fbpx Skip to content

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelenleg még műanyag kártyákról beszél, mint igazolóeszköz, hogy megkaptad-e az oltást, de készül emellett egy mobilos alkalmazás is.

Az észt Guardtime által fejlesztett VaccineGuard segítségével elég lenne a telefonod magaddal vinni az utcára és azzal is tudnád igazolni, hogy megkaptad az oltást a koronavírus ellen.

Az alkalmazásos igazolás rögtön két előnnyel is kecsegtet:

  • nemzetközi szintű oltási igazolásként szolgálhat
  • valós időben követni lehet vele a vakcinák mozgását – amivel a gyógyszergyárak számára is visszacsatolást ad

Ráadásul az észtek azt ígérik, hogy mindezt a felhasználói adatok védelme mellett tennék. Ami persze szép és jó ígéret, de kicsit nehezen hihető, főleg a második előny olvasása után.

Ellenőrzésekkor az alkalmazás egy QR-kódot mutatna, amit ha a szervek beolvasnak a saját telefonjukkal, azonnal láthatnák, hogy valódi-e.

Így ki lehetne cselezni azt, hogy valaki a haverja védőoltásának képernyőfotójával megy bulizni a Blahára 2021 nyarán.

Ez persze jól hangzik, de valószínűleg én azért a plasztik kártyát is kérném, mert nagyon drága mulatság lenne, ha lemerülne a telefonom.

Mindenesetre a tervek szerint a VaccineGuard akár már márciusban is elindulhat, így elképzelhető, hogy hamar érdemes lesz vele foglalkozni.

Te igazolnád az oltottságod egy mobil alkalmazással?

Forrás: 24.hu

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nekem be nem adnak semmilyen oltást az tuti egy olyan vírus ellen, ami 10 nap után magától elmúlik!

  2. Én nem vagyok se virus szkeptikus, se oltás ellenes (hozzáteszem, én se adatnék be sufnituningal előállitottat, mindenfajta tanusitvány és vizsgálat nélkül), de eddig, hány és hány járványon vagyunk túl, csak a mi életünkbe? Soha, sehol, semmilyen formában sem volt ez téma korábban, akármilyen járvány is volt, mert korábban is voltak járványok, csak nem ekkorák.

    Ez egy vicc, amit ezzel az egésszel művelnek. Tavaly, ha le álltunk volna 1 hónapra, mint a kinaikai, lehet már el is felejtettük volna az egészet!

  3. Nem hangzik rosszul. De tény, hogy plasztik kártyát is kérni fogok. Remélem minél hamarabb lehet majd oltatni és egy igazolással lehet majd újra utazgatni. :+1:

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @baloghadam74 az a 13.000 honfitársunk, aki ebbe mégis belehalt, biztosan lájkolja ezt.

    @totopad Kínában újból terjed.

  5. Én és a családom is beoltatjuk magunkat, nehogy az legyen, hogy igazolás nélkül ne lehessen utazni, vagy akár itthon koncertre menni. De nagyon remélem, hogy nem kell évente ismételni… :frowning:

  6. Ha és amennyiben és háromszoros kérdőjellel, hihetünk a kinai kommunikációnak, akkor külföldről hurcolták be hozzájuk újra…

  7. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Nem használnék alkalmazást. Kártyát sem, kötelezően. Adjanak ill. küldjenek egy sima nyomtatott igazolást, amit otthon tartok. Nézze meg a saját eszközén a közhiteles nyilvántartásban akinek szükséges, és van rá jogosultsága. Ez vonatkozik a jogosítvány-kártyára, orvosi érvényességre, a gépjármű forgalmira és műszakira és a kötelező felelősségbiztosítás igazolására is. Ezeket mind megszüntetném az EU-ban. Ettől még kártyát kaphatna, aki kéri.

  8. Én inkább lezáródnék, mint oltakoznék

  9. Viszont ezekkel a dolgokkal számodra gyorsabb és kényelmesebb az igazolási eljárás.

  10. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Hogy mi ebben nekem a kényelmes? Nekem elég lenne a személyit és a lakcímkártyát magamnál tartani. Pl., ha lejár az orvosim, a háziorvos rögzíti az EESZT rendszerben, és ezzel kész a jogsi hosszabbítás. Ha az autóm levizsgázott, a vizsgaállomás rögzíti a BM rendszerében. Nem kell rendszeresen az okmányirodába mennem újabb és újabb kártyákért. Közúti ellenőrzéskor a rendőr lekérdezheti a közhiteles nyilvántartásból (saját eszközével, vagy rádión a központja segítségével) hogy minden rendben van-e. És KÖZHITELES infóhoz jut!

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    maximum külföldről visszaérkezett kínai állampolgárok, és azzal meg akkor igazából nem hazudtak.

    viszont mivel a helyi vezetők komoly büntetéseket kapnak, ha valahol felüti a fejét, így semennyire sem lehet megbízni az általuk közölt számokban, hiszen semmi érdeke egy egyiknek sem magát bajba keverni.

  12. Jó bocs. Nálunk a jogosítványnak nincs érvényességi ideje, azaz örökre szól. Az autón meg, ha van rendszám akkor van biztosítás és műszaki, ha az egyik hiányzik akkor leveszi a rendőrség a rendszámot rögtön. De azért oltásnál én egyszerűbbnek tartok egy nemzetközi igazolást.

  13. Már rég bejelentették hogy mindenkinek le kell cserélni a jogosítványát és mindenkinek lejáratos lesz. Elég nagy időtartam van erre azt hiszem öt év.

  14. Ha nem halsz bele akkor 10 nap után büszke lehetsz magadra. Ha belehalsz akkor meg te leszel a plusz egy fő.

  15. Nálunk biztos nem jelentettek be semmi ilyet.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azt azért tedd hozzá, hogy a “nálunk” az nálad melyik ország, mert itthon sokan kishazánkra értik. :wink:

  17. Jogos :slightly_smiling_face: Mondjuk szerintem ő pont Németországra gondolt. A nálunk amúgy Svájc.

  18. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    “Nálunk a jogosítványnak nincs érvényességi ideje, azaz örökre szól. Az autón meg, ha van rendszám akkor van biztosítás és műszaki, ha az egyik hiányzik akkor leveszi a rendőrség a rendszámot rögtön.”
    Ez így félrevezető. Nem a jogsi jár le, hanem a kártya. Ott van rajta a lejárat dátuma. Attól, hogy van az autón rendszám, nem biztos, hogy van érvényes műszakija és biztosítása. A rendőr akkor veszi le a rendszámot, ha belefutsz egy ellenőrzésbe és úgy dönt.

