fbpx Skip to content

Az Apple 2006 és 2009 közt futtatta az „I’m a Mac” reklámkampányát, ahol Justin Long egy Mac-et játszott, John Hodgman pedig a PC-t.

Tavaly novemberben Hodgman visszatért az Apple egy reklámjához, amikor bemutatták az M1 chippel felszerelt Mac-eket, most pedig Long tért vissza – de ő az Intel reklámjaiban. Hogy megfordultak a dolgok 12 év alatt!

Először nosztalgiázzunk egy kicsit az „I’m a Mac” reklámokkal:

A videók lényege az volt, hogy mókásan összehasonlítsa a Mac-ek és a PC-k világát és természetesen ahol lehetett, a Mac-et fényezték. A rivalizálás ellenére azonban „PC” és „Mac” jó barátoknak tűntek és így egyáltalán nem keltett senkiben se rossz érzést ez a reklámsorozat.

Amikor „PC” egyedül tért vissza tavaly novemberben az Apple reklámjához, már kicsit rezgett a léc, de még egészen elment:

Most viszont az Intel állt elő pár igazán izzadságszagú videóval, ahol az egykor „Mac”-et játszó Justin Long hasonlít össze Inteles gépeket az Apple M1-es MacBookjaival:

A videókból kiderül, hogy a Mac-eknek nincs érintőkijelzője, nem lehet rajtuk játszani és több kijelzőt se lehet rájuk kötni – amik közül egyedül az érintőkijelzős kijelentés teljesen igaz. Ezek mind olyan pontok, amiket az Intel már korábban elsütött, néhány hasonlóan gáz videóval előző hónapban: Kicsinyes reklámokkal próbálja felhívni magára a figyelmet az Intel.

Én továbbra is csak annyit tudok elmondani, hogy nagyon furcsa ez a kampány az Intel részéről, hiszen az általuk kiemelt előnyök az Intel processzorokkal szerelt gépeknél egyáltalán nem a bennük rejlő chipen múlnak, hanem a harder gyártókon és a gépeken futó Windows operációs rendszeren.

Nehéz elképzelni, hogy bárkit is meggyőznének ezzel, hogy Intel processzoros számítógépet válasszanak egy Mac helyett – hacsak valakinek nem épp ezekre a tulajdonságokra van szüksége.

Neked mi a véleményed a legújabb Intel reklámokról?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.