fbpx Skip to content

Az Apple Watch Series 6 megjelenésével együtt az Apple a Fitness+ szolgáltatást is bemutatta, mely végül hivatalosan is megjelent december 14-én. Az Apple Fitness+ tízféle edzésformát kínál a felhasználóknak, így a konditermek zárva tartása alatt sem kell mozgás nélkül maradnunk, a gyakorlatokat pedig követhetjük egyenesen iPhone-ról, iPadről vagy akár az Apple TV-n is.

A Fitness+-t talán a legegyszerűbben úgy jellemezném, hogy hasonló, mint a Nike Training app, vagy épp a manapság híres edzős videók a YouTube-on, viszont több hetes tesztelés és edzés után kijelenthetem, hogy nem lehet őket egy kalap alá venni. Na de nézzük is, miben más ez, mint a többi edzős app?

Széles választék, akár kezdőknek is

Ahogyan említettem is a cikk elején, tízféle edzésforma közül tudjuk kiválasztani a nekünk tetszőt, legyen az tánc, jóga vagy éppen erősítő gyakorlatok. Az edzések többségéhez semmilyen speciális sportfelszerelésre nincs szükség, viszont találunk kifejezetten futópados, biciklis és evezőpados órákat is, ahol természetesen elengedhetetlen az adott gép. A Fitness+-t megnyitva rögtön a Get Started kollekció fogad minket, amely tökéletes a kezdők számára, vagy épp ha még nem tudjuk, milyen edzésforma illene a legjobban hozzánk.

A legtöbb edzés 10-20 perces, ami szintén előny számomra, hiszen így könnyen tudom kombinálni őket, ahelyett hogy egyetlen nagy edzést csinálnék. A beállítások között kiválaszthatjuk, hogy hány perces edzést szeretnénk és melyik kategóriából, illetve ha már van kedvenc edzőnk, akkor őt is ki tudjuk választani, így akár csak az ő óráira is “járhatunk”. Én általában a HIIT edzéseket szoktam kombinálni erősítő, illetve has gyakorlatokkal, melyekkel minden nap sikerül 40-50 percet edzenem itthon. Minden órát három edző tart, így egyszerre látjuk a kezdő, a haladó és a nehezített verziót is egy-egy gyakorlat során, csak a kitartásunkon múlik, melyikükhöz csatlakozunk. ?

Ismerős edzők, tökéletesen kiválasztott zene

Ami szintén nagyon tetszik a Fitness+-ban, hogy mindig ugyanaz a pár edző cserélődik, így kicsit “családiasabb” hangulata van és sokkal jobban élvezem az edzéseket is ezáltal, mintha csak mindig új edzőket kapnánk, minden egyes alkalommal. Az edzők egymás videóiban is feltűnnek, hiszen ahogy említettem is, egyszerre hárman mutatják meg az adott gyakorlatokat. Ami kicsit szoktalan volt elsőre, az a videók elején és végén található jelbeszéd, hiszen más platformokon ilyenekre nem gondoltak a készítők. Az óráknak ugyan van egy kötött tematikája, viszont mindig kapunk egy kis pluszt is az edzőktől, legyenek azok dicsérő szavak, a pihenőidőben való tánc vagy épp az adott dal éneklése, melyek mindig feldobják az óra hangulatát és szinte csak úgy repül az edzés alatti idő, még ha közben levegőért kapkodok is. Szerintem pár óra után mindenki megtalálja a neki tetsző trénert, akivel a későbbiekben is szeretne együtt dolgozni.