  19. A nálunk értsd Svájc (ezt nem írtam oda). Nálunk nincs műszaki vizsga érvényeség se, vagyis amikor kapsz behívót akkor kell vinned az autót, nekem volt egy 20 éves Toyota Starletem ami már 5 éve nem volt műszakin, mert nem hívták. Ha viszont nem viszed el amikor hívnak vagy nem adod le Te a rendszámot akkor már jön is a rendörség érte. A jogsi/kártya se jár le, nincs lejárati dátuma.

  20. Én csak azt nem értem hogy miért csak arról van szó hogy akit leoltottak kap ilyen papírt. Mi van azokkal akik önerőből leküzdötték a vírust? Páran már most kaphatnának igazolást. Ők nem a rész fehérje vagy az előtt vírus ellen védettek hanem a tényleges ellen.

  21. Sokan azért mégegyszer megfertözödtek.

  22. Azt nem értem, hogy miért nem jó a WHO-s sárga oltáskönyv? Most miért kell külön Covidnak egy? Ezek után hordhatja magával még ezt is az ember. A legnagyobb értelme egy WHO applikációnak lenne amiben benne van minden oltás és nem csak a Covid elleni. Na de ez legyen a legkevesebb, ha ez kell hozzá az se a világvége.

  23. Ne legyen senkinek illúziója. Ha a valódi vírustól újra fertőződik az ember akkor az oltás után is “újra” fog fertőződni. Valoszinu akkor már a valódi vírussal. Kb ugyanaz lesz a hatása mindkét esetben a második fertőződesnek. Egyén függő ez is.

  24. Meg fogsz lepődni - de lehet hogy nem. Angliában élek és nyilván beregisztráltam az orvoshoz.
    Itt minden - ugye - app vagy online szóval amikor beléptem az “SZTK” -m oldalára hogy szét nézzek - milyen adatok vannak és miket kell esetleg korrigálni - azt láttam hogy NAPRA pontosan megvan milyen oltást kaptam és hányszor.
    Én ennek örültem mert ezeket nem igazán követtem de minden naprakész volt.
    Szóval itt az NHS Number (taj szám) alatt minden rögzítve van. ( mondjuk okos órát is használok és az adatokat az “SZTK” app tölti fel a dokinak szóval ha mennem kell vagy bármi történik lát mindent.
    Ez nekem nagyon tetszik. (Cukrosok inzulin szintjét is lehet így küldeni és a doki 10 mp alatt tud reagálni :relaxed::relaxed:, pont tegnap segített egy barátomnak így a dokija )
    Természetesen mindez lehetőség, a saját számomra mentve és csak azok az adatok amiket én engedek. ( Apple és NHS köszönjük.)

  25. Akik “önerőből leküzdötték a vírust”, vagy akik szervezete termel antitestet az is megkapja az igazolást.

  26. Nem miattad aggodok, hanem magam miatt. Ezert kell teged is beoltani. Nem magadert. Hanem a tobbiekert.
    Ha nem oltatsz akkor rohadhatsz otthon meg evekig. Ha neked az jo… de akkor ne gyere boltba, moziba, koncertre, ugy egyaltalan kozossegbe. Majd az ablakon dobnak be neked kajat, ha lesz mibol megvenni, mert munkahelyed sem lesz hamarosan, ha nem leszel beoltva. Es ne ketelkedj benne, hogy hamarosan nem lesz eros hatranyban az “oltatlan”…

  27. Igen olvastam én is. Már rajta vagyok hogy hogy lehet erről igazolást szerezni. Csak remélni tudom hogy meg lesz mielőtt az összes antitest kikopik belőlem. :slight_smile:

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ez még mindig Magyar ország és mindent megvehetsz (máshol is), ezt sose felejtsük el. Ergo senki nem tudhatja ki vette az igazolást és ki nem, ahogyan azt sem a génpiszkált vakcinának mi lehet a távolabbi jövőben a mellékhatása ha lesz. Mielőtt oltásellenesre bélyegezne bárki, csak mondom, hogy nem vagyok, de nekem mikor először hallottam a génpiszkált vakcináról (nem vagyok szakember azért írom így) valamiért az első gondolatom egy régi horror film ugrott be, amikor valami hasonló génmanipulált cucctól zombi lett mindenki a világon vagy valami hasonlót dolgoztak fel mint ötletet. Remélem nem a hetedik érzékem súgta :crazy_face:

  29. Génbázisú lesz annak megnevezése :slightly_smiling_face: Persze van egy hátránya a legyengített vírus oltóanyaggal szemben, hogy ilyen vakcinát még nem engedélyeztek emberi használatra, de hogy érthető legyen ezt is a vírusból állítják elő, annak a genetikai anyagát tartalmazza és “motiválja” a szervezeted antitest előállítására. Tehát a végeredmény ugyanaz csak olcsóbb a gyártása. Amúgy mivel jobb az évtizedek óta használt legyengített vírus oltóanyagok? Engem pár évvel ezelőtt egy ázsiai nyaraláson megharapott/karmolt (ezt nem tudom biztosra) egy vadon élő majom :slightly_smiling_face: 5 oltást kaptam ami egy legyengített veszettség vírus vakcina, azért izgulsz ott is még meg nem kapod az antitest eredményed, hogy menni kell-e további oltásra, tehát ezzel azt akarom mondani, hogy a régi módszer egyáltalán nem annyira jó, mert mi a bizonyíték arra, hogy a 2 oltást követően szervezeted már megtermelte az elegendő antitestet, mert pl mint írtam a veszettségnél csinálnak egy tesztet, hogy elegendő anyagot kaptál már vagy kell-e még a vírusból a testedbe. Nekem személy szerint nagyon szimpatikus az “új” ( mint tudjuk már azért elég régóta tesztelik) oltóanyag és most jött el az ideje, hogy végre hadrendbe álljon.

    U.i: nem olyan rég láttam egy dokumentációt és abban az volt a téma, hogy a volt kommunista blokk országaiban sokkal jobban elterjednek és jobban elhiszik az emberek az összesküvés elméleteket. /ezt csak úgy ideírtam/

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Persze mert abban éltek/-tünk sajnos.
    Én is csak leírtam mi jutott először az eszembe mikor hallottam az új oltóanyagról és a genetikájáról.
    Amugy meg persze kell valami új a vírusok ellen mert a régi módszerek ugyan beváltak és hatékonyak, de nem eléggé mert egy mutáció és kuka, míg az újabb talán végre a “gyökerénél kezeli a problémát”

  31. Igen, pont ez a lényeg benne, hogy hatékonyabb a mutációkkal szemben. :+1:

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen, csak mi ne mutálódjunk tőle :crazy_face: :crazy_face: :crazy_face:

  33. Igazad lehetne, de sajnos az alapbetegségükbe haltak bele, amit semmilyen oltással nem lehetett kezelni. :frowning:

  34. Nem igazán van összefüggés a lezárás és a fertőzöttség között. A fertőzöttségi adatok jellemzően a tesztelések számával egyenes arányban nőnek vagy csökkenek, függetlenül attól, hogy lezárás van-e vagy sincs. Ugyanakkor az tény, hogy a szezonális influenzák penetrációja a lezárások miatt jelentősen visszaesett, és mivel a szezonális influenzák esetében a tünetek a fertőzöttek 90 %-nál jelentkeznek (a covid esetében kb 30-40 %), így a korlátozások hatása a szezonális influenza által veszélyeztetettekre mindenképpen jó volt. Más kérdés, hogy a gazdaságot és a társadalmat úgy vágta tönkre, hogy a coviddal kapcsolatban egyelőre nincs bizonyíthatóan érdemi előrelépés.

