fbpx Skip to content

Az Apple 2020 negyedik negyedévében 77,6 millió iPhone-t gyártott, amelyek közül 69,8 millió iPhone 12-es modell volt. A TrendForce szerint a vállalat így megelőzte a Samsungot, és a világ legnépszerűbb okostelefon márkájává vált.

Az elemzők legfrissebb jelentése szerint az Apple az elmúlt negyedévben 10 millióval több telefont adott el, mint a legnagyobb riválisa. A Samsung 67 millió telefont értékesített, ami 14%-os csökkenést jelent az előző negyedévhez képest. Ezzel szemben az Apple 85%-os növekedést regisztrált a negyedévben, amelyet a cég részben a legújabb 5G technológiával megspékelt okostelefonjainak, valamint az agresszív árstratégia alkalmazásának köszönhet.

Annak ellenére, hogy a COVID járvány miatt 2020-ban csökkent a csúcskategóriás modellek részesedése az okostelefonok globális értékesítésében, az Apple képes volt szembemenni a széllel és növelni tudta a piaci részesedését. Ezzel az eredménnyel az összesített listán az okostelefon gyártók között az első helyen áll. Azt is meg kell említeni, hogy az iPhone 12 gyártása a negyedik negyedévben az iPhone-ok összesített gyártásának mintegy 90%-át tette ki.

A TrendForce a vártnál nagyobb eladási számokat jósol minden gyártó számára az idei első negyedévben:

Az okostelefonok gyártásában általában 20% körüli csökkenés tapasztalható az első negyedévben, mivel a kereslet is visszaesik az csúcsszezonnak számító előző év negyedik negyedévének szintjéhez képest. – állítják az elemzők. Az idei első negyedév teljesítménye azonban várhatóan szembemegy majd a szezonalitással.

Ebből kifolyólag az ‌iPhone 12‌ eszközök értékesítése 2021 első negyedévében az előrejelzések szerint továbbra is erős marad, és a teljes ‌iPhone‌ gyártás várhatóan eléri az 54 millió darabot. Az ‌iPhone 12‌ modellek ennek a számnak a 80%-át teszik majd ki.

Annak ellenére, hogy a Samsung az elmúlt negyedévben teret vesztett az Apple-lel szemben, a TrendForce arra számít, hogy a dél-koreai cég jól fog szerepelni 2021-ben, köszönhetően új zászlóshajójának, a Galaxy S21-nek és a promóciós árakon kínált, csúcskategóriás eszközeinek.

Az elemzők azonban úgy vélik, hogy a Samsung számára egyre nagyobb kihívást jelent a vezető pozíciójának megtartása. A kínai márkák, mint az Oppo és a Xiaomi az utóbbi években gyorsan növekedtek annak köszönhetően, hogy a Samsunghoz viszonyítva jobb ár-érték arányú készülékekkel léptek piacra.

Az Apple által 2020 negyedik negyedévében elért eredmény azért is nagyon fontos, mert a cupertinói cég legutóbb 2016-ban tudhatta magáénak ezt a címet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok