Egy interjúból kiderült, miért nem kapta meg a 11 hüvelykes iPad Pro a Liquid Retina XDR kijelzőt

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2021-es iPad Pro egyik nagy dobása az M1 chip mellett a Liquid Retina XDR kijelző debütálása, de ezt csak a 12,9 hüvelykes modell kapta meg. Egy interjúban Scott Broderick, az iPad termékmarketingjének felelőse és Vincent Gu, a kijelzőt tervező mérnökcsapat tagja több információt is megosztott az új, mini-LED XDR kijelző tervezése során tapasztalt kihívásokról, és hogy miért is nem érkezett a 11 hüvelykes iPad Pro-ba. Persze a beszélgetés során sok más érdekesség is elhangzott.

Brian Tong ült le Broderickkel és Guval egy bővebb interjúra, melynek középpontjában a 2021-es, M1 chippel érkezett iPad Pro állt. Az egyik kiemelt kérdés, amelyre sokan kíváncsiak voltak, hogy miért csak a 12,9 hüvelykes modellek esetében tette elérhetővé az Apple az új Liquid Retina XDR kijelzőt.

Broderick többek között az alábbiakat is elmondta:

A 11 hüvelykes iPad tulajdonosai egyszerűen imádják magukkal vinni szupererős iPad készüléküket, tehát esetükben a hordozhatóság az elsődleges szempont, melynél a súly döntő tényező. A 12,9 hüvelykes kijelzőt előnyben részesítő felhasználók pedig a legnagyobb “vásznat” keresik, hiszen ők többségében kreatív alkotók, művészek. Az ő számukra pedig roppant inspirálóan tud hatni az XDR technológia által nyújtott lélegzetelállító képminőség a munkájuk során. Emiatt is tartottuk fontosnak, hogy Liquid Retina XDR technológiát beültessük a 12,9 colos iPad Pro modellekbe.

A 12,9 hüvelykes iPad Pro egyébként 0,5 milliméterrel vastagabb és egy leheletnyivel nehezebb az előző generációnál az új Liquid Retina XDR kijelző miatt. Úgy tűnik tehát, hogy Broderick a fenti gondolataival arra utalt, hogy a 11 hüvelykes iPad Pro – a nagyobb testvérhez viszonyítva – a mobilitást preferáló felhasználók körében nem lett volna népszerű az említett két dolog miatt.

Ennek egy másik aspektusa, hogy az Apple-ről többen is úgy gondolják, hogy a cupertinói óriásnak gondjai vannak a vadonatúj kijelző gyártási és ellátási lánca miatt. Egy biztos, az Apple a kijelzőn kívül is minden földi jóval telepakolta iPad Pro modelljeit, és az M1 chippel nagyon magasra rakta a lécet a konkurens gyártókkal szemben.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. pAnk says:

    “A 11 hüvelykes iPad tulajdonosai egyszerűen imádják magukkal vinni szupererős iPad készüléküket, tehát esetükben a hordozhatóság az elsődleges szempont, melynél a súly döntő tényező.”

    És az említett kijelzővel annyira nehéz lenne már a készülék? Ez megint csak mellébeszélés a köbön…

  2. Valószínűbb, hogy már megint hazudoznak…. Ha a 11 hüvelykes is megkapná a jobb kijelzőt, többen meggondolnák a vásárlást az olcsóbb, kisebb javára

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!