fbpx Skip to content

Pénteken az Apple a hivatalos YouTube csatornájára töltött fel egy kulisszák mögötti videót „Shot on iPhone Student Films – Behind the Scenes” címmel.

A videó célja négy különböző hallgató készülő filmjeinek bemutatása. A négy hallgató négy különböző filmen dolgozott, amelyet iPhone 12-vel és egyéb filmes eszközökkel forgattak le.

Az Apple a videó alatt így nyilatkozott:

Nézd meg, mi kell egy film elkészítéséhez egy iPhone-on. A videót négy filmes hallgatóval készítettük, és bemutatjuk, mi zajlik a színfalak mögött. Mindegyik fiatal másképp képzeli el a filmjét: a klasszikus noirtól a varázslatos realizmuson át a stop-motion technikáig.

Az Apple a videó leírásában ki is emeli a figyelemre méltó pillanatokat:

00:28 percnél láthatjuk, ahogy Niko forgat az iPhone 12-vel.

1:22 percnél belepillanthatunk, hogy Ciara hogyan használta a mozgást a készülő Our Light Shines in the Dark (Fényünk ragyog a sötétben) című filmjében.

Ezután 1:40 percnél láthatjuk, hogy AhaNah hogyan használta az iPhone kameráját és a filmes eszközöket a Window to the Soul (Ablak a lélekhez) stop-motion filmjéhez.

És végül 2:43 percnél megnézhetjük, hogy Guillermo hogyan oldotta meg az átmeneteket a készülő RobaLuna című filmjében.

Az Apple közlése szerint már január 26-án elérhető lesz az első kisfilm, az Our Light Shines in the Dark, ezután január 27-én, a Window to the Soul premier következik, amelyeket ugyancsak a cég YouTube csatornáján tekinthetünk majd meg.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.