Napi összefoglaló Siri jóvoltából

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 14.2 elhozott magával egy hasznos Siri újdonságot, ami valószínűleg nem lesz meglepő azoknak, akik már használták az Amazon Alexa személyi asszisztensét.

A napi összefoglaló elmondja a jelenlegi időjárást, naptárbejegyzéseid, emlékeztetőid, forgalmi információid és ha a világ szerencsésebb részén vagy, akkor még a híreket is. De hogyan is érhető ez el?

Ha legalább iOS 14.2-t (vagy iPadOS 14.2-t vagy HomePod Software 14.2-t) használsz, akkor például így kérheted le a napi összefoglalót:

  • What’s my update?
  • Personal Update
  • Hey Siri, daily briefing!

Siri ezután elmondja neked a jelenlegi időjárást, illetve ha este kérdezed, akkor még a másnapit is, majd folytatja naptár bejegyzéseiddel és közelgő időponttal ellátott emlékeztetőiddel. Következő lépésként pedig a kontaktodon beállított otthonodhoz tervez egy útvonalat Apple Maps-szel és megmondja, hogy mennyi idő lenne hazaérned.

A végső lépés a hírek felolvasása, melyhez Siri az NPR, a CNN és a BBC Apple Podcastok csatornáit használja, de az itthon sajnos nem elérhető.

Épp ezért, ha nem akarod, hogy Siri minden alkalommal közölje veled, hogy itthon a napi összefoglalódban nem lesznek hírek, kikapcsolhatod a „Remove the news from my update” paranccsal.

Sajnos a többi szekció nem eltávolítható, így hiába nem érdekel az Apple Térképek szerinti hazaérkezési időd, azt mindenképp közli veled Siri.

Személy szerint én nem fogom használni ezt a napi összefoglalót, de könnyen el tudom képzelni, hogy valaki be tudja illeszteni napi rutinjába Siri megkérdezését.

Te fogod használni ezt a napi összefoglalót?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. ANagyon tetszik a homescreened! :wink:

  2. Németországba működik. A híreket úgy adja, hogy bead egy podcast ot ami elmondja a napi legfontosabb híreket (nem vagyok rá feliratkozva.) kb. négy és fél percben. Nekem tetszik. Amúgy tényleg jó a home Screened.

  3. Nekem elmondja az időjárást és elmondja hogy a hírek nálunk nem elérhető.
    Sem a naptár sem az emlékeztetőket nem olvassa fel.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!