fbpx Skip to content

Pénteken az Apple a hivatalos YouTube csatornájára töltött fel egy kulisszák mögötti videót „Shot on iPhone Student Films – Behind the Scenes” címmel.

A videó célja négy különböző hallgató készülő filmjeinek bemutatása. A négy hallgató négy különböző filmen dolgozott, amelyet iPhone 12-vel és egyéb filmes eszközökkel forgattak le.

Az Apple a videó alatt így nyilatkozott:

Nézd meg, mi kell egy film elkészítéséhez egy iPhone-on. A videót négy filmes hallgatóval készítettük, és bemutatjuk, mi zajlik a színfalak mögött. Mindegyik fiatal másképp képzeli el a filmjét: a klasszikus noirtól a varázslatos realizmuson át a stop-motion technikáig.

Az Apple a videó leírásában ki is emeli a figyelemre méltó pillanatokat:

00:28 percnél láthatjuk, ahogy Niko forgat az iPhone 12-vel.

1:22 percnél belepillanthatunk, hogy Ciara hogyan használta a mozgást a készülő Our Light Shines in the Dark (Fényünk ragyog a sötétben) című filmjében.

Ezután 1:40 percnél láthatjuk, hogy AhaNah hogyan használta az iPhone kameráját és a filmes eszközöket a Window to the Soul (Ablak a lélekhez) stop-motion filmjéhez.

És végül 2:43 percnél megnézhetjük, hogy Guillermo hogyan oldotta meg az átmeneteket a készülő RobaLuna című filmjében.

Az Apple közlése szerint már január 26-án elérhető lesz az első kisfilm, az Our Light Shines in the Dark, ezután január 27-én, a Window to the Soul premier következik, amelyeket ugyancsak a cég YouTube csatornáján tekinthetünk majd meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Put2 Put2 says:

  Kicsit azért sántit a dolog…

  “Nézd meg, mi kell egy film elkészítéséhez egy iPhone-on…”

  1.) Bármilyen iPhone… akár i8 :slightly_smiling_face::rofl:
  2.) Kb. Egymillió dolláros technikai készletekkel rendelkező filmstudió, akinél minimum 10 év filmes tapasztalat van a hátuk mögött…
  3.) És egy szerencsés közember, lehetsz akár diák is, akit valamilyen “az épp aktuális iPhone promozására” módon kiválasztottunk!

  Félreértés ne essék, tetszik az egész amit művelnek, csak itt az iPhone-on kb 5% múlik!
  A többit meg a háttértecnika háttérben lévő tudás adja. :slightly_smiling_face:

  Ha Ödönke a karácsonyi ajándék iPhone12-vel elkezd filmeket készíteni a youtube-ra, talán lesz 10-20 vagy esetleg 100 megtekintés, és senki sem fogja összefosni a bokáját, hogy nnnéééézzzddd iPhone 12-vel készült felvétel…

  Persze ha a cím így lenne: Mire vagy képes egy iPhone-al ha egy megfelelő csapat segít…
  Ugyanis szerintem az Apple nem kevés pénzt fektetett ebbe a vidóba.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for Put2