fbpx Skip to content

Az Apple levette a sajtóembargót, így a YouTube-ot elözönlötték az M1-es chippel felszerelt, teljesen újratervezett iMac modellekről készült tartalmak.

A videók igazából semmi olyat nem mondanak el, amit ne tudnál, ha követted az elmúlt 7 hónapban az összes Apple hírt, de ha ez véletlen elmaradt volna, akkor érdemes lehet vetni egy pillantást arra, hogy mit is gondolnak a tesztelők.

Az új iMac gyors, szexi, vékony és színes és határozottan felkavarta az állóvizet az asztali számítógépek piacán. Ezt többen ki is emelték.

A The Verge-nél Monica Chin kitért arra, hogy az új iMac iránt nagy az érdeklődés TikTokon, vagyis bizonyos körökben feltehetően nagy siker lesz.

Nem vagyok meggyőzve arról, hogy a vadabb színű modellek passzolnak majd a stílusosabb otthonokba és irodákba. Annyit viszont elmondhatok, hogy sose láttam még ennyi barátomat vagy ennyi TikTok felhasználót izgalomba jönni egy új számítástechnikai kütyü kapcsán, mint az új színes iMac-eknél. Az árnyalatok szép újítások, nem zavaróak és egyértelműen sikert aratnak majd bizonyos körökben.

A The Wall Street Journalnál Joanna Sterne tesztelte az új M1 iMac-et, és ő az eredeti iMac G3-mal hasonlította össze a videójában:

Szerinte a színek reneszánszával az Apple ugyanazt a célt szeretné elérni, mint 1998-ban: ismét szeretnék relevánssá tenni az asztali számítógépeket. És úgy tűnik, hogy sikerült nekik.

Az új iMac kapcsán a leggyakrabban felmerülő kritikákat már kilométerekről lehetett látni. Sokan panaszkodtak a pasztell színekre, a kijelző körüli keret fehér színére, vagy arra, hogy a kijelző alól eltűnt az alma logó.

Magába a számítógépbe azonban csak a csatlakozóknál tudtak belekötni. MKBHD külön fel is hívta a figyelmet rá, hogy szinte biztos, hogy több port van a jelenlegi asztali számítógépeden (már ha van), mint az új iMac-en.

Az alapmodell hátulján csak 2 Thunderbolt 3 csatlakozó található és a drágább variánsokon is csak 2 USB 4 csatlakozóval bővül a repertoár. Épp ezért sokan hiányolják az SD-kártyaolvasót és a klasszikus USB-A csatlakozókat.

Számomra érdekes volt, hogy a legtöbb tesztelőt egyáltalán nem zavarta, hogy az Ethernet csatlakozó a tápra lett száműzve, igaz, negatív említést kapott, hogy az Apple az olcsóbb változatoknál kispórolta a tápból az Ethernet lehetőséget.

Dave Lee videójából az is kiderül, hogy az Apple színben passzoló alma logós matricákat mellékel a csomagban:

Persze ha már a színeknél tartunk, iJustine videója mellett se lehet elmenni, aki kicsomagolta az összes új színt egymás mellett:

Végül pedig zárásnak még itt van Jonathan Morrison videója is, aki klasszikus kicsomagolással indítja videóját:

Összességében az előzetes tesztek alapján elmondható, hogy az Apple-nek sikerült ezzel az iMac-kel nagyot alkotnia. Minden kritika olyan, amire nyilvánvalóan gondoltak, de úgy döntöttek, hogy megéri meghozni az áldozatot azért, hogy a végeredmény ez az M1 iMac legyen. Ezért úgy tűnik, hogy az Apple-nél a jó kompromisszumokat hozták meg.

Neked hogy tetszik az újratervezett M1-es iMac?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Bob Bob says:

    Mit jelent az hogy a stílusosabb irodákba otthonokba nem fog passzolni egy két vadabb szín? A stílusos otthonban nincsenek színek? Egyszerűbb lett volna azt mondania hogy neki nem jön be egy két szín a kollekcióból :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Bob

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Bob Bob says:

    Mit jelent az hogy a stílusosabb irodákba otthonokba nem fog passzolni egy két vadabb szín? A stílusos otthonban nincsenek színek? Egyszerűbb lett volna azt mondania hogy neki nem jön be egy két szín a kollekcióból :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Bob