  35. Így van.
    De ha tünetmentesen úsztad meg (ez a többség), akkor fizetni kell az igazolásért.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez nem feltétlen igaz, ez nem Kína, ahol a halál oka az alapbetegség lesz, ha volt alapbetegség, hogy ezzel is javuljon a statisztika. egy csomó alapbetegség nem vezet halálhoz, mert kezelhető. és egy csomó elhunytnak nem volt alapbetegsége sem.

    de a lényeg ugyanaz: az a 13000 ember, aki itthon belehalt, biztosan értékeli az ilyen hozzászólásokat, amiben valaki azt írja, hogy 10 nap alatt magától elmúlik, mert esetükben nem a vírus múlt el, hanem ők maguk…

  37. A tesztek jelenlegi állása szerint kb. félévente kell újraoltatnod magad.

    Az is tény viszont, hogy jelenleg semmit nem tudunk a vakcinák hatékonyságáról, védettségi időszakról és esetleg mellékhatásokról. a legelső ilyen irányú teszteredmények leghamarabb egy - másfél év múlva várhatóak (értelemszerűen, hiszen nincs még megfelelő méretű és rétegződésű teszt-csoport, így ugyanilyen de placebo-csoport sincs). Az eddig vizsgálatok a többségnél (80 %) egy legalább 3 hónapig tartó védettséget feltételeznek,

  38. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen és itt jön a jelenlegi gond az egészségügyben, hogy sokat nem látnak el ahogyan kellene mert nincsen rá lehetőség sajnos különböző korlátozások és szabályozások következményeképp, ezért simán lehet őket a covid számlájára írni, mivel ha nem is közvetlenül hanem közvetve az okozta a halálukat. Sokat pletykálnak mindenféléket és szinte már senki nem tudhatja mi is az igazság valójában, amit ez vagy az preferál.

  39. Hát a “csomó” annyira nem érhető itt tetten, bár kétségkívül nem elemeztem végig, de gyanúsan kicsinek tűnik azok aránya, akiknek nem, vagy nem súlyos / halálos alapbetegsége volt (a kor és a körülmények figyelembe vételével) - konkrétan egyetlen egyet sem találtam :frowning: :

    koronavirus_pont_gov_pont_hu_per_elhunytak

    Ráadásul sem a teljes átfertőzöttséggel, nyájimmunitással (pl. brazilok), sem pedig az igen csekély korlátozásokkal operáló országokban (pl. svédek) nem térnek el szignifikánsan a tüneti fertőzések, és a halálozási adatok a korlátozás és vakcina központú, de talán kicsit lazább (pl. magyarok), illetve a szigorú előírásokat keményen betartató országok (pl: németek) adataitól.

    Amit korábban írtam a vakcina tesztelésről (ti. egyelőre csak az látszik biztosnak, hogy az oltások az esetek többségében legalább 3 hónapos védettséget adnak, egyéb teszt eredmények még legalább egy évig nincsenek, így feltételezhetően ebben az inercia-rendszerben akár 6 havonta újra kell oltani az azt igénylőket), annak részletei pl. itt olvashatóak (a dokumentum végén van egy összefoglaló, ami laikusoknak is érthető azért):

    www_pont_nejm_pont_org_per_doi_per_full_per_10.1056_per_NEJMoa2034577

    Egyébként az index hozott le a témában pár hete egy írást Oltásóvatosság – a többségi álláspont címmel, ami közel az első értelmes és intelligens írás covid (társadalmi) témában magyar nyelven.

  40. Avatar for gunar gunar says:

    Igen végül is lett egy új betegség ami tetemes anyagi haszonnal jár a gyógyszergyártókra nézve, lehet félévente, onnan meg hová azt nem tudhatjuk. Elgondolkoztató.

  41. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha megnézed, a többség magasvérnyomásos, vagy cukorbeteg, mindkettő kezelhető, és önmagában nem halálos. van refluxos is elég. szorongásos vagy egyéb pszichés betegség sem vezet közvetlenül halálhoz. ne tegyünk úgy, mint Kína, aki szándékosan az alapbetegségekre fogja a halálozásokat, csak hogy azt a képet mutathassa, hogy milyen jól kezelik az egészet, és mennyire nem veszélyes a vírus. azt sem szabad elfelejteni, amikor az egész elején (vagyis amikor már hónapok óta tombolt Kínában), a WHO azzal nyugtatott mindenkit, hogy a kínai hatóságok szerint nem terjed emberről-emberre.

    ismert alapbetegsége nem volt például 13502, 13339, 13094, 13091, 12486, 12191, 12182, 12153, 11959, 11927, 11855, 11201, 10919, 10878, 10874, ezek így a 60. oldallal bezáróan. nyilván nem tömeges, de azért már statisztikailag számottevő.

  42. Van ebben igazság, de ne feledjük el, abból dolgozunk, amink van. Hogy ez a táblázat mennyire alapos / értékelhető, az teljesen jogos felvetés (a saját, teljesen szubjektív kocsma/fotel véleményem az, hogy ez kb annyira megbízható adatsor, mint mondjuk a TB-életút, szóval semennyire, ki a fenének jut eszébe refluxot alapbetegségnek megadni, mármint persze a reflux bizony vezethet súlyos betegségekhez és halálhoz, tüdőgyulladáshoz, tüdőösszeomláshoz, és így tovább, de akkor lehet, azt kéne inkább felvezetni), de ezen szálon kihúznánk a talajt bármiféle közös vitaalap alól és eljutnánk oda, hogy tökéletesen megbízhatatlan információk és elméletek alapján cserélünk eszmét valamiről, amiről láthatóan sem nekünk, sem másnak (ideértve a “szakmát”) fogalmunk nincs (de azért korlátozunk, oltunk valamivel, amit nem teszteltünk, bezárunk, összeomlasztjuk a gazdaságot, korlátozzuk a szabadságjogokat, követünk, megfigyelünk, stb.). Arról nem is beszélve, hogy sajnos nem áll rendelkezésünk összehasonlítási alap (pedig a tesztek elengedhetetlen része az összehasonlítás, esetünkben például placebo tesztcsoportot is vizsgálni kell vakcina tesztelésnél), mivel az elmúlt X évben senkinek nem jutott eszébe a beteg haláleseteket mondjuk influenzavírusokhoz csoportosítani, szóval ha mondjuk valaki elhunyt 2018-ban, mert öreg, vagy önmagában nem halálos betegsége volt, és elkapván az influenzát, az előbbiek valamelyike elvitte, nem az influenza áldozataként jegyeztük fel - most viszont van egy ilyen táblázatunk (amiben könnyű meglátni a párhuzamot mondjuk azzal, mikor 40 évig eléldegélsz, aztán egy szép napon megnézed mikroszkóp alatt a kedvenc bögrédet, és rádöbbensz, hogy legalább 39,9 éve potenciálisan halott vagy).