A megfelelő zene szintén elengedhetetlen a sikeres edzéshez, amivel eddig én nagyon sokat szenvedtem, viszont a Fitness+-nál óriási előny, hogy ilyen jól integrálva van az Apple Music-kal és gyakorlatilag semmi gondunk nincs a zenére. A zenelisták nagyon jól el vannak találva, és látszik, hogy minden egyes edzés során végiggondolták az adott zenéket, hogy melyik után melyik következzen, így a zenekereséssel töltött időt is edzésre fordíthatjuk. A playlist számomra eddig mindig tökéletes volt, viszont sajnos ha nem tetszik egy szám, nincs lehetőségünk léptetni, bár nem hinném, hogy erre bármikor is szükség lenne. Az edzések közt akár a zene műfajára is tudunk szűrést beállítani, legyen az Pop, Rock vagy épp Hip-Hop, és a mozgás közben a jobb felső sarokban mindig láthatjuk, éppen milyen zene szól, és az adott óra playlistje pedig minden esetben megtalálható az Apple Music-on.

Statisztikák, Burn Bar, okos ajánlások

Számomra talán ami a legjobban hiányzott más edzős appokból és a YouTube videókból, azok a statisztikák. Jó, persze, ha nézegettem az órám, akkor láttam, mi a helyzet, de pár ilyen után a kedvem is elment ezektől a típusú edzésektől, hiszen semmi sem motivált, nem láttam a konkrét számokat, a folyamatos pulzust, csak a monoton edzést csináltam. Az Apple Fitness+ viszont pont erre adott nekem megoldást, hiszen az edzés során az iPhone-on, iPaden vagy épp az Apple TV-n is nyomon követhetjük a teljesítményünket az egyes gyűrűkön, valamint a pulzusszámot és az elégetett kalóriák számát is közvetlenül láthatjuk. Az egész végeztével pedig az órán és az adott készüléken is elérjük a teljes statisztikát.

A szobabiciklis, a HIIT, az evezős és a futópados edzések esetén pedig még egy kis extrát kapunk, ugyanis megjelenik egy úgynevezett Burn Bar, vagyis aktivitásjelző, amely összeveti a mutatóit az edzést korábban már elvégző egyéb felhasználók mutatóival. Tehát minél több kalóriát égetünk el, annál előrébb kerülünk az aktivitásjelzőn, és ha ügyesek vagyunk akár az Élmezőnybe is bekerülhetünk, ami elég jó motivátor tud lenni az órák során. ??‍♀️

A Fitness+-t megnyitva rögtön a Javasolt videókkal találkozunk, melyeknél számomra nagyon meglepő volt, hogy mennyire figyelt az Apple a kiegyensúlyozott edzéstervre. Hogy ne a megszokott rutin legyen, kapunk ajánlásokat olyan edzőkre, akikkel ezelőtt még nem volt óránk, illetve ha az elmúlt napokban sok HIIT edzést vagy épp futást csináltunk, a Fitness+ automatikusan a nyújtógyakorlatokat fogja ajánlani a legközelebbi megnyitáskor. Természetesen idővel azt is megtanulja, milyen edzésformákat kedvelünk, illetve mely trénerek állnak közelebb a szívünkhöz, így sosem maradunk le a legújabb videókról, melyek egyébként hetente érkeznek.

https://www.youtube.com/watch?v=g8PVuxzuoCA

Fitness+ előfizetés

A szolgáltatás hivatalosan egyelőre csak Amerikai Egyesült Államokban, Angliában, Ausztráliában, Kanadában, Írországban és Új-Zélandon érhető el. Én az amerikai fiókommal tudtam kipróbálni a szolgáltatást, amely végeredményben kicsit kényelmetlen volt, ugyanis nem elég csak átjelentkezni App Store-ban, ahhoz, hogy a videók betöltsenek, teljesen újra kellett indítani a telefont, sőt, az Apple TV-n is be kellett lépnem vele, ugyanis az AirPlay 2 nem támogatott.

A Fitness+ 9.99 dolláros havidíjjal érhető el, ha pedig spórolni szeretnénk, érdemes az éves előfizetést választani 79.99 dollárért. Az első hónap természetesen ingyenes, illetve ha most vettünk új Apple Watch-ot akkor +2 hónapot kapunk még ajándékba.

