Black Unity Collection: az Apple ismét kiállt egy nemes ügy mellett

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy már megszokhattuk, az Apple rendszeresen kiáll társadalmi mozgalmak és célok mellett.

A vállalat ezúttal egy új, limitált kiadású Apple Watch-ot mutatott be, ami a Black Unity nevet kapta. A kezdeményezés a Fekete történelem hónapjának megemlékezése miatt jött létre. A kollekciót alkotó szíjat és számlapot a pánafrikai zászló színei ihlették. A piros szín az afrikai diaszpórában élőket összekötő, és a szabadságukért kiontott vért jelképezi, a fekete a zászló által képviselt fekete közösségeket szimbolizálja, a zöld pedig Afrika természeti gazdagságát.

Ezzel egy időben egy háttérkép csomagot is közzétettek, amelyet ingyenesen letölthetünk az Apple oldaláról, iPhone-ra, iPadre és Mac-re egyaránt.

iPhone: letöltés

iPad: letöltés

Mac: letöltés

Az Apple a következő, a faji esélyegyenlőség és igazságosság mellett elkötelezett szervezetek munkáját támogatja: Black Lives Matter Support Fund (a Tides Foundation jóvoltából); European Network Against Racism; International Institute on Race, Equality and Human Rights; Leadership Conference Education Fund; NAACP Legal Defense and Education Fund, Inc.; és Souls Grown Deep Community Partnership.

Az Apple Watch Series 6 Black Unity kiadás már megvásárolható az Apple hivatalos oldalán, ide kattintva.

Neked hogy tetszik a legújabb limitált kiadású Apple Watch Series 6? Mi a véleményed az Apple kezdeményezéséről?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. PRK says:

  Ez egy magyar zászló Dark Mode-ban :smiley:

 2. sx93 says:

  Ezt most tényleg komolyan gondoltátok?
  Egy nyíltan rasszista és terrorista szervezet a blm támogatásáról írtok cikket?!
  Csalódtam bennetek.
  Értem én, hogy csak hírt adtatok a cikkről, de ilyenekkel nem is kellene foglalkozni!

 3. Jadeye says:

  ezt most tényleg komolyan gondoltad? tehát egy új Apple termék megjelenéséről tilos írni, csak mert az Apple támogat valami olyan szervezetet, ami neked nem szimpatikus? a cikk nem az adott szervezet támogatásáról szól.

  az Apple egy amerikai cég, és ott februárban Black History Month van, akár tetszik ez neked, akár nem.

  abba meg szerintem kár belemenni, hogy mivel kellene foglalkozni, és mivel nem, mert ha meg nem írjuk meg, hogy az Apple kiadott egy ilyen terméket, akkor meg azzal lehetne minket vádolni, hogy “elhallgatjuk”, és akkor meg azért lehet minket ekézni, hogy biztosan feketegyűlölők vagyunk, miközben erről még csak szó sem esett…

 4. Van sapka vagy nincs sapka tipikus esete… :slight_smile:

  Az óra szíj nekem nagyon tetszik, de a háttérképek valahogy furik.

 5. sx93 says:

  Abban teljesen igazad van, hogy nem mondhatom meg mivel foglalkozzatok és mivel nem. Jogos.
  Azonban azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a blm az egy amerikai szervezet és az amerikaiak nagyjából felének a véleménye, hogy rasszista, terrorista elveket vall. A másik fele szerint béke nobeldíjra terjesztették. Ez nem vicc (sajnos). Tény, hogy Apple termékekkel foglalkozik az általad szerkesztett és általam nagyrabecsült oldalad. Tény, hogy az Apple amerikai vállalat. DE, mi Magyarországon vagyunk és itt nincs és bízom benne nem is lesz kultúrája az ilyenfajta fekete rasszot privilegizáló elméleteknek, mint amit a blm terjeszt.
  Ott lehet, hogy jogos, más a történelmünk. Magyarországon, a magyar kultúrától teljesen idegen pl. a rabszolgatartás. Ott és sok más helyen volt, Magyarországon nem!
  Ezért javasoltam, hogy ilyen merész politikai hátterű cikket kár egy ilyen jó kis hardveres szoftveres oldalon propagálni. Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam, bízom benne, hogy átment a lényeg. Peace

 6. Jadeye says:

  a cikk továbbra sem az említett szervezetről szól, sem annak támogatására nem szólít fel. az említett szervezet neve csak egy idézett mondatban kerül mellékesen megemlítésre, és azt a szöveget az Apple maga tette közzé a termékoldalon. a fenti cikknek semmi politikai háttere nincs, az az Apple egy új termékét mutatja be, amit hazánkban is ugyanúgy értékesít. ha nem értékesítené itthon, akkor érdektelen hír lenne – vagy pedig épp amiatt lenne érdekes, ha csak az USA-ban lenne elérhető. az ezen az egészen való fennakadás nagyjából annyira felesleges, mint a túltolt PC.

 7. ef-dani says:

  Kettő közt van “némi” különbség…

 8. Lara13 says:

  Sziasztok! Kerlek segitsetek! Ma amikor a telefonomon megnyitottam a fittnesz alkalmazast akkor nem mutatta a Limitalt kiadasu dijaimat amiket mar reg megszereztem. Ujra inditottam tobbszor is de semmi! Miert tuntek el? Es meg a matricakat sem latom

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!