fbpx Skip to content

Az Ultrasone márkáról nem először írok itt a Szifon.com-on. Azonban most egy sokkal pénztárcabarátabb terméket hoztam nektek home office-ra, zenehallgatásra, hiszen az Ultrasone szép lassan egyre nagyobb szeletet vesz ki az audio világból, és ez okkal történik.

A cég érti a dolgát, látják, merre kell haladni, és egy rendkívül szerethető, jó hangzást tesznek le az átlagfelhasználó számára, olyannak, mint amilyen én is vagyok. Szeretem, ha egy fej- vagy akár fülhallgató pici extrát ad, szélesebb teret, esetleg több basszust, jobb középtartományt, de akár a magas tartománnyal is el tudnak nyerni engem… Tetszik, ha el akarja nyerni a tetszésemet és nekem nem kell stúdió minőség, az kell, hogy élvezzem a zenét benne. Ezt az Ultrasone egyes szegmense képviseli, ők ide, és a stúdió fejhallgatók terén oda is pakolnak a termékpalettájukból, ezért is mondom, hogy jó fele kacsingatnak. ? Nézzük, mire képes az Ultrasone Pro 480i prémium fejhallgató!

Az 580i után nehezen vettem rá magam, hogy a 480i-t meghallgassam, azt gondoltam hogy ez a termék már nem fogja azt adni számomra, amit szeretnék. Azután az első pár perces zenehallgatás után egyből tudtam, hova pozícionálta a cég, azok számára adták ki ezt a termékpalettát, akik csak élvezni szeretnék a zenét egy fejhallgatóval. Ezt persze sok más márkával is megtehetjük, de van néhány dolog, amit az Ultrasone-ról tudni kell.

A cég kifejlesztette az egyedülálló S-Logic® természetes térhangzású és ultra alacsony emissziós technológiákat. Ez a kifinomult, új technológia ötvözi a precíziós csillapítást a mikro akusztikus erősítéssel, lehetővé téve a meghajtók és a térbeli paraméterek optimális kiegészítését. Így az új modellek akusztikusan újratervezett felépítése és finomhangolásuk a legkifinomultabb hangérzékelést eredményezi a hangok és hangszerek élethűbb érzékelésével. Mit jelent ez konyhanyelven?

Az ember a külső fület és fülkagylókat használja a háromdimenziós tér megértéséhez, a hang irányának és távolságának meghatározásához. Ahelyett, hogy a belső fülbe közvetlenül érkezne a zenei információ, az S-Logic® jelek a külső fülről különböző irányokban tükröződnek, mielőtt a hallócsatornába belépnének, hogy természetes háromdimenziós hangot hozzanak létre. Az S-Logic® az egyetlen fejhallgatórendszer, amely magában foglalja a természetes hallásérzet módszerét, fokozza a zenehallgatás örömét, és nem igényel mesterséges visszhangot, digitális hangfeldolgozást. Ezeken túl nem csak természetes térhangzást hoz létre, de egyben lehetővé teszi a hanghordozó hangnyomásszintjének akár 40%-kal (3-4 dB) való csökkentését is a dobhártyán. Ez csökkenti a halláskárosodás kockázatát, miközben biztosítja a fáradtságmentes zenehallgatásunkat.

Tehát a többi gyártó termékeihez képes az Ultrasone kiváló abban, hogy úgynevezett teret kapjunk a zenében, és én ezt rendkívül szeretem benne. Erre viszonylag ritkán figyelnek az emberek zenehallgatáskor, viszonyt sokkal több élményt kaphatunk. Olyan, mintha körülölelne minket a hang, nekünk játszana a zenekar. Nyilván itt a zenének is “támogatnia kell” ezt, amit általában a pop számoknál meg is kapunk. Van egy olyan szegmense az otthoni felhasználóknak, akik nem akarnak azzal foglalkozni, hogy vezeték nélkül csatlakoztassák a fülhallgatójukat, vagy éppen nézzék az akkumulátor időt.

Leülnek az íróasztalhoz, felhúzzák a fejhallgatót, bekapcsolják az Apple Music-ot, Spotify-t, bármit, és már szól is a zene. Kizárják a külvilágot és a munkájukra koncentrálnak. Az Ultrasone Pro 480i nekik készült, illetve azoknak a játékosoknak, akik el akarnak merülni a zenével felturbózott játékélményben.

Konklúzió

A Pro 480i egyértelműen megmutatja a teret a zenében, szerintem némileg basszus-központúan, de ez csak a saját véleményem. Én egy picit több basszust kaptam, mint a többi tesztelt terméknél, és inkább a mélyebb tartományokban, nem a középben. Tehát ha valaki pop számokat hallgat, vagy trance, house, hip-hop zenét, tetszeni fog neki a hangja. Alapjában véve egy szerethető fejhallgató, ami szó szerint elnyűhetetlen. Nem kattog, nem recseg, rendkívül kényelmes, körbeöleli a fülkagylónkat, így hosszabb távon is hallgatható vele a zene.

Az árával pedig szerintem semmi probléma nincs, ritkán kapunk ilyen jó minőségű fejhallgatót, amit 5-10 évig használunk ennyi pénzért.

Megvásárolható a Muzix oldalán most kedvezményesen, 34.990Ft-ért.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok