fbpx Skip to content

Elérhető a natív Apple Silicon támogatással rendelkező Parallels 16.5 alkalmazás, mely 30%-kal jobb teljesítményt nyújt az Inteles társánál.

Az M1-es Mac-felhasználók most már új módon futtathatják a Windows rendszert gépeiken. A Parallels hivatalosan is kiadta a Parallels Desktop 16.5-öt, natív támogatással az Apple Silicon chipek számára. Ez lehetővé teszi a Windows 10 ARM Insider Preview futtatását az M1 processzoros Mac gépeken.

A Parallels szerint több mint 100.000 M1 Mac-felhasználó tesztelte a Parallels Desktop 16.5 előzetesét a Microsoft Windows 10 ARM Insider Preview-val. Ezek a bétatesztelők a virtualizáció során több tízezer különböző Intel-alapú alkalmazást is teszteltek.

Nick Dobrovolskiy, mérnöki és támogatási alelnök elmondta:

Lelkes visszajelzéseket kaptunk az M1-es Mac-ek esetén mind a Parallels Desktop 16 és a Windows 10 ARM Insider Preview, mind az x86-os alkalmazások és játékok tekintetében, mint például a Rocket League, a Roblox, The Elder Scrolls V: Skyrim, Sam & Max Save the World és így tovább. A tesztelők kedvelték a Parallels Desktop egyszerűen használható funkcióit és a Windows zökkenőmentes integrálását a macOS Big Surrel, ami megnövelte a produktivitásukat is.

A Parallels jelentős teljesítmény- és hatékonysági előnyöket említ meg az M1 chipes Mac gépekkel kapcsolatban. A leghangsúlyosabb a 30%-os teljesítménynövekedés, összehasonlítva a Windows 10 virtuális gépet futtató Intel Core i9 processzorral szemben.

  • Akár 250 százalékkal kevesebb energiafogyasztás: az M1-es Mac-en a Parallels Desktop 16.5 2,5-szer kevesebb energiát fogyaszt, mint egy 2020-as Intel-alapú MacBook Air számítógépen.
  • Akár 60 százalékkal jobb DirectX 11 teljesítmény: az M1-es Mac-en futó Parallels Desktop 16.5 akár 60 százalékkal jobb DirectX 11 teljesítményt nyújt, mint egy Intel-alapú, Radeon Pro 555X GPU-val rendelkező MacBook Pro.
  • Akár 30 százalékkal jobb virtuális gép teljesítmény: A Windows 10 ARM alapú Insider Preview verziójának futtatása a Parallels Desktop 16.5 alkalmazáson, M1 chipes Mac esetén akár 30 százalékkal is jobban teljesít, mint (az x64 verzió) az Intel-alapú Core i9 processzorral.

Amit itt fontos szem előtt tartani, hogy a Windows hivatalos ARM-verziója még nem érhető el kereskedelmi forgalomban. A kísérletező kedvűek a Windows 10 ARM Insider Preview verzióját a Microsoft webhelyéről szerezhetik be. A telepítés követően a Windows 10 ARM Insider előnézetében már futtathatóak az Inteles alkalmazások is.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.