Az Apple Fitness+ szolgáltatás igénybevételéhez legalább Apple Watch Series 3 vagy újabb órára van szükségünk watchOS 7.2 vagy újabb rendszerrel, illetve a következő Apple-készülékek valamelyikére: iPhone 6s vagy újabb modell iOS 14.3 vagy újabb rendszerrel, vagy Apple TV tvOS 14.3 vagy újabb rendszerrel.

Összegzés

Ahogy a kondi termek bezártak, és nem tudtam eljárni edzeni, nagyon sok, online elérhető tréning videót kipróbáltam, viszont sajnos 1 hétnél tovább egyik sem tudta fenntartani az érdeklődésemet. Az Apple Fitness+ számomra egy hatalmas meglepetés volt, és eleinte ennek is csak 1 hetet adtam, de lassan egy hónapja szinte a mindennapok részévé vált a délutáni edzés.

Mindez köszönhető a családias hangulatnak, a változatos edzéseknek, a tökéletes playlisteknek, a trénerek személyiségének és legfőképp a statisztikáknak, melyek mind-mind motiválnak, hogy hétről-hétre keményebben eddzek és kihozzam magamből a maximumot, na meg persze hogy a barátaimat is legyőzzem a heti kihívásokban.

Ha van rá lehetőségetek (amerikai, angol, ausztrál, kanadai, ír vagy új-zélandi Apple ID kell hozzá), mindenképp próbáljátok ki az ingyenes 1 hónapot, amely semmilyen kötöttséggel nem jár. ?

Te milyen mozgást választottál a kijárási korlátozások idejére?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Jöhetnek majd a kérdések, “AZ MI OTT A HÁTTÉRBEN?!” :man_shrugging:t2::joy:

  2. :joy: :joy: :joy:

    Én inkább azt kérdezném meg, hogy ez mennyire használható Watch nélkül? Mert az nekem nincs, nem is szeretnék, hagyományos óra párti vagyok. És nekem szempont, hogy legyen tvOS változata is, emiatt a Nike-ot egyből kilőttem. Az Adidas Training Appjét pedig egy nyár alatt meguntam, szóval ezt nagyon várom, hogy mikor indul el nálunk, de ha az adatok és egyéb miatt kell hozzá az óra, akkor meg vagyok lőve.

  3. Csak az adatok miatt kell az óra, én venném, :smiley: :smiley: de elfogadom, hogy hagyományos párti vagy. Van tvOS app :slight_smile:

  4. Igen azt látom a képekből, hogy van tvOS app. De ha nincs hozzá órám ami rögzítené a statisztikákat és egyéb infókat, attól még használhatóak az edzések mindenféle korlátozás nélkül? Max annyi, hogy a bal felső sarokban nem jelenít majd meg semmi infót?

  5. Sztem igen, de majd megnézzük :slight_smile: vagyis nem én, hanem Nóri :man_shrugging:t2::joy:

  6. Azt megköszönném. :slight_smile:

  7. Azt írják amúgy hogy iPad és iPhone-on megy ettől még óra nélkül, igaz sztem minimum iPad kijelző kell azért az értelmes használathoz.

  8. Hát igen… Azért dobtam a Nike-ot is, mert telefonon nagyon nem volt jó, nem láttam soha, hogy mit kellene csinálni. Adidasnak van tvOS alkalmazása, de annak nagyon hamar meguntam a gyakorlatait, pedig előfizetéssel próbáltam, tehát még csak azt se mondhatom, hogy az ingyenes verzióban elérhető korlátozott számú gyakorlatokkal volt uncsi.

    De akkor sajna ez is kuka… Vagy pedig a hagyományos óra mellé venni kell egy Watch-ot is, amit az edzések idejére veszek fel csak… :sweat_smile: :joy:

  9. Őszintén, vegyél egy használt Series 3-at, edzéshez BŐVEN elég, és ilyen 50k körül mennek.

