fbpx Skip to content

Az Apple még február 25-én, csütörtökön este adott ki egy frissítést a macOS Big Sur esetén, amelynek célja, hogy megvédje az újabb Mac gépeket a sérülésektől, amikor nem megfelelő tápellátású USB-C eszközhöz csatlakoznak.

Néhány felhasználó arról számolt be, hogy Mac-jük képernyője sötét maradt és nem reagál, miután USB-C dokkolóhoz vagy hubhoz csatlakoztatta. A probléma nyilvánvalóan néhány, harmadik fél által gyártott USB-C elosztóval kapcsolatos, amelyek nem felelnek meg teljes mértékben az USB-C tápellátási előírásainak.

A 11.2.2-es frissítés mérete valamivel meghaladja a 2 GB-ot, és az Apple röviden ezt írja róla:

A macOS Big Sur 11.2.2 megakadályozza, hogy a MacBook Pro (2019 vagy újabb) és a MacBook Air (2020 vagy újabb) modellek károsodást okozzanak, ha bizonyos külső gyártóktól származó, nem megfelelő tápellátású USB-C hubokhoz és dokkokhoz vannak csatlakoztatva.

A macOS Big Sur frissítése

A gépünk frissítése előtt a személyes lelki békénk érdekében célszerű biztonsági másolatot készíteni az adatokról. A frissítés letöltéséhez és telepítéséhez értelemszerűen internetkapcsolatra van szükség, telepítés során pedig a Mac-ünk újra fog indulni.

A számítógépünk frissítését elindíthatjuk a Rendszerbeállítások > Szoftverfrissítés menüpontban. Ha készen állunk (munkák, stb. elmentve) jöhet a “Frissítés most” gomb. A telepítőcsomag letöltése az internetkapcsolatunk sebességétől függően több percet is igénybe vehet, a telepítés pedig hozzávetőlegesen 15-20 perc.

Az említett hiba javításán felül pedig, mint ahogy azt már megszokhattuk, számtalan apróbb javítást is eszközöltek a “motorháztető” alatt, hogy mi, felhasználók még jobb élményben részesülhessünk.

(Írta: bcsi)

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.