fbpx Skip to content

Kínában, Guangzhou-ban technikusok szétszedtek egy M1-es Mac-et és bővítették benne a memóriát és a háttértárat.

A gyárilag 8 GB-os RAM-ot és 256 GB-os háttértárat 16 GB RAM-ra és 1 TB tárolóra terjesztették ki. A művelet azonban egyáltalán nem egyszerű, ezért ne próbáld ki otthon.

Az M1-es Mac-ek bemutatóját követően már ismert volt, hogy az Apple ezeket a gépeket abszolút nem bővíthetőre tervezte. A memória a chip része és a háttértár is forrasztva van az alaplapra. Ennek ellenére mindkét részt sikerült nagyobbra bővíteniük, igaz csak olyan méretekben, amiket az M1 gyárilag is támogatna, így nem sikerült egy minden eddiginél erősebb M1-es Mac-et készíteniük.

Persze ettől még nagy előrelépés ez, még ha csak annyit is bizonyít, hogy nagyon ügyes forrasztásokkal technikailag megoldható a bővítés és egyáltalán sem biztos, hogy ennek bárkinek is neki kéne ugrania otthoni körülmények között.

Felhívják ugyanis a figyelmet arra, hogy nagyon apró alkatrészeket kellett forrasztaniuk, melyek megsértése nem kizárt, hogy a gép tönkretételével járna. Ráadásul az gyakorlatilag egyértelmű kell legyen mindenki számára, hogy egy ilyen akcióval azonnal ugrik a garancia is a szép új M1 chipes Mac-en, ami elég nagy érvágás lehet.

Összességében tehát továbbra is az javasolt, hogy vásárláskor állítsd össze az M1-es Mac-ed úgy, ahogy arra szükséged van és a bővítés lehetőségét csak elméleti síkon tartsd észben, vagy inkább úgy sem.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok