fbpx Skip to content

Idén is megrendezésre került Las Vegasban az év legnagyobb technológiai rendezvénye, a Consumer Electronics Show (CES) 2021. A több napon át tartó eseményen általában olyan gyártók mutatják be újdonságaikat, mint a Samsung, LG, Sony, Intel és társaik.

A CES 2021 rengeteg újdonságot hozott a tech piacra. Mi most a legjobb okosotthon kütyük közül szemezgetünk, amelyet az amerikai YouTuber, Smart Home Solver egy szuper videóban részletesen be is mutat.

Samsung Bot Handy

A fejlesztés alatt álló Samsung Bot Handy a fejlett mesterséges intelligenciának köszönhetően képes felismerni és felvenni a különböző méretű, formájú és súlyú tárgyakat, és segíteni a ház körüli munkában, és képes lesz megkülönböztetni a különféle tárgyak anyagösszetételét is. Mint egy megbízható partner, segít az olyan házimunkákban, mint a rendetlen helyiségek takarítása, vagy étkezés után a tányérok szétválogatása.

Samsung Bot Care

A Samsung másik legújabb robotikai fejlesztése, a Samsung Bot Care mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel a felhasználók viselkedését és reagál arra. A robot képes lehet arra, hogy asszisztensként működjön, segítsen hétköznapi feladatok elvégzésében és akár társaságot is biztosítson a felhasználók számára. A Bot Care megtanulja a napirendet és a szokásokat, majd ezek alapján emlékeztetőket küld, hogy a felhasználók naprakészek maradhassanak.

Xiaomi Roborock S7

A Xiaomi Roborock robotporszívók 3 éve érhetők el a piacon, azóta számtalan modellt mutatott be gyártó. A Roborock S7 az alapokhoz nyúlt vissza, fejlődött a feltörlés hatékonysága is. A Roborock S7 kampánya az ultrahangos felmosásról szól, ez a leginkább hullámzáshoz hasonló megoldás percenként 3000-szer mozgatja meg a beépített “felmosórongyot”, ami a 300ml-es víztartállyal már hatékonyan képes eltávolítani a padlóra száradt foltokat, ráadásul a szőnyegekre tévedve képes felemelni a felmosórongyot, így azok felületét nem vizezi össze.

Az S7 most is két színben, fehérben és feketében lesz elérhető.

AROMEO Sense

Az AROMEO Sense egy olyan diffúzor, amely együtt kezeli az aroma-, fény- és hangterápiát. Alkalmazkodik a napszakokhoz, más-más légkört teremtve ugyanabban a szobában. Az AROMEO Sense gondoskodik arról, hogy a csillagos ég alatt érezzük magunkat, meditáljunk a kék tenger mellett, érezzük a természet illatát, és természetesen a zenéről sem feledkezik meg.

Razer Project Hazel

A Razer két újdonsága talán a két legfigyelemfelkeltőbb termék lett a kategóriájában.

A Razer Project Hazel egy FFP2-es RGB-s maszk. A gyártó szerint a maszk két oldalára tett légnyílások a levegőben lévő részecskék 95 százalékát képesek kiszűrni, köztük a koronavírust is. A maszk egy átlátszó burkolatot kapott, ezzel is segítve, hogy látható legyen a szánk. Ráadásul egy mikrofonból és hangszóróból álló, Razer Voiceamp nevű rendszer még aktívan fel is erősíti a hangunkat, ennek köszönhetően még tisztábban érthető lesz, amit mondunk.

Razer Project Booklyn

A Razer új gamer széke nagyban hasonlít az Acer Predator Thronos-ra. Viszont első ránézésre a Razer Project Brooklyn egy teljesen átlagos gamer széknek tűnik, de működés közben a hátuljából előbukkan egy konzol, amelyen a tervek szerint egy 60″ képátlójú, flexibilis OLED kijelző lesz. Ha ez még nem lenne elég, a szék karfáiból előcsúszik egy kisebb asztal is, amely elegendő helyet biztosít majd a különböző perifériáinknak is.

Smart Home Solver összesen 20 új kütyüt mutat be a videójában:

Te követted a CES 2021 eseményt? Melyik új kütyü tetszett a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.