    Nem volt időm átbogarászni a kimutatást (valljuk meg őszintén, kedvem se, elég kicsi hasznossági mutatót feltételezek erről), de elfogadom, amit találtál - ellenben 60 oldalon található 3000 elemből (ránézésre 50 elem egy page) a 20 felsorolt alig fél százalék, amit én nem tartok számottevőnek, ha pedig belekalkulálom a tonnaszám felgyűlt bizonytalansági / megbízhatatlansági tényezőt, ez messze belül van a statisztikai hibahatáron. És továbbra sem tudom mivel összehasonlítani. :frowning:

  43. Avatar for gunar gunar says:

    Arról nem is beszélve, hogy az EÜ-ből kiszivárgó információk arra utalnak, a kórházakban az megy, akinél a vírust diagnosztizálták és meghal, azt annak a számlájára írják, még abban az esetben is ha nem is az volt a potenciális halálok (kivéve ha ezt pl baleset és hasonló hirtelen trauma okozza), sőt ezért állítólag kapnak is pluszt esetenként, nem tudom mi is igaz ezekből a pletykákból, de a fele esetén is elég necces. Azon kívül napi szinten mondja ugye a hírek hogy menny is az aktuális pozitív teszt naponta, de én még 1x sem hallottam azt az infót, hogy ezeket mennyi tesztből kapták, ami koránt sem mindegy ha a matekot nézzük. Ha meg kicsit mögé nézünk jobban, akkor ott van bennem a kérdés kinek is érdeke ez és elgondolkoztam azon a tényen aki most biztosítást köt ( régiekkel nem tudom mi van) abban kitételként szerepel, hogy ha a vírus miatt dobja el vki a kulcsot, arra nem fizet.

  44. Kis kiegészítés, van placebo tesztcsoport. A biontech vakcinánál mondták, hogy talán fele-fele arányban oltottak.

  45. Meg tudod minden nap nézni, hogy mennyi tesztet csináltak és abból mennyi pozitív. Eddig Magyarországon 3,4 millió teszt és 390ezer pozitív.

  46. Avatar for gunar gunar says:

    Napi lebontásban van? A hírolvasók ezt vajon miért is nem mondják akkor ha van adat?

  47. Adatok:

    azon a tényen aki most biztosítást köt ( régiekkel nem tudom mi van) abban kitételként szerepel, hogy ha a vírus miatt dobja el vki a kulcsot, arra nem fizet.

    Ez hoax. MABISZ állásfoglalás is van az ellenkezőjéről.

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Persze és ti meg el is hiszitek, én meg tapasztalatból írtam. Nem pletykákra alapozva és a biztosító állásfoglalását olvasgatva valahol. Hanem kötöttem az egyikkel és ott állt, meg is kérdeztem miért is és kaptam rá egy semmit érő választ.

  49. Sikerült valami zugbiztosítót találnod?

  50. Avatar for gunar gunar says:

    Persze két egyforma nagy N, amennyire az zug. De nem vágom miért nézel hülyének, gondolhatod, hogy nem fogok ilyeneket a levegőből kapott infók alapján leírni. Mostanában hány db biztosítást kötöttél nem tudom, de ez most így megy, max jobban elrejtik a szövegben hogy ne találja meg bárki és amennyiben nem kérdez rá a delikvens, nem is feltétlenül preferálják ezt. Nem állítom hogy egyik sem fizet ilyen fent említett esetbeni eltávozásra, csak leírtam mint tényt, hogy érdemes rá odafigyelni, meg hát lehet egy mozgatója is a történéseknek amik a háttérben folynak itt-ott.

  51. Nem kéne hülyeségeket leírni, és akkor nem terjednének ilyenek. Távol álljon tőlem, hogy bármelyik biztosítót is védjem, de rágalmazni sem kell őket. Ez ugyanolyan káros, és csak az embereket hergeli, mint amikor jöttek a meddőséget okozó oltással és az egyéb alufóliasisakos ötletekkel.

    Az NN oldalán is világosan le van írva:

    A biztosító haláleseti szolgáltatást tartalmazó biztosításai kivétel nélkül szolgáltatnak egy esetleges SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés okozta COVID-19 betegség miatt bekövetkező halál esetén is, a szerződési feltételekben meghatározottak szerint.

  52. Avatar for gunar gunar says:

    Nem írtam hülyeséget, csak lehet nem pontosan mert hosszú lett volna. De pont az idézetedben a vége a fontos és erre van nekik egy külön tétel, megint csak profitorientáltan, hogy ugye arra csak akkor fizet ha én pluszban fizetek x összeget. Már nem emléxem pontosan mennyi is lett volna a plusz, de nekem nem ért annyit amennyit akartak, ez tavaly nyár elején volt és azóta is így van, pont emiatt írtam, hogy nem tudom a régi biztosításoknál ez hogyan van, hiszen azokba nem tudják ezt már belevenni konkrétan, hacsak nem hagytak kiskaput az ilyen extrém esetekre minden szerződésben. Utálom az egészet elolvasni ezért szoktam az üzletkötővel beszélni hosszasan és ami érdekel azt megkérdezem, itt mondjuk bejön hogy az mennyire felkészült stb.
    Azonban a lényegen nem változtat, ha nem pengetsz külön érte nem kap a kedvezményezett semmit ha ez a vírus visz el. Nem találkoztam olyannal régebben hogy pl ha sima influenzában halt volna meg valaki akkor nem fizetett volna rá a biztosító, de lehet rosszul tudom és minden járványos betegségre van külön valami nekik, de kétlem.

  53. Avatar for Czo Czo says:

    Ugyan nem ismerem a konkret szerzodest, de jelen esetben en biztos, hogy megprobalnam magam ugy bebizotsitani, hogy kb kizarhato legyen, hogy a szerzodes megkotese pillanataban valaki koronavirusos legyen.

