fbpx Skip to content

Az Apple szereti megmutatni néhány hónappal az aktuális iPhone-ok bemutatója után, hogy a felhasználók milyen csodálatos képeket tudnak készíteni a legújabb, csúcs kamerákkal. Tavaly egy versenyt is rendeztek, amelyben a legjobb, éjszakai móddal készült fényképeket keresték, hiszen az iPhone 11 egyik nagy újdonsága éppen ez a mód volt. Idén mindenféle nagy csinnadratta és verseny nélkül, egy egyszerű sajtóközlemény formájában mutatták be a cég szakmai zsűrije által legjobbnak vélt iPhone 12 fényképeket.

Az új modellek új szenzorokat és lencsetagokat kaptak és a Pro modellek még LiDAR-szkennerrel is kiegészültek, ami az éjszakai módnál fejti ki leginkább a hatását azzal, hogy így rendesen “lát” a kamera rossz fényviszonyokban is, ráadásul a mélységet is érzékeli, ami a portré módnál is kifejezetten hasznos. A Pro modellek ráadásul már közvetlen a Kamera alkalmazásból tudnak nyers Apple ProRAW formátumban is fotózni és a Pro Max egy még sokkal nagyobb érzékelőt kapott szenzor stabilizátorral. Szóval bőven akad újdonság a kamerák terén az iPhone 12 szériában.

Nem meglepő módon idén is rengeteg éjszakai vagy legalábbis nem fényes nappali kép került be a válogatásba, de ezek mellett a fő hangsúly az ultra nagy látószögű képeken volt, hiszen ezeket csak kicsivel több mint egy éve tudja az iPhone, így mind a témák, mind a látószög nem válik unalmassá.

Neked melyik a kedvenc képed?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok