fbpx Skip to content

Az Apple termékmarketing vezetője, Tim Twerdahl interjút adott a MobileSyrup magazinnak, ahonnan több érdekes információt is megtudhattunk.

Kiderült például, hogy miért került némító gomb az új távirányítóra, hogy miért került ki belőle a gyorsulásmérő és a giroszkóp, és hogy miért nem került bele AirTag-szerű funkcionalitás, amivel megkereshetted volna a Lokátor alkalmazással. Nézzük meg ezeket az indokokat!

Miért került némító gomb az új távirányítóra?

Twerdahl szerint egyre több embernek az Apple TV az egyetlen “doboz”, amit hozzáköt a televíziójához, ezért fontosabbá vált, hogy egyszerűen elérhessék ezt a funkciót.

Észrevettük, hogy sok ember átállt arra, hogy az Apple TV legyen az egyetlen doboza, így a rendszerszinten leghasznosabb funkciókat akartuk felvenni a távirányítóra, mint például a ki- és bekapcsolás. Azt is tudtuk, hogy felnőtt egy generáció, aki nagyon hozzászokott az 5 irányú vezérléshez (fel/le/jobbra/balra és kiválasztás) és kényelmesebb nekik. Emelett azt is tudtuk, hogy sok lehetőség van az érintésérzékeny felületben, ezért alkottunk valamit, ami képes lehet mindkét irányzatból a legjobbat nyújtani, egy olyan módon, hogy javítja a felhasználói élményt.

Korábban az Apple TV távirányítója mellett kellett a televízió saját távirányítója is gyors némításhoz és kikapcsoláshoz, de ezeket a funkciókat már az Apple TV új távirányítója is el tudja látni.

Miért került ki a giroszkóp és a gyorsulásmérő?

A 4. generációs Apple TV megjelenésekor az Apple annyira magabiztos volt az előző távirányítóval kapcsolatban, hogy kötelezővé tették minden tvOS játéknak, hogy támogassa azt.

Azóta egy kicsit változott a vállalat véleménye és Twerdahl most már azt nyilatkozta, hogy a legjobb játékélményt úgy érhetik el a felhasználók, ha különálló játékvezérlőt csatlakoztatnak.

Épp ezért feleslegessé vált egy az, hogy az Apple TV távirányítója is rendelkezzen olyan funkciókkal, amik egy dedikált kontrollerben úgyis megtalálhatóak.

Miért nem lehet megkeresni Lokátorral?

Talán a felhasználók nem lepődtek volna meg ennyire az U1 chip hiányán, ha az Apple nem ugyanazon az eseményen mutatja be az AirTaget és az új Apple TV távirányítót.

Ezért viszont sokakban felmerült, hogy miért döntött így az Apple és most megkaptuk a választ: azért, mert az új távirányító vastagabb!

Sok változást eszközöltünk a Siri távirányítón, többek közt egy kicsit vastagabbá tettük, így nem fog olyan könnyen becsúszni a kanapé párnái közé annyiszor és nem kell csatlakoznia a Lokátor hálózatához sem.

Twerdahl válasza kicsit furcsa, ha jobban belegondolunk, hiszen az új, vastagabb Apple TV távirányító is csak 9,25 mm vastag, ami még szerintem simán a kanapéba csúszós kategóriába esik.

Jelentősen vastagabb lett az új távirányító elődeinél

Ennek ellenére lehet, hogy igaza van és az Apple-nél tényleg nem kell AirTag-szerű funkcionalitás ilyen vastagsággal már.

Persze ha megnézzük, hogy az Apple mekkora pálfordulásokra képes újabban, akkor simán elképzelhető, hogy az 5 év múlva megjelenő új Apple TV távirányítóban már lesz Lokátor támogatás is.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.