fbpx Skip to content

Rajtam kívül bizonyára sokan szeretitek a Nomad Horween bőrből készült termékeit, hiszen szinte alig találni a piacon szép, igényesen kidolgozott, valódi bőr kiegészítőket. A Nomad termékpalettájában számos Apple termékhez találunk prémium tokokat, legyen az iPhone, iPad, AirPods vagy épp Apple Watch, viszont egy valami mindig is hiányzott: a hozzájuk illő laptop tok.

Nos, van egy jó hírem, a Nomad a napokban bemutatta a legújabb termékeit, a MacBook sleeve-et illetve a hozzáillő egérpadot, melyekhez szokásukhoz híven szintén a Horween bőrt használták. Nagyon vártam már ezt a terméket, hogy végre teljes legyen a Nomad szettem – nézzük is, mik az első benyomásiam a MacBook sleeve-ről és a hozzá tartozó egérpadról!

A Nomad egérpadja, ahogyan említettem is, a Horween cserzőműhely bőréből készül két méretben, 13”-os és 16”-os MacBookokhoz. Az egérpad méretezésének köszönhetően könnyedén magunkkal tudjuk vinni bárhova, hiszen belefér a laptop táskánkba is és a 2.5 mm vastagságával nem foglal el sok helyet. Mivel az egérpadot utazás során is használhatjuk, így természetesen úgy tervezték, hogy minden felületen megállja a helyét. A megfelelő tapadás érdekében a Horween bőr hátoldala mikrobarázdás, csúszásmentes gumibevonatot kapott, így az egérpad “nem mászkál el” a használat során.

Mint minden más, bőrből készült termék, a Horween bőr is idővel egy különleges bevonatot, úgynevezett patinát kap a felületén, ezzel is egyedivé téve azt. Az egérpadot a már említett két méretben, 13”-os és 16”-os MacBookokhoz tudjuk megvásárolni 59.95 dolláros áron a már-már védjeggyé vált Nomad színekben: rusztikus barnában és feketében.

Mivel pár hete megérkezett az M1-es MacBook Air-em, így talán a laptop sleeve-et még az egérpadnál is jobban vártam. A Nomad sleeve a már megszokott Horween bőrből készült és az egérpadhoz hasonlóan két méretben, 13”-es és 16”-es verzióban érhető el, rusztikus barna és fekete színben. Ami elsőre megfogott, az a Nomad sleeve vékonysága, mely a mindennapi használat során egy hatalmas pluszpont. Ez a vékony design viszont nem ment a védelem rovására, ugyanis egy magas sűrűségű EVA “shell” gondoskodik róla, hogy a laptopunk a legnagyobb biztonságban legyen, bárhova is vigyünk magunkkal.

A fröccsöntéssel készített EVA “shell” pontosan követi a MacBookunk vonalait és szorosan körülöleli azt, illetve a Horween bőrnek is segít, hogy tartósabb legyen és tovább megőrizze az alakját, ezzel is hosszantartó védelmet nyújtva a MacBookunknak. Az EVA belső nagyon masszívnak tűnik és szerintem akár még egy kisebb esést is karcolások nélkül megúszhat a laptopunk. A biztonságról gondoskodik továbbá a tökéletes pontossággal elhelyezett 48 darab mágnes is, mely a MacBook behelyezése után azonnal lezár. A mágneses zárat úgy tervezték, hogy minden körülmény közt megvédje a laptopunkat, így brutál erős, N42-es mágneseket használtak hozzá.

A Nomad Horween bőrtok oldalán találunk egy kis kivágást is, amely az USB-C bemenetnél található, így egyszerűen tölthetjük a MacBookunkat anélkül, hogy a tokot le kellene vennünk róla. Számomra ez a funkció kifejezetten hasznos, ugyanis Steve, a macskánk imád a laptopon ülni töltés közben, viszont a kis karmai miatt mindig félek, hogy megkarcolja a MacBook felületét. Ahogy a képen láthatjátok, a Nomad sleeve tökéletes ülőhelynek bizonyult cicák számára is! A Nomad laptop sleeve-et 199.95 dolláros áron vásárolhatjuk meg a Nomad webshopjában.

A bőr egyik érdekes tulajdonsága, hogy a használat során és az idő múltával egy patinát képez, mely még különlegesebbé teszi a kiegészítőnket. Az évek során számos Nomad termékhez volt szerencsém és minden nap használom őket, így bátran állíthatom, hogy a Horween bőrnek nagyon jól áll az öregedés és talán még jobban is néz ki az érés után, mint előtte. A Nomad termékei a prémium kategóriát képviselik, viszont az árukért cserébe egy minőségi és tartós kiegészítőt kapunk, ami az évek múltán is hű társunk lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!