fbpx Skip to content

Az Apple gőzerővel dolgozik az  Apple TV új verzióján, amelyet várhatóan a 2021-es év folyamán jelentet meg. Örömteli hír, hogy a tvOS 14.5 bétája szerint támogatni fogja a 4K videók 120 Hz-es képfrissítési rátával való lejátszását.

A 120Hz-es támogatás bizonyítékát a tvOS 14.5 béta kódjában a 9to5Mac találta meg. A kód több “120Hz” és “support120Hz” kifejezést sorolt ​​fel, amit az Apple által “PineBoard”-nak hívott Apple TV interfészben találták meg. 

A 120 Hz-es frissítési gyakoriság támogatására való hivatkozások arra utalnak, hogy az Apple teszteli ezt a funkciót a következő generációs ‌Apple TV-hez, és azt sugallja, hogy az új eszköz HDMI 2.1-es adatátviteli szabványt fog használni. A jelenlegi, ötödik generációs ‌Apple TV‌ 4K-hoz használt HDMI 2.0-s csatoló 4K felbontásra korlátozódik 60Hz-en, a HDMI 2.1 ugyanakkor képes támogatni a 4K tartalmak átvitelét 120 Hz-cel is.

Csakúgy, mint az iPad Pro modellek 120 Hz-es frissítési frekvenciáján, az ‌Apple TV‌-ben található 120 Hz-es frissítési frekvencia üzemmód is gördülékenyebb felhasználási módot tesz lehetővé a 120 Hz-et támogató tévékészülékeken. A legnagyobb nyertesek azonban a játékosok, ahol gyors reakciókra és döntésekre van szükség (FPS, Battle Royale játékok például).

Napjainkban a piacon kapható 120Hz-es tévéket az emberek általában játék céljából vásárolják, és a legújabb Xbox Series X és PlayStation 5 konzolokkal használják. Mindkettő támogatja a HDMI 2.1 szabványt, és 4K videót képes kiadni 120Hz-en.

Még nem tudni, hogy pontosan mikor érkezik a következő generációs Apple TV‌, de azt rebesgetik, hogy gyorsabb processzorral és újratervezett távvezérlővel fog rendelkezni. Egyesek azt feltételezik, hogy az Apple olyan ‌Apple TV-t tervez, amely konzolszerű játékélményt kínálna, a 4K 120Hz-es támogatás pedig lehetővé tenné, hogy az ‌Apple TV‌ versenyben lehessen a legújabb játékkonzolokkal. Egy biztos, mi felhasználók 2021-ben, nagyon el leszünk kényeztetve!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Saját kontroller vajon nincs tervben? :smiley: Jó az Xbox kontroller, de 2 óra játékot se bír ki egy garnitúra elemmel… Persze ott vannak a tölthető akkumulátorok, dehát az is gáz, hogy mindig lennie kell egy tartalék párnak, hogy cserélni lehessen és ne kelljen abbahagyni emiatt a játékot…

  2. Playstation kontroller?

    Azért a 120Hz-hez TV is kell :astonished:

  3. Apple oldalán az Xbox kontrollert ajánlották hozzá, így azt vettem. Most nem akarok megint egy teljesen más gyártótól venni… :smiley: Azért várnék az Apple-től egyet, addig meg marad az Xboxé. :woman_shrugging: Nem gondoltam volna, hogy ennyire elemzabáló lesz. Nem is értem…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for White64GB Avatar for Szifon