogy a macOS egy verziója lesz, amiben már csak az AppleStore-ból engedik a telepítést.
  • Lehet, hogy kiadnak egy sokkal kisebb macMini-t (a neve lehetne pl: macMicro, macPico, macNano) homeOS-el.
 2. Lajhar says:

  Ezt most miért?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!