  54. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor még nem volt érdemi teszt ha jól tudom a piacon, így csak a plusz fizetés lett volna járható út, ami kissé aránytalan volt az egész összeghez képest, ezért sem kértem, mert lehúzásnak éreztem kicsit.

  55. Jójó…

  56. Erre van egy külön passzusok, az NN egyébként itt is korrekt volt. Alapból 90-180 nap kizárási idővel működik ez amit írsz. Covid esetén ezt levitték 14 napra.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for vkleszken Avatar for White64GB Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for maxxximus Avatar for msinkauk Avatar for baloghadam74 Avatar for M.Sanya Avatar for totopad Avatar for inebhedj Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Nekem be nem adnak semmilyen oltást az tuti egy olyan vírus ellen, ami 10 nap után magától elmúlik!

  2. Én nem vagyok se virus szkeptikus, se oltás ellenes (hozzáteszem, én se adatnék be sufnituningal előállitottat, mindenfajta tanusitvány és vizsgálat nélkül), de eddig, hány és hány járványon vagyunk túl, csak a mi életünkbe? Soha, sehol, semmilyen formában sem volt ez téma korábban, akármilyen járvány is volt, mert korábban is voltak járványok, csak nem ekkorák.

    Ez egy vicc, amit ezzel az egésszel művelnek. Tavaly, ha le álltunk volna 1 hónapra, mint a kinaikai, lehet már el is felejtettük volna az egészet!

  3. Nem hangzik rosszul. De tény, hogy plasztik kártyát is kérni fogok. Remélem minél hamarabb lehet majd oltatni és egy igazolással lehet majd újra utazgatni. :+1:

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @baloghadam74 az a 13.000 honfitársunk, aki ebbe mégis belehalt, biztosan lájkolja ezt.

    @totopad Kínában újból terjed.

  5. Én és a családom is beoltatjuk magunkat, nehogy az legyen, hogy igazolás nélkül ne lehessen utazni, vagy akár itthon koncertre menni. De nagyon remélem, hogy nem kell évente ismételni… :frowning:

  6. Ha és amennyiben és háromszoros kérdőjellel, hihetünk a kinai kommunikációnak, akkor külföldről hurcolták be hozzájuk újra…

  7. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Nem használnék alkalmazást. Kártyát sem, kötelezően. Adjanak ill. küldjenek egy sima nyomtatott igazolást, amit otthon tartok. Nézze meg a saját eszközén a közhiteles nyilvántartásban akinek szükséges, és van rá jogosultsága. Ez vonatkozik a jogosítvány-kártyára, orvosi érvényességre, a gépjármű forgalmira és műszakira és a kötelező felelősségbiztosítás igazolására is. Ezeket mind megszüntetném az EU-ban. Ettől még kártyát kaphatna, aki kéri.

  8. Én inkább lezáródnék, mint oltakoznék

  9. Viszont ezekkel a dolgokkal számodra gyorsabb és kényelmesebb az igazolási eljárás.

  10. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    Hogy mi ebben nekem a kényelmes? Nekem elég lenne a személyit és a lakcímkártyát magamnál tartani. Pl., ha lejár az orvosim, a háziorvos rögzíti az EESZT rendszerben, és ezzel kész a jogsi hosszabbítás. Ha az autóm levizsgázott, a vizsgaállomás rögzíti a BM rendszerében. Nem kell rendszeresen az okmányirodába mennem újabb és újabb kártyákért. Közúti ellenőrzéskor a rendőr lekérdezheti a közhiteles nyilvántartásból (saját eszközével, vagy rádión a központja segítségével) hogy minden rendben van-e. És KÖZHITELES infóhoz jut!

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    maximum külföldről visszaérkezett kínai állampolgárok, és azzal meg akkor igazából nem hazudtak.

    viszont mivel a helyi vezetők komoly büntetéseket kapnak, ha valahol felüti a fejét, így semennyire sem lehet megbízni az általuk közölt számokban, hiszen semmi érdeke egy egyiknek sem magát bajba keverni.

  12. Jó bocs. Nálunk a jogosítványnak nincs érvényességi ideje, azaz örökre szól. Az autón meg, ha van rendszám akkor van biztosítás és műszaki, ha az egyik hiányzik akkor leveszi a rendőrség a rendszámot rögtön. De azért oltásnál én egyszerűbbnek tartok egy nemzetközi igazolást.

  13. Már rég bejelentették hogy mindenkinek le kell cserélni a jogosítványát és mindenkinek lejáratos lesz. Elég nagy időtartam van erre azt hiszem öt év.

  14. Ha nem halsz bele akkor 10 nap után büszke lehetsz magadra. Ha belehalsz akkor meg te leszel a plusz egy fő.

  15. Nálunk biztos nem jelentettek be semmi ilyet.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    azt azért tedd hozzá, hogy a “nálunk” az nálad melyik ország, mert itthon sokan kishazánkra értik. :wink:

  17. Jogos :slightly_smiling_face: Mondjuk szerintem ő pont Németországra gondolt. A nálunk amúgy Svájc.

  18. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    “Nálunk a jogosítványnak nincs érvényességi ideje, azaz örökre szól. Az autón meg, ha van rendszám akkor van biztosítás és műszaki, ha az egyik hiányzik akkor leveszi a rendőrség a rendszámot rögtön.”
    Ez így félrevezető. Nem a jogsi jár le, hanem a kártya. Ott van rajta a lejárat dátuma. Attól, hogy van az autón rendszám, nem biztos, hogy van érvényes műszakija és biztosítása. A rendőr akkor veszi le a rendszámot, ha belefutsz egy ellenőrzésbe és úgy dönt.

  19. A nálunk értsd Svájc (ezt nem írtam oda). Nálunk nincs műszaki vizsga érvényeség se, vagyis amikor kapsz behívót akkor kell vinned az autót, nekem volt egy 20 éves Toyota Starletem ami már 5 éve nem volt műszakin, mert nem hívták. Ha viszont nem viszed el amikor hívnak vagy nem adod le Te a rendszámot akkor már jön is a rendörség érte. A jogsi/kártya se jár le, nincs lejárati dátuma.

  20. Én csak azt nem értem hogy miért csak arról van szó hogy akit leoltottak kap ilyen papírt. Mi van azokkal akik önerőből leküzdötték a vírust? Páran már most kaphatnának igazolást. Ők nem a rész fehérje vagy az előtt vírus ellen védettek hanem a tényleges ellen.

