fbpx Skip to content

A világjárvány helyzet kialakulása miatt a Zoom és társai a fénykorukat élik. Az oktatásban és az otthoni munkavégzés során is elengedhetetlenné vált a különböző videókonferenciás alkalmazások használata.

A Zoom és a Microsoft Teams a legnépszerűbb appok között vannak hónapok óta, de rajtuk kívül újabb és újabb alkalmazások jelennek meg, amelyek megkönnyítik a digitális oktatást is.

Az Overviewer nemrég jelent meg iOS-re és iPadOS-re, és a célja, hogy pótolja vagy helyettesítse a hagyományos dokumentumkamerákat, amelyek egyrészt nem a legolcsóbbak, másrészt nehezen használhatók online oktatásra.

A hagyományos dokumentumkamerák lehetővé teszik a tanárok számára, hogy tankönyveket és egyéb szükséges dokumentumokat mutassanak a diákoknak tanóra közben. Mivel sok iskola otthoni oktatásra kényszerült, a tanároknak sokkal nehezebb átadni az anyagot, de talán ezzel az alkalmazással könnyebben boldogulhatnak.

Az Overviewer-t Charlie Chapman készítette, akinek a népszerű Dark Noise alkalmazást is köszönhetjük. Charlie egy blogbejegyzésben osztotta meg a részleteket az Overviewer kapcsán, hogy mi jelentette számára az inspirációt:

A feleségem óvodapedagógus, és amikor a COVID beköszöntött, ki kellett találnia, hogyan tanítsa meg az 5 és 6 éves gyerekeket betűk rajzolására a Zoomon keresztül. Kezdetben az iPhone beépített Kamera alkalmazását használta. A Zoom egy olyan csodálatos funkcióval is rendelkezik, amiben AirPlay-en vagy kábelen keresztül is megoszthatjuk az iPhone képernyőjét a laptopunkra. De amikor megnyitjuk az iPhone kameráját, két zavaró tényező is felmerül:

  • Rengeteg gomb található a kamera nézet körül
  • Csak álló módban oszthatjuk meg a képernyőt, ugyanis ha oldalra fordítjuk a kamerát, akkor a kép nem fordul el a Zoomban

A Overviewer használatával ezek a problémák nem merülnek fel. Az appot ugyanolyan módszerrel használhatjuk a Zoomban, mint az iPhone kamera esetében:

  1. Csatlakoztassuk az iPhone-t Lightning-kábel vagy AirPlay segítségével a számítógéphez
  2. Ezután az Overviewer pontosan elküldi a Zoomnak, amit az iPhone kamerája lát (támogatva a fekvő nézetet is)

Az alábbi videóban Charlie Chapman részletesen is bemutatja az app használatát:

Az Overviewer ingyenesen letölthető az App Store-ból iPhone-ra és iPadre egyaránt.

[appstore id=”1528900395″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok