fbpx Skip to content

Értesülések szerint az Apple még nem kezdte el tesztelni a szóban forgó AR szemüvegének második prototípusát. Az új jelentés szerint az ellátási partnerek meg vannak győződve róla, hogy a tesztek várhatóan csak 2022 első negyedévében kezdődnek el.

Az Apple köztudottan olyan kiterjesztett-valóság szemüvegen dolgozik, amely hasonlít egy normál szemüvegre, de a lencsék beépített kijelzőt tartalmaznak, amelyek gesztusok segítségével vezérelhetőek. A jelenlegi prototípus állítólag olyan csúcskategóriás napszemüvegre hasonlít, amelynek vastag keretei tartalmazzák az akkumulátort és a chipeket is.

A januári DigiTimes jelentés szerint az Apple az idő tájt lépett volna a szemüveg fejlesztésének második szakaszába. Ennek középpontjában az eszköz súlyának és akkumulátor élettartamának javítása állt, ami arra utal, hogy már 2022 első negyedévében átállhattak volna a sorozatgyártásra.

A friss jelentés azonban azt állítja, hogy a második tesztelési szakasz még mindig nem kezdődött el, ezért 2022 első negyedévében nem valószínű a sorozatgyártás indulása. A források rámutattak, hogy a második (P2) szakasz után előfordulhat, hogy az AR szemüveg prototípusának még át kell esnie egy harmadik (P3) fejlesztési szakaszon is, majd ezt további 2-3 mérnöki tesztnek kell követnie, mielőtt gyártásba kerül az eszköz.

Az ellátási lánc eredetileg úgy saccolta, hogy az Apple szemüvegeinél már 2022 első negyedévében megkezdhetik a tömeggyártást. De mivel a P2 tesztelés még nem kezdődött el, ez az esély 2022 első negyedévét tekintve valószínűtlennek tűnik – tették hozzá a források.

A Bloomberg januári jelentése szerint a szemüveg még több évnyi távolságban van, bár az Apple eredetileg 2023-ban tervezte azt kiadni. A DigiTimes korábbi jelentése szerint az Apple AR szemüvegei 2021-ben indultak volna, míg Ming-Chi Kuo azt mondta, hogy a legkorábban is 2022-es indulásra számít.

Sokan úgy gondolják, hogy az Apple több AR/VR projekten dolgozik, amelyben egy headsetbe integrált App Store is helyet kapna. Egy belső megbeszélésen az Apple állítólag azt mondta, hogy ezt az eszközt 2021-ben jelenthetik be, amelyet majd 2022-ben adhatnak ki a feltevések szerint.

Ez úgy hangzik, mintha a fülhallgató prioritást élvezve a szemüveggel szemben, és még az előtt indulna. A Verge tech portál szerint emellett a Samsung is jó úton jár, hogy jövőre piacra dobjon egy rivális AR szemüveget.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. A Samsung úgyis addig fog kapkodni amíg ki nem hozza az Apple ötletét korábban. Ott már látni fogjuk hogy kb. mi az irány.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. A Samsung úgyis addig fog kapkodni amíg ki nem hozza az Apple ötletét korábban. Ott már látni fogjuk hogy kb. mi az irány.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon