fbpx Skip to content

Twitteren osztotta meg az @ArchiveInternal fiók az alábbi iPhone 11 Pro fotóját, ami a megszokottól egy kicsit eltérő darab.

Az teszi különlegessé ezt a telefont, hogy a hátlapján az alma logó kicsit elcsúszott, ami jelentősen felvitte az értékét. Furcsa világban élünk, hogy egy selejt ekkora értéket képvisel!

Így szólt az eredeti csiripelés:

https://twitter.com/archiveinternal/status/1380511781131550722

Ez a félrenyomtatott iPhone 11 Pro 2700 dollárért kelt el. Ez a fajta hiba nagyon ritka, azt mondanám hogy minden 100 milliomodik esetben jelentkezik vagy még ritkábban.

A 2700 dollár, avagy 811 ezer forint jelentősen több, mint amennyit egy sima iPhone 11 Pro érne most, de ez a gyártási hibás darab egészen különleges.

Az Apple kínosan ügyel arra, hogy az ilyen példányok ne lássák meg a napvilágot és a gyártósorokon megsemmisítik a félresikerült darabokat. Ez a telefon a hírek szerint azonban valahogyan átesett a rostán és így megtudhatjuk, hogy időnként az Apple gyártási technológiái sem tökéletesek.

Érdekes egyébként megnézni a tweetre érkezett válaszokat is, amelyekben felvetik azt a kérdést is, hogy vajon tényleg eredeti-e a készülék, vagy pedig mondjuk egy élelmes kolléga egyszerűen csak beszerzett egy silány minőségű, “utángyártott” hátlapot (vagy valahol legyártatta direkt hibásan), majd azt ragasztotta fel a készülék eredeti hátlapi üvegének a helyére némi haszonszerzés céljából. A 2700 dolláros ár sem igazán tükrözi azt, hogy elméletileg milyen ritka dologról van szó, ami szintén felveti a hamisítvány lehetőségét.

Te találkoztál már gyárilag kozmetikai hibás Apple termékkel?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Áhh, ez smafu,

  egy félrecsúszott alma logós 11 Pro IOS 14.5-tel, na az lenne ritka!

 2. Avatar for gunar gunar says:

  Miért lehet mindegyiken ha a gazdája felteszi a beta-t.

 3. Ha ha! az emberek egy részének az se tűnne föl szerintem hogyha fordítva lenne rajta az alma. Biztos hogy sokkal több ilyen van a piacon mint gondoljuk. Az egy szomorú jövőt vetít előre. Hogy az Apple már a selejtet is eladja. Lásd M1 processzor.

 4. Avatar for pAnk pAnk says:

  Én egy kétoldalon harapottat adtam el a minap 54.000$-ért.

 5. Avatar for Bendy Bendy says:

  Nem értem miért csodálkoztok. A hibás, selejtes: ritkaság.
  Nem kell messzire menni: bélyeggyűjtés. Az 1930-40 körüli időszakból származik a két legdrágább magyar bélyegritkaság, ma egyiket sem lehet két milla alatt megkapni, mindkettő “selejt”; az egyikre “elfelejtettek” egy feliratot rányomni, a másik úgy készült, hogy a bélyeg ívet kétszer kellett a nyomtatóba betenni, de tévedésből fejjel lefelé került be, így a nyomat fordítva van. Mindkettőből száz darabnak kellene lennie, de csak 20-30 ismert, összesen 100-200000 darabból.
  Ha az említett iPhone11Pro valódi, márpedig milliós nagyságrenben készítve simán belefér 1-1 hiba, akkor még olcsó is volt
  Szóval vannak akik a gyári hibás cuccokért vagyonokat képesek fizetni, hát tegyék, csak legyen biztos, hogy nem kamu hibás. Szerintem egy ilyen teló sokkal jobb értékesebb, mint egy arannyal brillel kirakott cucc; az csak arra jó, hogy villoghass vele ez viszont a szerencsén múlik, hogy kié lesz - először, ráadásul az valószínűleg használni is fogja. A második már valószínűleg csak mutogatni

 6. Szerintem ez egy hamisítvány, igazából el se tudom képzelni, hogy hogyan tud egyáltalán a logo így félre menni. Más hibákat el tudok képzelni, de ez azért elég abszurd szerintem.

 7. Avatar for gunar gunar says:

  Mi is a baj az M1-es procival?

 8. Avatar for gunar gunar says:

  Na igen, ha meg így félremegy akkor azt teszi elég sok darabon gondolom mert valami tönkrement és azért, azokat meg ha kibökik szemétre teszik, ha nem akkor meg sok lesz belöle és azért sem ér sokat, szvsz.

 9. Biztos feltűnne nekik!
  Tok mánia van! Mindenki páncélban hordja a telefonjaikat. Elől-hátul üveg fóliával!
  Aki ilyen kényes és elfelejtkezik arról, hogy ez csak egy telefon/használati tárgy az rögtön kiszúrja a legapróbb eltéréseket is, ha más nem arról, hogy a “lyukas” tokban nem látszik az alma! :smile:

  Amúgy értem, hogy az eladáskor jó pont, hogy szinte új állapotban van, de én nem másnak vigyázok a telefonomra. Ez az enyém! Ha lelakom-lelakom ha összetörik megcsináltatom MAGAMNAK. Egyiket sem adtam még el mind itt van a dobozában… :slight_smile:

  A logóhoz. Évek óta azt vártam mikor fog diszkréten világítani a hátulján! Ez pöpec lenne. Bár aki páncélszekrényben hordja az tuti azért akadna ki, hogy feleslegesen meríti a telefont! :smiley:

 10. Eladják a selejtet. Benne van a MacBook air be. 128gb.

 11. Ha selejt kell veszek valami olcsó androidosat. Olyan 30 40 000 Ft-os árfekvésben. Ott már biztos vannak gyöngyszemek.

 12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  tudomásom szerint minden más gyártó is ugyanezt csinálja, egyszerűen annyira kis méretekben dolgoznak már az előállítási folyamatok, hogy ez előfordul. az ilyen darabokat pedig alacsonyabb specifikációval értékesítik, a nem tökéletesen működő részek pedig eleve kikapcsolt állapotúak az adott chipben, így téged semmiben sem érint negatívan.

  kiindulva abból, hogy eleve milyen időigényes és így milyen drága a gyártás, így igazából az alacsonyabb specifikációnak még megfelelő chipek kidobása szó szerint pénzkidobás lenne. a gond szerintem ezzel akkor lenne, ha normál chip lenne titokban selejtes, itt ez inkább gyártásilag alulspecifikált.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for Bendy Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for mtomi95 Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for 83miki83