Ismét elárverezik Steve Jobs egy 1973-as, kézzel kitöltött jelentkezési lapját

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Steve Jobs által 1973-ban, kézzel kitöltött, állásra való jelentkezési lapot ismét aukcióra bocsátják.

Három évvel ezelőtt, 2018-ban, amikor legutóbb eladásra került, akkor több mint 175 000 dollárt ért, azaz nagyjából 52 millió forintot.

Az Auctioneers Charterfields-nek köszönhetően vethetünk egy pillantást az aukcióra és magára a dokumentumra is:

Egy 1973-ból származó egyoldalas, aláírt jelentkezési lapot kínálnak eladásra az aukció során. A kérdőívben Steve Jobs kiemeli a számítógépekkel és számológépekkel kapcsolatos tapasztalatait és „elektronikus technikai vagy tervezőmérnök – digitális” készségét.

A jelentkezési lap körülbelül akkor születhetett, amikor Jobs otthagyta az Portland-i Reed College-t. Egy évvel később Jobs technikusként csatlakozott az Atarihoz, ahol együtt dolgozott Steve Wozniakkal, mielőtt 1976-ban megalapították az Apple-t.

A jelentkezési lap nagyon jó állapotban van, némi gyűrődés látható rajta, néhol foltos és cellux díszíti, de egy több évtizedes papírhoz képest kitűnő állapotban van. Levelek és eredetiségigazolások kísérik a dokumentum “életútját”.

Sem a megpályázott pozícióra, sem a cég nevére nincs utalás. A készségek rész viszont egy számítástechnikai vállalatot jelöl.

Az online aukció egyébként Steve Jobs születésnapján, február 24-én lesz, és négy órán át fog tartani. Ha kíváncsi vagy, mennyiért fog idén elkelni ez a sokat érő “emléktárgy”, akkor ezen az oldalon tájékozódhatsz – vagy akár licitálhatsz is. 😊

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!