Digitimes: az Apple Glasses leghamarabb 2022-ben érkezhet

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Értesülések szerint az Apple még nem kezdte el tesztelni a szóban forgó AR szemüvegének második prototípusát. Az új jelentés szerint az ellátási partnerek meg vannak győződve róla, hogy a tesztek várhatóan csak 2022 első negyedévében kezdődnek el.

Az Apple köztudottan olyan kiterjesztett-valóság szemüvegen dolgozik, amely hasonlít egy normál szemüvegre, de a lencsék beépített kijelzőt tartalmaznak, amelyek gesztusok segítségével vezérelhetőek. A jelenlegi prototípus állítólag olyan csúcskategóriás napszemüvegre hasonlít, amelynek vastag keretei tartalmazzák az akkumulátort és a chipeket is.

A januári DigiTimes jelentés szerint az Apple az idő tájt lépett volna a szemüveg fejlesztésének második szakaszába. Ennek középpontjában az eszköz súlyának és akkumulátor élettartamának javítása állt, ami arra utal, hogy már 2022 első negyedévében átállhattak volna a sorozatgyártásra.

A friss jelentés azonban azt állítja, hogy a második tesztelési szakasz még mindig nem kezdődött el, ezért 2022 első negyedévében nem valószínű a sorozatgyártás indulása. A források rámutattak, hogy a második (P2) szakasz után előfordulhat, hogy az AR szemüveg prototípusának még át kell esnie egy harmadik (P3) fejlesztési szakaszon is, majd ezt további 2-3 mérnöki tesztnek kell követnie, mielőtt gyártásba kerül az eszköz.

Az ellátási lánc eredetileg úgy saccolta, hogy az Apple szemüvegeinél már 2022 első negyedévében megkezdhetik a tömeggyártást. De mivel a P2 tesztelés még nem kezdődött el, ez az esély 2022 első negyedévét tekintve valószínűtlennek tűnik – tették hozzá a források.

A Bloomberg januári jelentése szerint a szemüveg még több évnyi távolságban van, bár az Apple eredetileg 2023-ban tervezte azt kiadni. A DigiTimes korábbi jelentése szerint az Apple AR szemüvegei 2021-ben indultak volna, míg Ming-Chi Kuo azt mondta, hogy a legkorábban is 2022-es indulásra számít.

Sokan úgy gondolják, hogy az Apple több AR/VR projekten dolgozik, amelyben egy headsetbe integrált App Store is helyet kapna. Egy belső megbeszélésen az Apple állítólag azt mondta, hogy ezt az eszközt 2021-ben jelenthetik be, amelyet majd 2022-ben adhatnak ki a feltevések szerint.

Ez úgy hangzik, mintha a fülhallgató prioritást élvezve a szemüveggel szemben, és még az előtt indulna. A Verge tech portál szerint emellett a Samsung is jó úton jár, hogy jövőre piacra dobjon egy rivális AR szemüveget.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. A Samsung úgyis addig fog kapkodni amíg ki nem hozza az Apple ötletét korábban. Ott már látni fogjuk hogy kb. mi az irány.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!