fbpx Skip to content

Előző hónapban az Apple bemutatta az M1 chippel felszerelt iPad Pro-t, aminél azt ígérték, hogy 50%-kal gyorsabb lesz elődjénél.

Mostanra elkezdtek szállingózni az első Geekbench értékek az új táblagépről és úgy tűnik, hogy az Apple nem hazudott, az új iPad Pro tényleg 50%-kal gyorsabb az előző generációs modellnél.

Az egymagos teszten az új iPad Pro 1718 pontot ért el, a többmagoson pedig 7284-at sikerült összehoznia. Ez utóbbi egészen brutális. Néhány összehasonlítási alap példaként:

  • M1-es MacBook Air: 7378
  • Core i9-es 16 colos MacBook Pro: 6845
  • A12Z-s iPad Pro: 4656

Egyértelműen látszik, hogy az új iPad Pro-ban tényleg ugyanaz a chip van, mint az új Mac-ekben, hiszen alig van eltérés egy M1-es MacBook Airhez képest. Az is szembetűnő, hogy az Intel processzoros MacBook Pro nagyon le van maradva és az előző iPad Pro-hoz képest óriási az ugrás.

Az A12Z-s iPad azért tud jobban is teljesíteni, átlagosan a többmagos teszten 4809 pontot szokott elérni, aminél az új iPad Pro még mindig 51%-kal gyorsabb, ami passzol az Apple ígéretéhez.

A grafikus teljesítményt mérő teszten a „Metal pontja” 20578 lett, ami 71%-kal jobb, mint az előző generációs, A12Z-vel szerelt iPad Pro.

Egészen durva, hogy mit tudott az Apple letenni az asztalra az M1 chippel és az új iPad Pro-val.

Instant get?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.