fbpx Skip to content

Egy FCC dokumentum szerint minden iPhone 12 és iPhone 12 Pro modell egy rejtett vezeték nélküli töltési funkcióval rendelkezik.

Ugyan a funkció még használhatatlan, mert az Apple még nem aktiválta, de az is lehet, hogy egy következő Apple kiegészítővel ez megváltozhat.

Nem most hallunk először arról, hogy az Apple tervei között szerepel a fordított vezeték nélküli töltés beépítése az iPhone-okba. A két irányú töltési lehetőség már az iPhone 11-nél is felmerült 2019-ben, azonban Ming-Chi Kuo később azt állította, hogy a funkció azért késik, mert nem tudja hozni az Apple által elvárt teljesítményt.

Most azonban egy olyan FCC dokumentum került elő, ami szerint az iPhone 12‌ modellek tartalmazzák a vezeték nélküli áramátvitel (WPT) hardverét a kiegészítőkhöz:

A 2020-as iPhone-ok rendelkeznek olyan hardverelemmel, amely támogatja a WPT töltési funkciót a perifériák számára 360 kHz-en. Azonban egyetlen olyan tartozék sem jelent még meg, ami támogatná a WPT-t.

Nem tűnik kizártnak, hogy az Apple a jövőben egy szoftverfrissítéssel engedélyezi a funkciót, esetleg egy új kiegészítő bevezetésével együtt. A dokumentumban egy, még nem kiadott Apple tartozékról írnak, ami képes lesz majd fogadni az ilyen jellegű töltést.

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint a MagSafe támogatásával egy új generációs AirPods-ról is szó lehet. A MagSafe lehetővé tenné, hogy az ‌AirPods‌ tok mágnesesen a megfelelő helyre igazítsa magát a készülék hátlapján, hogy az iPhone 12 tölteni tudja. Gurman másik tippje pedig a sokak által várt AirTag, ami szintén alkalmas lehet arra, hogy az iPhone feltöltse.

Ha az AirTag ideje még nem is jött el, még bízhatunk abban, hogy ebben az évben megjelenik egy újabb generációs AirPods, ami talán megkapja a MagSafe alapú, fordított vezeték nélküli töltést.

Te örülnél a fordított vezeték nélküli töltési funkciónak?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok