fbpx Skip to content

Egy nemrégiben beadott szabadalomban az Apple egyfajta csatlakozási portot képzel el a mágneses MagSafe töltő technológiájának felhasználásával egy iPhone töltésére, ezzel utat nyitva a sokat pletykált Lightning-csatlakozó nélküli jövő előtt.

Maga a szabadalom nem említi vagy nevezi meg a telefont név szerint, de amit a fenti képen is láthatunk, az nagyon egy iPhone aljának tűnik. A ‌MagSafe‌ előnye az ‌iPhone‌ jelenlegi Lightning-csatlakozójához képest, hogy ha például lábbal vagy kézzel beleakadunk, a mágneses kapcsolódásnak köszönhetően könnyedén leválik a készülékről a tápkábel, megelőzve ezzel a komolyabb károkat.

Ez persze a házi kedvencek megléte mellett is nagyon praktikus tud lenni, az pedig, ha az eljövendő MacBookokban is ugyanezt a méretet használnák, már csak hab lenne a tortán az átjárhatóságot alapul véve.

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyügyi Hivatalához kedden benyújtott szabadalom szerint a cég egy három tűs ‌MagSafe‌ töltőt ismertet, hasonlóan a régebbi MacBook számítógépeknél használtakhoz. Az Apple több eltérő tűs kivitelt is ismertet, amelyek összekapcsolnák a töltőt az eszközzel. A képen az egyik szögletesebb látható, míg a másik domborúbb profillal rendelkezik.

Az iPhone 12-es vonallal az Apple újból bevezette a ‌MagSafe‌-et nagy, kör alakú mágneses formában, amelynek köszönhetően a kiegészítők a készülékek hátuljára helyezhetőek.

Ez a szabadalom magába foglalhatja az Apple hosszútávú elképzelését, miszerint a jelenlegi, a készülék hátulján található MagSafe töltő a kiegészítők számára lenne fenntartva, (például powerbank, vagy esetleg kétirányú töltés…?) az alján található mágneses MagSafe töltő pedig az iPhone töltéséhez. A koncepció megvalósításához a kisebb súlyú eszközön – mint például az iPhone – feltehetően egy leválasztó mechanizmusra is szükség lesz, amely gyengébb mágneseket használ.

Ezen a héten az Apple-lel kapcsolatos hírek megbízható elemzője, Ming-Chi Kuo eloszlatta a hiú reményeket, miszerint az Apple hamarosan USB-C csatlakozóra vált az iPhone készülékek esetében. Kuo kijelentette, hogy az USB-C alacsonyabb specifikációkkal rendelkezik, mint a Lightning és a ‌MagSafe. Azt is kiemelte, hogy ha egy ‌iPhone‌ a jövőben elhagyja a Lightningot, akkor a ‌MagSafe segítségével azonnal létrejön a port nélküli kialakítás.

A Bloomberg és Kuo szerint az Apple hamarosan visszahozza a ‌MagSafe‌-et a Mac-be, és ez várhatóan a hamarosan megjelenő 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modellekben fog debütálni és valószínűleg hasonló kialakítású lesz, mint a korábbi csatlakozók, emellett gyorsabb töltési sebességet is fog kínálni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok