I’m no longer a Mac – Justin Long átállt a sötét oldalra

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple 2006 és 2009 közt futtatta az „I’m a Mac” reklámkampányát, ahol Justin Long egy Mac-et játszott, John Hodgman pedig a PC-t.

Tavaly novemberben Hodgman visszatért az Apple egy reklámjához, amikor bemutatták az M1 chippel felszerelt Mac-eket, most pedig Long tért vissza – de ő az Intel reklámjaiban. Hogy megfordultak a dolgok 12 év alatt!

Először nosztalgiázzunk egy kicsit az „I’m a Mac” reklámokkal:

A videók lényege az volt, hogy mókásan összehasonlítsa a Mac-ek és a PC-k világát és természetesen ahol lehetett, a Mac-et fényezték. A rivalizálás ellenére azonban „PC” és „Mac” jó barátoknak tűntek és így egyáltalán nem keltett senkiben se rossz érzést ez a reklámsorozat.

Amikor „PC” egyedül tért vissza tavaly novemberben az Apple reklámjához, már kicsit rezgett a léc, de még egészen elment:

Most viszont az Intel állt elő pár igazán izzadságszagú videóval, ahol az egykor „Mac”-et játszó Justin Long hasonlít össze Inteles gépeket az Apple M1-es MacBookjaival:

A videókból kiderül, hogy a Mac-eknek nincs érintőkijelzője, nem lehet rajtuk játszani és több kijelzőt se lehet rájuk kötni – amik közül egyedül az érintőkijelzős kijelentés teljesen igaz. Ezek mind olyan pontok, amiket az Intel már korábban elsütött, néhány hasonlóan gáz videóval előző hónapban: Kicsinyes reklámokkal próbálja felhívni magára a figyelmet az Intel.

Én továbbra is csak annyit tudok elmondani, hogy nagyon furcsa ez a kampány az Intel részéről, hiszen az általuk kiemelt előnyök az Intel processzorokkal szerelt gépeknél egyáltalán nem a bennük rejlő chipen múlnak, hanem a harder gyártókon és a gépeken futó Windows operációs rendszeren.

Nehéz elképzelni, hogy bárkit is meggyőznének ezzel, hogy Intel processzoros számítógépet válasszanak egy Mac helyett – hacsak valakinek nem épp ezekre a tulajdonságokra van szüksége.

Neked mi a véleményed a legújabb Intel reklámokról?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Napjaink divatos szavával szeretnék dobálózni… Végig Szekunder szégyenérzetem volt… Szegény Justin is majdnem pofán röhögte saját magát a brutális érv cunami közepette. :smiley: Fájtak a reklámok. Kösz Intel.

 2. Az Intel még a tagadás állapotában van… Ennyi. Majd szépen lecseng. Nyilván fáj nekik, ehhez azonban nem csalni kellett volna hanem fejleszteni. A x86 piacon is ez vár rájuk, az AMD konkrétan jön fel ebben a szegmensben is, mint a talajvíz.

 3. Eti36 says:

  Azért ha a rózsaszín köd eloszlik, valljuk be, pár dologban igazuk van. Csak a saját véleményem: billentyűzet, touchbar szar, touchscreen-t kipróbáltam macos alatt, nem vonz, mert nagyon jó a touchpad. Több képernyő, játékok nem intel, hanem x86 windows előny, majd az idő megoldja. Az akku idő csak a reklámokban jó, valójában pocsék (ja, hogy ez az intel miatt van?). Siri? Hááááát. De melyik jobb? Szerintem semmi értelme az ilyen összehasonlításnak, mindenki vegye, ami tetszik.

 4. Bob says:

  Ne is legyen érintőkijelzője, ne, soha, így se értem mitől lesz mindig mocskos a kijelzőm, nem győzi az ember takarítani :smiley:

 5. Biztos jó a PC, vegyen aki akar nyugodtan. (Akár a Mac mellé is ha kell.)
  Saját tapasztalatom az, hogy a 16-os TB -os MBP-t lecseréltem egy M1 Air-re. Brutális. Fut minden, pedig pld. win -es szerverre kell kapcsolódnom távolról a melóhoz, Office progi használat megy egész nap… de semmi gond, semmivel, minden fut rendben. Semmiről nem kellett lemondanom.
  Ráadásul direkt megnéztem és van játék is a store-ban, ha valakinek ez hiányzik (persze lehet, hogy az én ízlésemnek megfelelőek csak ezek, mert évekkel ezelőtt játszottam utoljára, de alapvetően volt ott mindenféle az M1-es gépre is aktualizálva).
  Szerintem most 4 évre kb. megvan a gépem megint, a tárhellyel majd ügyesen bánok… és alapvetően a következőbe már biztosan jöhet majd a 16 GB RAM és az 500-as SSD (vagy az 1 terrás).
  De egyelőre ez bőven elég lesz nekem az office munkára, azt hiszem.
  Ja, és az akkumulátor idő nagyon baba. :+1:t2: Alig fogy. :slightly_smiling_face:
  Erről nem beszéltek az Intel reklámban… :roll_eyes::man_shrugging:t2:

 6. tewe says:

  Tényleg béna a dolog az intel reklám de é pl Mac ről váltottam Surface Laptop 3 ra nem bántam meg. Jó az érintőkijelző akku is hasonló, nekem stabilabbnak is tűnik 3 év garancia, windows hello (face ID) csendes ez az apple nak nem jött össze az Inteles szériával, szóval hasonló árkategóriában azért van élet a Macbook on túl. (Mondjuk az M1 pont a váltás után jelent meg) A fikázós összehasonlítás nekem abszolút nem szimpatikus. Azért a Iphone, Ipad, Watch nem cserélném másra.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!