fbpx Skip to content

Ha kijön egy új Apple termék és a cég leveszi a sajtóembargót, elöntik a YouTube-ot a kicsomagolós videók, terméktesztek és ezekhez hasonlók, melyekből nagyjából ugyanazt tudhatod meg.

Ezeken már minden bizonnyal túl vagy az AirTag esetén, ezért most két nem szokványos videót nézünk meg, melyekből kiderül, hogy hogyan lehet karcmentes AirTaget csinálni és hogy mi történik, ha postára adsz egyet.

Első videónkban Dom Esposito-t nézhetjük meg, ahogy bemutatja, hogyan tette karcállóvá a kulcstartóra tett AirTagjét.

Nos, a válasz az, hogy összekarcolással (illetve csiszolással). Ez persze kicsit olyan, mint amikor Thanos a végtelen köveket arra használta, hogy elpusztítsa a végtelen köveket, de tulajdonképpen talán van benne egy kis logika. Azzal ugyanis, hogy a fényes rozsdamentes acél AirTaget lecsiszolja, az úgy néz majd ki, mint egy modern hűtő és a csiszolt fém felületen jóval kevésbé látszódnak a használatból eredő karcok.

Személy szerint szkeptikus vagyok ezzel a megoldással kapcsolatban és azt is elképzelhetőnek tartom, hogy így a garanciát is bukja az ember, de akinek hiányzik a Mac OS X 10.4 Tiger csiszoltfém ablakkerete, így egyszerűen visszahozhatja az életébe.

Második videónkat az AirtagAlex YouTube csatornára töltötték fel és megnézhetjük benne, merre jár egy AirTag, ha feladják a postán.

Egy Automatorral készített munkafolyamattal pár percenként frissítette a Lokátor alkalmazásban az AirTag helyzetét és erről képernyőfotót készített, hogy figyelhesse a mozgást. Nem meglepő módon az AirTag először egy postai kézbesítőközpontba került, majd utána másnap a címzett címére. A videóból kiderül, hogy legközelebb nemzetközi kézbesítéssel is meg fog próbálkozni, ami minden bizonnyal izgalmasabb lesz, mint az, hogy saját magához adta fel a csomagot, így a városát se hagyta el az AirTag. (Apró megjegyzés: maga a képernyőfotókhoz használt munkafolyamat sokkal egyszerűbben is megírható lett volna, de ettől még tök menő az ötlet és a kivitelezés is.)

Arra azért kitért, hogy a helyzet nem mindig volt teljesen pontos és így volt olyan pillanat, amikor szinte teleportált az AirTag, mert nem tehette meg az adott idő alatt azt a távolságot.

Ez jó emlékeztető arra, hogy az AirTag azért nem egy profi GPS követő, hanem egy hasznos kiegészítő azoknak, akik mélyen benne vannak már az Apple ökoszisztémájában.

Neked melyik videó tetszett?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok