Megjelent az Apple TV alkalmazás Nvidia Shieldre és Android TV-re is

Az Apple TV alkalmazás mostantól az Nvidia Shield mellett már az Android TV operációs rendszert futtató tévéken és streaming eszközökön is elérhető, derült ki az Apple TV Twitter fiókjának bejegyzéséből.

A Google tavaly decemberben jelentette be, hogy az ‌Apple TV‌ alkalmazás a közeljövőben több eszközre is elérhetővé válik az Android TV OS ökoszisztémájában. Az ‌Apple TV‌ alkalmazás, mely hozzáférést kínál az előfizetőknek az Apple TV+ és más tartalmakhoz is, mostantól letölthető a Google Play Áruházból Android TV OS eszközökre is.

Az Apple TV alkalmazás az Nvidia Shield beépített Google asszisztensével is együttműködik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy az „OK Google” parancs segítségével közvetlenül az adott Apple TV+ műsorokhoz vagy filmekhez navigálhassanak, vezéreljék a lejátszást és egyebeket.

Az Apple TV alkalmazás egyébként az elmúlt hónapokban sokféle platformra vált elérhetővé, többek közt a PlayStation, az Xbox és a Roku termékekre. Az alkalmazás elérhető a Google streaming eszközén, a Chromecasten  is, mely szintén az Android TV rendszerére épül.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Lehet, hogy hülyeséget mondok, de ez az Apple TV alkalmazás így más platformon szerintem csak annak kielégítő, aki csak Apple TV±os tartalmakat akar nézni. De aki mondjuk iTunesban megvásárolt filmeket is nézne annak nem jó, mert ha jól tudom ott nem érhetőek el az esetleges filmes extrák. Vagy rosszul tudom?

 2. Jadeye says:

  szerintem ez csak az Apple TV+ tartalmakra jó, de mivel nincs olyan eszközöm, ami Android TV-t futtatna, így nem tudom megnézni, androidos tabletre és telefonra meg nem elérhető.

 3. Mondjuk már az is nagy szó, hogy egyáltalán ennyire nyitnak. Igaz Apple Music app is van Androidra.

 4. Én CCGTV-t használok. A szifon kapcsán van ugye ATV+ előfizetésem és vele együtt itunes accountom is. Össze van kötve a két rendszer, vagyis az itunes film kinálata és a ATV+ is.
  Ugyanúgy tudom a droidos rendszeren nézni a Reszkessetek betörőket, mint a Morning Show-t szifonon.

 5. jah és már úgy 2 hónapja megy, just sayin’

 6. vjan says:

  A Google Chromecaston már márciusban futott az Apple TV app, megtévesztően hasonló dizájnnal, mint a gyári Apple TV-n. Ugyanazok a tartalmak érhetők el, beleértve a megvásárolt filmeket is.
  Az LG OLED TV-n is fut már több éve az Apple TV app, ugyancsak hasonló kinézettel és azonos szolgáltatásokkal.
  Igazából az Apple nem is a fizikai TV-n akar keresni, hanem a szolgáltatáson és a filmek eladásán. Szerintem ezért nyitott minden platformon.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!