  21. Sokan azért mégegyszer megfertözödtek.

  22. Azt nem értem, hogy miért nem jó a WHO-s sárga oltáskönyv? Most miért kell külön Covidnak egy? Ezek után hordhatja magával még ezt is az ember. A legnagyobb értelme egy WHO applikációnak lenne amiben benne van minden oltás és nem csak a Covid elleni. Na de ez legyen a legkevesebb, ha ez kell hozzá az se a világvége.

  23. Ne legyen senkinek illúziója. Ha a valódi vírustól újra fertőződik az ember akkor az oltás után is “újra” fog fertőződni. Valoszinu akkor már a valódi vírussal. Kb ugyanaz lesz a hatása mindkét esetben a második fertőződesnek. Egyén függő ez is.

  24. Meg fogsz lepődni - de lehet hogy nem. Angliában élek és nyilván beregisztráltam az orvoshoz.
    Itt minden - ugye - app vagy online szóval amikor beléptem az “SZTK” -m oldalára hogy szét nézzek - milyen adatok vannak és miket kell esetleg korrigálni - azt láttam hogy NAPRA pontosan megvan milyen oltást kaptam és hányszor.
    Én ennek örültem mert ezeket nem igazán követtem de minden naprakész volt.
    Szóval itt az NHS Number (taj szám) alatt minden rögzítve van. ( mondjuk okos órát is használok és az adatokat az “SZTK” app tölti fel a dokinak szóval ha mennem kell vagy bármi történik lát mindent.
    Ez nekem nagyon tetszik. (Cukrosok inzulin szintjét is lehet így küldeni és a doki 10 mp alatt tud reagálni :relaxed::relaxed:, pont tegnap segített egy barátomnak így a dokija )
    Természetesen mindez lehetőség, a saját számomra mentve és csak azok az adatok amiket én engedek. ( Apple és NHS köszönjük.)

  25. Akik “önerőből leküzdötték a vírust”, vagy akik szervezete termel antitestet az is megkapja az igazolást.

  26. Nem miattad aggodok, hanem magam miatt. Ezert kell teged is beoltani. Nem magadert. Hanem a tobbiekert.
    Ha nem oltatsz akkor rohadhatsz otthon meg evekig. Ha neked az jo… de akkor ne gyere boltba, moziba, koncertre, ugy egyaltalan kozossegbe. Majd az ablakon dobnak be neked kajat, ha lesz mibol megvenni, mert munkahelyed sem lesz hamarosan, ha nem leszel beoltva. Es ne ketelkedj benne, hogy hamarosan nem lesz eros hatranyban az “oltatlan”…

  27. Igen olvastam én is. Már rajta vagyok hogy hogy lehet erről igazolást szerezni. Csak remélni tudom hogy meg lesz mielőtt az összes antitest kikopik belőlem. :slight_smile:

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ez még mindig Magyar ország és mindent megvehetsz (máshol is), ezt sose felejtsük el. Ergo senki nem tudhatja ki vette az igazolást és ki nem, ahogyan azt sem a génpiszkált vakcinának mi lehet a távolabbi jövőben a mellékhatása ha lesz. Mielőtt oltásellenesre bélyegezne bárki, csak mondom, hogy nem vagyok, de nekem mikor először hallottam a génpiszkált vakcináról (nem vagyok szakember azért írom így) valamiért az első gondolatom egy régi horror film ugrott be, amikor valami hasonló génmanipulált cucctól zombi lett mindenki a világon vagy valami hasonlót dolgoztak fel mint ötletet. Remélem nem a hetedik érzékem súgta :crazy_face:

  29. Génbázisú lesz annak megnevezése :slightly_smiling_face: Persze van egy hátránya a legyengített vírus oltóanyaggal szemben, hogy ilyen vakcinát még nem engedélyeztek emberi használatra, de hogy érthető legyen ezt is a vírusból állítják elő, annak a genetikai anyagát tartalmazza és “motiválja” a szervezeted antitest előállítására. Tehát a végeredmény ugyanaz csak olcsóbb a gyártása. Amúgy mivel jobb az évtizedek óta használt legyengített vírus oltóanyagok? Engem pár évvel ezelőtt egy ázsiai nyaraláson megharapott/karmolt (ezt nem tudom biztosra) egy vadon élő majom :slightly_smiling_face: 5 oltást kaptam ami egy legyengített veszettség vírus vakcina, azért izgulsz ott is még meg nem kapod az antitest eredményed, hogy menni kell-e további oltásra, tehát ezzel azt akarom mondani, hogy a régi módszer egyáltalán nem annyira jó, mert mi a bizonyíték arra, hogy a 2 oltást követően szervezeted már megtermelte az elegendő antitestet, mert pl mint írtam a veszettségnél csinálnak egy tesztet, hogy elegendő anyagot kaptál már vagy kell-e még a vírusból a testedbe. Nekem személy szerint nagyon szimpatikus az “új” ( mint tudjuk már azért elég régóta tesztelik) oltóanyag és most jött el az ideje, hogy végre hadrendbe álljon.

    U.i: nem olyan rég láttam egy dokumentációt és abban az volt a téma, hogy a volt kommunista blokk országaiban sokkal jobban elterjednek és jobban elhiszik az emberek az összesküvés elméleteket. /ezt csak úgy ideírtam/

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Persze mert abban éltek/-tünk sajnos.
    Én is csak leírtam mi jutott először az eszembe mikor hallottam az új oltóanyagról és a genetikájáról.
    Amugy meg persze kell valami új a vírusok ellen mert a régi módszerek ugyan beváltak és hatékonyak, de nem eléggé mert egy mutáció és kuka, míg az újabb talán végre a “gyökerénél kezeli a problémát”

  31. Igen, pont ez a lényeg benne, hogy hatékonyabb a mutációkkal szemben. :+1:

  32. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen, csak mi ne mutálódjunk tőle :crazy_face: :crazy_face: :crazy_face:

  33. Igazad lehetne, de sajnos az alapbetegségükbe haltak bele, amit semmilyen oltással nem lehetett kezelni. :frowning:

  34. Nem igazán van összefüggés a lezárás és a fertőzöttség között. A fertőzöttségi adatok jellemzően a tesztelések számával egyenes arányban nőnek vagy csökkenek, függetlenül attól, hogy lezárás van-e vagy sincs. Ugyanakkor az tény, hogy a szezonális influenzák penetrációja a lezárások miatt jelentősen visszaesett, és mivel a szezonális influenzák esetében a tünetek a fertőzöttek 90 %-nál jelentkeznek (a covid esetében kb 30-40 %), így a korlátozások hatása a szezonális influenza által veszélyeztetettekre mindenképpen jó volt. Más kérdés, hogy a gazdaságot és a társadalmat úgy vágta tönkre, hogy a coviddal kapcsolatban egyelőre nincs bizonyíthatóan érdemi előrelépés.

