fbpx Skip to content

Úgy fest, hogy az Apple azzal a gondolattal játszik, hogy mi lenne, ha a nagyobb eszközeik vezeték nélküli töltőállomásként is tudnának funkcionálni és így egy hasznos másodlagos szerepet is betölthetnének az életedben, ha éppen nem kellenek semmire.

Ha az Apple arról ad ki szabadalmat, hogy a következő iPhone alján milyen csavarok lesznek, akkor arra valószínűleg nem ugranak rá annyian, mint most erre.

Természetesen a szabadalmakat a jól ismert Patently Apple oldal vette észre. Az első szabadalom azzal magyarázza az ötlet létjogosultságát, hogy bár sok eszköz egységes töltőcsatlakozóval rendelkezik, az optimális töltéshez különböző fali adapterekre van szükség, amiket vinni kell magunkkal például utazáskor.

A szabadalom nyelvezetét az Apple megpróbálta a legbonyolultabbá tenni, hogy a lehető legkevesebb információ derüljön ki belőle terveiket illetően, de már az ábrázolás is vad fantáziákat kelthet.

Képzeld el, hogy az iPhone-od a nyaraláson kibírja az egész napos fotózást, este felmész a hotel szobába, az iCloud már áthúzta a képeket, gyorsan megnézed őket a MacBookodon, majd lefekvéskor ráteszed a telefont a laptopra és reggelre feltölt.

Így elég csak egy laptop töltőt vinned magaddal és nem kell vesződnöd még a Lightning-kábellel és az USB-s fali adapterrel.

Azt, hogy ez mennyire lenne hasznos, így nehéz megállapítani, de minden bizonnyal lennének helyzetek, amikor jól jöhetne, hogy MacBookod egyben egy „AirPower” is.

Persze a másik szabadalom az iPad hátlapjára is kitér, de én például nagyon nem szeretem arccal lefele letenni kijelzős kütyüim, így tuti nem használnám a tabletem vezeték nélküli töltőállomásként… Várjunk csak? Még erre is gondolt a szabadalom!

Ha az iPad kijelzőjén töltenéd iPhone-od, akkor mellette összemenne a főképernyő és tovább tudnád használni az iPadOS-t is!

Emellett egy rakás más érdekes szoftveres funkcióra is kitérnek az Apple mérnökei. A töltőeszköz operációs rendszere tudna értesíteni, ha nem optimális helyzetben helyezted fel a töltendő kütyüt és ha az jobban fel van töltve, akár visszafelé is tudna töltést elszívni.

A kütyüidből akár rakott palacsintát is csinálhatnál a szabadalom szerint és azok egymás közt elintéznék az optimális töltést.

Te el tudod képzelni, hogy ilyen irányba halad majd az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.