fbpx Skip to content

A Novachat alkalmazás átkeresztelte magát Beeperre, de továbbra is azt ígérik, hogy egy helyen intézheted segítségével akár 15 különböző üzenetküldő szolgáltatásod.

Ebben persze benne van a WhatsApp, a Facebook Messenger, az Instagram és a Skype – de ami igazán izgalmas, hogy az iMessage is. Hogy oldották meg?

Eléggé sokatmondó a Beeper által támogatott hálózatok listája:

 • Whatsapp
 • Facebook Messenger
 • iMessage
 • Android Messages (SMS)
 • Telegram
 • Twitter
 • Slack
 • Hangouts
 • Instagram
 • Skype
 • IRC
 • Matrix
 • Discord
 • Signal

Szerencsére gyakori kérdések oldalukon válaszolnak is arra, hogy miként lehetséges, hogy az Apple iMessage szolgáltatása is elérhető rajtuk keresztül:

Mégis hogyan oldottátok meg, hogy az iMessage Androidon és Windows-on is működjön?

Ez kemény dió volt! A Beeper két külön megoldást is kínál az Android, Windows és Linux felhasználóknak az iMessage csatlakoztatásához: minden felhasználónak elküldünk egy feltört (jailbreakelt) iPhone-t a Beeper alkalmazásával előre feltelepítve, ami hídként szolgál az iMessage számára vagy ha van egy Mac-jük, ami mindig kapcsolódik az internethez, akkor telepíthetik arra is a Beeper alkalmazást, hogy az működjön hídként. Ez nem egy vicc, ez tényleg működik!

Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy üzenetküldő szolgáltatás mellé egy feltört iPhone is jár, de a Beeper 10 dolláros havidíja mellett érthető, hogy tudják finanszírozni a dolgot.

Ami azonban egy fokkal megbízhatóbbá teszi a dolgot, hogy nem kötelező nekik fizetned, a szolgáltatás kódja ugyanis fent van Gitlabon és akár te is lefordíthatod és futtathatod a saját szervereden.

Nekem sose jöttek be az ilyen összekapcsolt üzenetküldő szolgáltatások, az Adiumot is csak azért használtam anno 2009-ben Mac OS X alatt, mert a Microsoft által készített MSN (Windows Live) kliens tragikus volt (videohívásokhoz azért elő kellett vennem, mert az nem ment az Adiumból) és az IM+ is csak azért került fel az iPhone-omra szintén abban az évben, mert még kíváncsi voltam.

Az azóta eltelt több mint 11 évben azonban nem találkoztam olyan üzenetküldővel, ami jól összehozta volna az összes szolgáltatást, mivel mindegyik gyakran rukkol elő az újabbnál újabb funkciókkal, matricákkal, effektusokkal, reakciókkal, Memojikkal és még sok mással, amit egy ilyen egységes megoldás soha nem fog tudni azonnal támogatni.

Lehet ennek ellenére valahol létjogosultsága a Beepernek? Persze, hiszen ha nem foglalkoztatnak az üzenetküldők legújabb funkciói és fel vagy készülve arra, hogy egy Messenger frissítés után nem fog működni az egész, valamit szükséged is van egy ilyen egységes üzenetküldő platformra, akkor hajrá, és klikk ide a letöltéshez.

Az iMessage integráció pedig nagy dobás részükről, még ha az is a legesélyesebb arra, hogy az első iOS vagy macOS frissítéssel bedőljön.

Te látsz potenciált egy ilyen egységes üzenetküldő szolgáltatásban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. amíg az Apple nem teszi elérhetővé hivatalosan valami API-n keresztül, addig minden ilyen csak tákolás és semmi garancia nincs arra, hogy jól működjön
  havi 10 dollárért… ha valakinek megéri :smiley:

 2. Adjuk oda egy cégnek az összes belépő kódunkat.

 3. Mintha egy jelszó bármilyen információ szerzést meg tudna akadályozni…

 4. Ez tipikusan olyan szolgáltatás ami elsőre instant get, aztán a használat során derül ki hogy ez meg az bosszantóan nem, vagy nem úgy működik ahogy az eredetiben. Ilyenkor szép lassan elkezdjük újra használni az eredeti alkalmazásokat, majd amikor visszaszoktunk rájuk elfelejtjük az egészet és megspórolunk havi 10 dollárt. Volt már többféle műfajban “minden egy helyen” próbálkozás, de nyilván az eredeti alkalmazások tulajdonosainak erősen ellenérdekük az ilyesmi.

 5. Végülis egy csomó iphone-t értekesítenek, amiből azért csurog cseppen az Applenek is így vagy úgy…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for totopad Avatar for sandrew Avatar for inebhedj