  10. Igen, ez jó ötlet.

  11. A háttérben az egy Quest 2 és 2 HomePod mini doboz ha jól látom :joy::joy: Na jó viccet félretéve, én nem tudom rávenni magam az itthoni edzésre, pedig van egy Crosstrainer, egy TRX meg sok kis apró kiegészítő, de azonkívül, hogy néha crossra ráállok semmi, nincs motiváció valahogy. Az edzőterembe szívesen járok akár naponta is. Most is zárva vannak a termek 12.22-től 01.22-ig és hiába csinál az edzőm is napi szinten zoom edzést valahogy nem tudnak rávenni :joy: Meg hát az utóbbi időben EMS erőedzéseket csináltam onnan meg tényleg pótolhatatlan, hogy ott álljon fellettem és motiváljon :smiley: A párom már jobban eledzeget itthon is neki viszont összevarázsolok egy teszt időszakot. Vajon a novemberben vett Watch jó a +2 hónaphoz?

  12. Azt amúgy hozzáteszem a Quest 2-ön elég jókat elboxolgattam a Creed-el a napokban :smiley:

  13. Hát a +2 hónap kérdés, amúgy én pl sétálni szeretek teremben, de azért itthonra nem vennék futógépet, PEDIG KÉNE, mert olyan kéne már, ami nyilván kompatibilis az Apple Watch-csal, az pedig sztem milla fölött van. De én elnézegetem Nórit miközben edz… teljesen jó! :smiley: Sztem a tied is jól ellesz ezzel meg tényleg jók az edzők! :slight_smile:

  14. Nem értem ennek a területi korlátozását. Remélem hamarosan elérhető lesz itthon is!

  15. Én sem értem, látva hogy a felület is le van fordítva magyarra, a content oké nem magyar, de ez a tv±nál sem volt gond.

    @SzifonAdmin: Két watchal próbáltatok? Kezeli a felület, hogy egyszerre több ember adatait jelenítse meg?

  16. Az Apple TV-nél csak 1 órával van lehetőség belépni. Sajnos.

  17. Avatar for xehomo xehomo says:

    Azt lehet tudni, hogy mikor ér ide? Vagy bármi becslésetek esetleg rá?

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    erről sajnos semmi információ nincs.

  19. Avatar for Buza Buza says:

    Sziasztok en azt szeretnen kerdezni hogy van egy angol accountom de lejart az angol bankkartyam mert mar nem elek kint. Sajnos semmilyen modszerrel nem fogad el magyar kartyat se apple
    pay se paypal se siman bankkartya hozzaadassal. Ti higy csinaltatok hogy ki tudtatok probalni? Van amerikai kartyatok vagy ott lehet kartya nelkul is? Van erre megoldas szerintetek?

    Koszonom a valaszokat elore is!

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kell hozzá megfelelő bankkártya, tehát angol Apple ID mellé egy angol bankkártya, amerikaihoz meg amerikai.

  21. Elérhető végre német nyelvű területeken is :partying_face:
    A Premiumban ráadásul 2TB van, úgyhogy úgymond a Fitness+ ingyen van mert eddig +10 CHF fizettem a 25,50 mellé a tárhely miatt így meg 34,50 és ez is benn van :grinning:

  22. Ezek szerint ez a sima Személyesben nem lesz elérhető? 2TB felhőtárhely nekem irdatlanul sok és totálisan szükségtelen, elég gáz lesz ha majd emiatt nem lehet Fitness±om ha végre elindul nálunk is, mert nem kell az a rengeteg tárhely… :roll_eyes:

  23. Ki tudod választani külön is. Csak nekem így ingyen van úgymond :slight_smile:

  24. Ja köszi, akkor megnyugodtam. :smiley:

  25. Sőt tudsz választani havi vagy kedvezőbb áron éves díj között.

  26. Én egyébként a Voice Apple Music csomagot várom, de hazánkban nem érhető el :frowning:

  27. Az még nálunk svájcban se elérhető Siri miatt ugyanúgy mint a Homepod se. :slightly_frowning_face:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for Szifon Avatar for Buza Avatar for Zakika_123 Avatar for xehomo Avatar for Jadeye Avatar for ef-dani Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83