  35. Így van.
    De ha tünetmentesen úsztad meg (ez a többség), akkor fizetni kell az igazolásért.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez nem feltétlen igaz, ez nem Kína, ahol a halál oka az alapbetegség lesz, ha volt alapbetegség, hogy ezzel is javuljon a statisztika. egy csomó alapbetegség nem vezet halálhoz, mert kezelhető. és egy csomó elhunytnak nem volt alapbetegsége sem.

    de a lényeg ugyanaz: az a 13000 ember, aki itthon belehalt, biztosan értékeli az ilyen hozzászólásokat, amiben valaki azt írja, hogy 10 nap alatt magától elmúlik, mert esetükben nem a vírus múlt el, hanem ők maguk…

  37. A tesztek jelenlegi állása szerint kb. félévente kell újraoltatnod magad.

    Az is tény viszont, hogy jelenleg semmit nem tudunk a vakcinák hatékonyságáról, védettségi időszakról és esetleg mellékhatásokról. a legelső ilyen irányú teszteredmények leghamarabb egy - másfél év múlva várhatóak (értelemszerűen, hiszen nincs még megfelelő méretű és rétegződésű teszt-csoport, így ugyanilyen de placebo-csoport sincs). Az eddig vizsgálatok a többségnél (80 %) egy legalább 3 hónapig tartó védettséget feltételeznek,

  38. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen és itt jön a jelenlegi gond az egészségügyben, hogy sokat nem látnak el ahogyan kellene mert nincsen rá lehetőség sajnos különböző korlátozások és szabályozások következményeképp, ezért simán lehet őket a covid számlájára írni, mivel ha nem is közvetlenül hanem közvetve az okozta a halálukat. Sokat pletykálnak mindenféléket és szinte már senki nem tudhatja mi is az igazság valójában, amit ez vagy az preferál.

  39. Hát a “csomó” annyira nem érhető itt tetten, bár kétségkívül nem elemeztem végig, de gyanúsan kicsinek tűnik azok aránya, akiknek nem, vagy nem súlyos / halálos alapbetegsége volt (a kor és a körülmények figyelembe vételével) - konkrétan egyetlen egyet sem találtam :frowning: :

    koronavirus_pont_gov_pont_hu_per_elhunytak

    Ráadásul sem a teljes átfertőzöttséggel, nyájimmunitással (pl. brazilok), sem pedig az igen csekély korlátozásokkal operáló országokban (pl. svédek) nem térnek el szignifikánsan a tüneti fertőzések, és a halálozási adatok a korlátozás és vakcina központú, de talán kicsit lazább (pl. magyarok), illetve a szigorú előírásokat keményen betartató országok (pl: németek) adataitól.

    Amit korábban írtam a vakcina tesztelésről (ti. egyelőre csak az látszik biztosnak, hogy az oltások az esetek többségében legalább 3 hónapos védettséget adnak, egyéb teszt eredmények még legalább egy évig nincsenek, így feltételezhetően ebben az inercia-rendszerben akár 6 havonta újra kell oltani az azt igénylőket), annak részletei pl. itt olvashatóak (a dokumentum végén van egy összefoglaló, ami laikusoknak is érthető azért):

    www_pont_nejm_pont_org_per_doi_per_full_per_10.1056_per_NEJMoa2034577

    Egyébként az index hozott le a témában pár hete egy írást Oltásóvatosság – a többségi álláspont címmel, ami közel az első értelmes és intelligens írás covid (társadalmi) témában magyar nyelven.

  40. Avatar for gunar gunar says:

    Igen végül is lett egy új betegség ami tetemes anyagi haszonnal jár a gyógyszergyártókra nézve, lehet félévente, onnan meg hová azt nem tudhatjuk. Elgondolkoztató.

  41. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha megnézed, a többség magasvérnyomásos, vagy cukorbeteg, mindkettő kezelhető, és önmagában nem halálos. van refluxos is elég. szorongásos vagy egyéb pszichés betegség sem vezet közvetlenül halálhoz. ne tegyünk úgy, mint Kína, aki szándékosan az alapbetegségekre fogja a halálozásokat, csak hogy azt a képet mutathassa, hogy milyen jól kezelik az egészet, és mennyire nem veszélyes a vírus. azt sem szabad elfelejteni, amikor az egész elején (vagyis amikor már hónapok óta tombolt Kínában), a WHO azzal nyugtatott mindenkit, hogy a kínai hatóságok szerint nem terjed emberről-emberre.

    ismert alapbetegsége nem volt például 13502, 13339, 13094, 13091, 12486, 12191, 12182, 12153, 11959, 11927, 11855, 11201, 10919, 10878, 10874, ezek így a 60. oldallal bezáróan. nyilván nem tömeges, de azért már statisztikailag számottevő.

  42. Van ebben igazság, de ne feledjük el, abból dolgozunk, amink van. Hogy ez a táblázat mennyire alapos / értékelhető, az teljesen jogos felvetés (a saját, teljesen szubjektív kocsma/fotel véleményem az, hogy ez kb annyira megbízható adatsor, mint mondjuk a TB-életút, szóval semennyire, ki a fenének jut eszébe refluxot alapbetegségnek megadni, mármint persze a reflux bizony vezethet súlyos betegségekhez és halálhoz, tüdőgyulladáshoz, tüdőösszeomláshoz, és így tovább, de akkor lehet, azt kéne inkább felvezetni), de ezen szálon kihúznánk a talajt bármiféle közös vitaalap alól és eljutnánk oda, hogy tökéletesen megbízhatatlan információk és elméletek alapján cserélünk eszmét valamiről, amiről láthatóan sem nekünk, sem másnak (ideértve a “szakmát”) fogalmunk nincs (de azért korlátozunk, oltunk valamivel, amit nem teszteltünk, bezárunk, összeomlasztjuk a gazdaságot, korlátozzuk a szabadságjogokat, követünk, megfigyelünk, stb.). Arról nem is beszélve, hogy sajnos nem áll rendelkezésünk összehasonlítási alap (pedig a tesztek elengedhetetlen része az összehasonlítás, esetünkben például placebo tesztcsoportot is vizsgálni kell vakcina tesztelésnél), mivel az elmúlt X évben senkinek nem jutott eszébe a beteg haláleseteket mondjuk influenzavírusokhoz csoportosítani, szóval ha mondjuk valaki elhunyt 2018-ban, mert öreg, vagy önmagában nem halálos betegsége volt, és elkapván az influenzát, az előbbiek valamelyike elvitte, nem az influenza áldozataként jegyeztük fel - most viszont van egy ilyen táblázatunk (amiben könnyű meglátni a párhuzamot mondjuk azzal, mikor 40 évig eléldegélsz, aztán egy szép napon megnézed mikroszkóp alatt a kedvenc bögrédet, és rádöbbensz, hogy legalább 39,9 éve potenciálisan halott vagy).

