fbpx Skip to content

Az Apple támogatási oldalán megjelent egy új Apple for Kids aloldal, amely egy helyen tartalmazza a szülők számára a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, például a Családi megosztás használatáról, illetve hogy mi a teendő, ha gyermekünk elfelejtené a jelszavát és még sok más hasznos információt is.

A több mint egy tucat témát felölelő új aloldal útmutatókat tartalmaz a beállításokról, a gyakori problémák megoldásáról és a gyermekek eszközhasználatának korlátozásáról.

Az Apple Watch SE-vel egyidőben megjelent Család beállítása opció bevezetését követően az Apple mostantól többféle módon is segítséget nyújt a szülőknek a gyermekeik eszközeinek beállításában és használatában. Az Apple for Kids a Családi megosztás kezelésének kérdésével kezdődik, majd két általános problémát ismertet.

Van egy szakasz arról, hogy mit kell tenni, ha gyermek elfelejti a jelszavát, és arról is, ha véletlenül vásárolna valamit az App Store-on keresztül – ami a tapasztalatok szerint sokszor megtörténik.

Az előbbi kérdésre adott válaszból kiderül, hogy mikor igényelhetünk visszatérítést, de a Nyomon követheted a gyerek tevékenységeit című szakaszban megelőző tanácsok is találhatók. Ott az Apple részletesen leírja, hogyan állíthatjuk be az Engedély a vásárláshoz funkciót, amellyel jóváhagyhatjuk a vásárlásokat.

A Képernyőidő funkcióval pedig megtekinthetjük, hogy gyerekünk mennyit használja készülékét, időbeli korlátozásokat állíthatunk be alkalmazásokhoz és alkalmazáskategóriákhoz, és szabályozhatjuk, hogy kikkel kommunikálhasson.

Az Apple for Kids tanácsai természetesen egyenként eddig is megtalálhatóak voltak az Apple támogatási oldalán, az azonban nagyon örvendetes, hogy most egy csokorban, összegyűjtve találhatjuk meg egy helyen ezeket az információkat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok