fbpx Skip to content

Az iOS 14.2 elhozott magával egy hasznos Siri újdonságot, ami valószínűleg nem lesz meglepő azoknak, akik már használták az Amazon Alexa személyi asszisztensét.

A napi összefoglaló elmondja a jelenlegi időjárást, naptárbejegyzéseid, emlékeztetőid, forgalmi információid és ha a világ szerencsésebb részén vagy, akkor még a híreket is. De hogyan is érhető ez el?

Ha legalább iOS 14.2-t (vagy iPadOS 14.2-t vagy HomePod Software 14.2-t) használsz, akkor például így kérheted le a napi összefoglalót:

  • What’s my update?
  • Personal Update
  • Hey Siri, daily briefing!

Siri ezután elmondja neked a jelenlegi időjárást, illetve ha este kérdezed, akkor még a másnapit is, majd folytatja naptár bejegyzéseiddel és közelgő időponttal ellátott emlékeztetőiddel. Következő lépésként pedig a kontaktodon beállított otthonodhoz tervez egy útvonalat Apple Maps-szel és megmondja, hogy mennyi idő lenne hazaérned.

A végső lépés a hírek felolvasása, melyhez Siri az NPR, a CNN és a BBC Apple Podcastok csatornáit használja, de az itthon sajnos nem elérhető.

Épp ezért, ha nem akarod, hogy Siri minden alkalommal közölje veled, hogy itthon a napi összefoglalódban nem lesznek hírek, kikapcsolhatod a „Remove the news from my update” paranccsal.

Sajnos a többi szekció nem eltávolítható, így hiába nem érdekel az Apple Térképek szerinti hazaérkezési időd, azt mindenképp közli veled Siri.

Személy szerint én nem fogom használni ezt a napi összefoglalót, de könnyen el tudom képzelni, hogy valaki be tudja illeszteni napi rutinjába Siri megkérdezését.

Te fogod használni ezt a napi összefoglalót?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!