    Nem volt időm átbogarászni a kimutatást (valljuk meg őszintén, kedvem se, elég kicsi hasznossági mutatót feltételezek erről), de elfogadom, amit találtál - ellenben 60 oldalon található 3000 elemből (ránézésre 50 elem egy page) a 20 felsorolt alig fél százalék, amit én nem tartok számottevőnek, ha pedig belekalkulálom a tonnaszám felgyűlt bizonytalansági / megbízhatatlansági tényezőt, ez messze belül van a statisztikai hibahatáron. És továbbra sem tudom mivel összehasonlítani. :frowning:

  43. Avatar for gunar gunar says:

    Arról nem is beszélve, hogy az EÜ-ből kiszivárgó információk arra utalnak, a kórházakban az megy, akinél a vírust diagnosztizálták és meghal, azt annak a számlájára írják, még abban az esetben is ha nem is az volt a potenciális halálok (kivéve ha ezt pl baleset és hasonló hirtelen trauma okozza), sőt ezért állítólag kapnak is pluszt esetenként, nem tudom mi is igaz ezekből a pletykákból, de a fele esetén is elég necces. Azon kívül napi szinten mondja ugye a hírek hogy menny is az aktuális pozitív teszt naponta, de én még 1x sem hallottam azt az infót, hogy ezeket mennyi tesztből kapták, ami koránt sem mindegy ha a matekot nézzük. Ha meg kicsit mögé nézünk jobban, akkor ott van bennem a kérdés kinek is érdeke ez és elgondolkoztam azon a tényen aki most biztosítást köt ( régiekkel nem tudom mi van) abban kitételként szerepel, hogy ha a vírus miatt dobja el vki a kulcsot, arra nem fizet.

  44. Kis kiegészítés, van placebo tesztcsoport. A biontech vakcinánál mondták, hogy talán fele-fele arányban oltottak.

  45. Meg tudod minden nap nézni, hogy mennyi tesztet csináltak és abból mennyi pozitív. Eddig Magyarországon 3,4 millió teszt és 390ezer pozitív.

  46. Avatar for gunar gunar says:

    Napi lebontásban van? A hírolvasók ezt vajon miért is nem mondják akkor ha van adat?

  47. Adatok:

    azon a tényen aki most biztosítást köt ( régiekkel nem tudom mi van) abban kitételként szerepel, hogy ha a vírus miatt dobja el vki a kulcsot, arra nem fizet.

    Ez hoax. MABISZ állásfoglalás is van az ellenkezőjéről.

  48. Avatar for gunar gunar says:

    Persze és ti meg el is hiszitek, én meg tapasztalatból írtam. Nem pletykákra alapozva és a biztosító állásfoglalását olvasgatva valahol. Hanem kötöttem az egyikkel és ott állt, meg is kérdeztem miért is és kaptam rá egy semmit érő választ.

  49. Sikerült valami zugbiztosítót találnod?

  50. Avatar for gunar gunar says:

    Persze két egyforma nagy N, amennyire az zug. De nem vágom miért nézel hülyének, gondolhatod, hogy nem fogok ilyeneket a levegőből kapott infók alapján leírni. Mostanában hány db biztosítást kötöttél nem tudom, de ez most így megy, max jobban elrejtik a szövegben hogy ne találja meg bárki és amennyiben nem kérdez rá a delikvens, nem is feltétlenül preferálják ezt. Nem állítom hogy egyik sem fizet ilyen fent említett esetbeni eltávozásra, csak leírtam mint tényt, hogy érdemes rá odafigyelni, meg hát lehet egy mozgatója is a történéseknek amik a háttérben folynak itt-ott.

  51. Nem kéne hülyeségeket leírni, és akkor nem terjednének ilyenek. Távol álljon tőlem, hogy bármelyik biztosítót is védjem, de rágalmazni sem kell őket. Ez ugyanolyan káros, és csak az embereket hergeli, mint amikor jöttek a meddőséget okozó oltással és az egyéb alufóliasisakos ötletekkel.

    Az NN oldalán is világosan le van írva:

    A biztosító haláleseti szolgáltatást tartalmazó biztosításai kivétel nélkül szolgáltatnak egy esetleges SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés okozta COVID-19 betegség miatt bekövetkező halál esetén is, a szerződési feltételekben meghatározottak szerint.

  52. Avatar for gunar gunar says:

    Nem írtam hülyeséget, csak lehet nem pontosan mert hosszú lett volna. De pont az idézetedben a vége a fontos és erre van nekik egy külön tétel, megint csak profitorientáltan, hogy ugye arra csak akkor fizet ha én pluszban fizetek x összeget. Már nem emléxem pontosan mennyi is lett volna a plusz, de nekem nem ért annyit amennyit akartak, ez tavaly nyár elején volt és azóta is így van, pont emiatt írtam, hogy nem tudom a régi biztosításoknál ez hogyan van, hiszen azokba nem tudják ezt már belevenni konkrétan, hacsak nem hagytak kiskaput az ilyen extrém esetekre minden szerződésben. Utálom az egészet elolvasni ezért szoktam az üzletkötővel beszélni hosszasan és ami érdekel azt megkérdezem, itt mondjuk bejön hogy az mennyire felkészült stb.
    Azonban a lényegen nem változtat, ha nem pengetsz külön érte nem kap a kedvezményezett semmit ha ez a vírus visz el. Nem találkoztam olyannal régebben hogy pl ha sima influenzában halt volna meg valaki akkor nem fizetett volna rá a biztosító, de lehet rosszul tudom és minden járványos betegségre van külön valami nekik, de kétlem.

  53. Avatar for Czo Czo says:

    Ugyan nem ismerem a konkret szerzodest, de jelen esetben en biztos, hogy megprobalnam magam ugy bebizotsitani, hogy kb kizarhato legyen, hogy a szerzodes megkotese pillanataban valaki koronavirusos legyen.

  54. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor még nem volt érdemi teszt ha jól tudom a piacon, így csak a plusz fizetés lett volna járható út, ami kissé aránytalan volt az egész összeghez képest, ezért sem kértem, mert lehúzásnak éreztem kicsit.

  55. Jójó…

  56. Erre van egy külön passzusok, az NN egyébként itt is korrekt volt. Alapból 90-180 nap kizárási idővel működik ez amit írsz. Covid esetén ezt levitték 14 napra.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for vkleszken Avatar for White64GB Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for maxxximus Avatar for msinkauk Avatar for baloghadam74 Avatar for M.Sanya Avatar for totopad Avatar for inebhedj Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for 83miki83 Avatar for gunar