fbpx Skip to content

Idén is megrendezésre került Las Vegasban az év legnagyobb technológiai rendezvénye, a Consumer Electronics Show (CES) 2021. A több napon át tartó eseményen általában olyan gyártók mutatják be újdonságaikat, mint a Samsung, LG, Sony, Intel és társaik.

A CES 2021 rengeteg újdonságot hozott a tech piacra. Mi most a legjobb okosotthon kütyük közül szemezgetünk, amelyet az amerikai YouTuber, Smart Home Solver egy szuper videóban részletesen be is mutat.

Samsung Bot Handy

A fejlesztés alatt álló Samsung Bot Handy a fejlett mesterséges intelligenciának köszönhetően képes felismerni és felvenni a különböző méretű, formájú és súlyú tárgyakat, és segíteni a ház körüli munkában, és képes lesz megkülönböztetni a különféle tárgyak anyagösszetételét is. Mint egy megbízható partner, segít az olyan házimunkákban, mint a rendetlen helyiségek takarítása, vagy étkezés után a tányérok szétválogatása.

Samsung Bot Care

A Samsung másik legújabb robotikai fejlesztése, a Samsung Bot Care mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel a felhasználók viselkedését és reagál arra. A robot képes lehet arra, hogy asszisztensként működjön, segítsen hétköznapi feladatok elvégzésében és akár társaságot is biztosítson a felhasználók számára. A Bot Care megtanulja a napirendet és a szokásokat, majd ezek alapján emlékeztetőket küld, hogy a felhasználók naprakészek maradhassanak.

Xiaomi Roborock S7

A Xiaomi Roborock robotporszívók 3 éve érhetők el a piacon, azóta számtalan modellt mutatott be gyártó. A Roborock S7 az alapokhoz nyúlt vissza, fejlődött a feltörlés hatékonysága is. A Roborock S7 kampánya az ultrahangos felmosásról szól, ez a leginkább hullámzáshoz hasonló megoldás percenként 3000-szer mozgatja meg a beépített “felmosórongyot”, ami a 300ml-es víztartállyal már hatékonyan képes eltávolítani a padlóra száradt foltokat, ráadásul a szőnyegekre tévedve képes felemelni a felmosórongyot, így azok felületét nem vizezi össze.

Az S7 most is két színben, fehérben és feketében lesz elérhető.

AROMEO Sense

Az AROMEO Sense egy olyan diffúzor, amely együtt kezeli az aroma-, fény- és hangterápiát. Alkalmazkodik a napszakokhoz, más-más légkört teremtve ugyanabban a szobában. Az AROMEO Sense gondoskodik arról, hogy a csillagos ég alatt érezzük magunkat, meditáljunk a kék tenger mellett, érezzük a természet illatát, és természetesen a zenéről sem feledkezik meg.

Razer Project Hazel

A Razer két újdonsága talán a két legfigyelemfelkeltőbb termék lett a kategóriájában.

A Razer Project Hazel egy FFP2-es RGB-s maszk. A gyártó szerint a maszk két oldalára tett légnyílások a levegőben lévő részecskék 95 százalékát képesek kiszűrni, köztük a koronavírust is. A maszk egy átlátszó burkolatot kapott, ezzel is segítve, hogy látható legyen a szánk. Ráadásul egy mikrofonból és hangszóróból álló, Razer Voiceamp nevű rendszer még aktívan fel is erősíti a hangunkat, ennek köszönhetően még tisztábban érthető lesz, amit mondunk.

Razer Project Booklyn

A Razer új gamer széke nagyban hasonlít az Acer Predator Thronos-ra. Viszont első ránézésre a Razer Project Brooklyn egy teljesen átlagos gamer széknek tűnik, de működés közben a hátuljából előbukkan egy konzol, amelyen a tervek szerint egy 60″ képátlójú, flexibilis OLED kijelző lesz. Ha ez még nem lenne elég, a szék karfáiból előcsúszik egy kisebb asztal is, amely elegendő helyet biztosít majd a különböző perifériáinknak is.

Smart Home Solver összesen 20 új kütyüt mutat be a videójában:

Te követted a CES 2021 eseményt? Melyik új kütyü tetszett a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Szerintem ezek nagyobbnál nagyobb marhaságok… :slight_smile:

 2. TV-re, internetre, iPadre sot nem is olyan reg meg a kezmosasra is azt mondtak, hogy mekkora hulyeseg. :smiley:

 3. Nekem kell amúgy a robot. Hátvakarásra :joy::man_shrugging:t2: Én venném.

 4. Nekem (nem)kicsit már para, hogy hol tart a technológia. Mondom ezt úgy, hogy alapvetően mozogtam sokáig IT vonalon (suli+értékesités), de, ahol most tartunk az valóban egy WestWorld/Blackmirror szerü jövőt vetit előre, vagy talán már jelent. Annyira tele vagyunk tömve elektronikával, hogy a függőség már nem jó szó rá. Lassan az élet alapvető része lesz az elektronika.

 5. A Samsung kiadta az Air Taget. Apple. Jó reggelt!

 6. Azért kíváncsi leszek mit tud majd az azonnal kiadott AirTag és az Apple terméke közti különbség. Támogatás, szoftver téren.

 7. Avatar for vjan vjan says:

  Már ha valaha megjelenik.

 8. Avatar for gunar gunar says:

  Ezt csinálta anno az X előtt a FaceID-val is és mekkora blama lett abból mikor egy fotóval is átverték, majd javították és már csak videóval lehetett :grinning: :grinning: :grinning: , azután meg kivették mivel képtelenek voltak szintet hozni és ráfogták, hogy jobb a kijelző alatti T-ID és milyen gáz a szenzor sziget, pedig az elején kopizták azt is. Olyan ez mint volt most a töltőadapterrel. Alig van önálló gondolatuk, az új S21-ben is talán csak a teleobjektív amit esetleg nem másoltak valakiről. Pedig a mostani maszkosság miatt igazán bevethetne vmelyik nagy gyártó egy valóban T-ID szinten dolgozó iris scannert végre, ott lehet maszk és kesztyű is rajunk akkor is olvas.

 9. Avatar for gunar gunar says:

  Amugy az AirTag az úgy fog működni Bt-n mint az iphone mikor keresem és offline állapotban van? Ha igen akkor azt csak Apple kütyükkel tudja vagy minden bekapcsolt Bt-s eszközzel kommunikálhat?

 10. Nem tudom hogy fog működni :smiley:

 11. Avatar for gunar gunar says:

  Kár pedig bennetek bíztam. Akkor meg kell várni a megjelenést, talán leírják majd.

 12. Mekkora koppincs a Bot Care :sweat_smile:
  Még a kinézet is ugyanaz, mint a Nio autókban Nomi.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for iBenito Avatar for totopad Avatar for szgergo88 Avatar for lalamper Avatar for vjan Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar