fbpx Skip to content

Az orosz székhelyű Caviar nevű cég már nem egyszer készített egyedi átépítésű iPhone-okat, de eddig azok általában a különböző nemesfémek és drágakövek felhasználását jelentették, természetesen csillagászati árakon. Nemrég viszont egy teljesen szokatlan dologgal jelentkezett a cég, és most az iPhone 12 Pro modelleket vették ehhez alapul.

Állításuk szerint a limitált kiadású, összesen 9 darab készüléknek a hátlapja egy eredeti Apple I számítógép alaplapjának egy-egy darabját tartalmazza és darabonként átlagosan 10.000 dollárért kínálják őket, emellett pedig készítenek majd 49 darab “light” verziót is, aminél pedig csak egy apró alaplap-darabka lesz a hátlapban, és cserébe az ár is “csak” átlagosan 5.500 dollár.

A Caviar állítása szerint készülék hátlapjának alapja fa, amely kiegészül a jellegzetes Apple felirattal, egy fényes titán mini monitorral (ez értelemszerűen csak dísz, nem valódi kijelző), billentyűzet gombokkal, és az Apple I alaplapjának egy részével.

A “light” verzió pedig igazából csak egy fa hátlappal rendelkező készülékház, amin az Apple felirat felett egy kis tartóban kapott helyet az állítólagos eredeti alaplap-darabka:

Az Apple I egyébként 1976-ben jelent meg, és azt Steve Wozniak, az Apple társalapítója tervezte. Nem sokkal később az Apple II váltotta fel, és a két számítógép együtt alapozta meg a cég későbbi sikereit. A világon összesen 63 darab Apple I maradt fenn, mivel az Apple II megjelenését követően a cég megsemmisítette az elődjét, ennek köszönhetően igen nagy ritkaságnak számít a piacon. Egy-egy aukció során sokszor jócskán fél millió(!) dollár feletti összegért juthatunk hozzá, már ha egyáltalán valaki hajlandó megválni a saját darabjától.

A Caviar állítása szerint a 63 darabból az egyik gépet darabokra szedték, csak hogy elkészülhessen ez a 9 darab exkluzív, egyedi iPhone 12 Pro és a 49 darab “light” verzió. Ez az az állítás, amire persze sokan felvonták a szemöldöküket.

Adott tehát 9 darab iPhone 12 Pro, darabonként átlagosan 10.000 dollárért, ami tehát összesen nem lesz több, mint 90.000 dollár, maximum 100.000. A 49 darab “light” modell átlagosan 5.500 dollárba kerül, tehát összesen nagyjából 270.000-re jön ki. A kettő együtt kicsit felfelé kerekítve már közelít a 400.000 dolláros határhoz. Még ha valami elképesztő módon meg is csípünk valahol egy valódi Apple I-et, az ennél is többe fog kerülni, és valószínűleg nem is kevéssel. Azt se felejtsük el, hogy a cégnek még hasznot is kellene termelnie, hiszen annak nem sok értelme lenne, ha a végén igazából komoly veszteséggel zárnának, hiszen az eladott készülékek összértéke nem fedezné még az alapanyag árát sem.

Abba meg már talán kár is belemenni, hogy a fenti videóban olyan készülék látható, amely esetén a hátlapi kamerák kialakítása a különféle pletykák látványterveiben látható elrendezést mutatja, és nem a valódi iPhone 12 Pro-ét…

Érdemes megnézni az alábbi videót ezek kapcsán, mert több más részlet is gyanús:

Persze nem ez az egyetlen, meglehetősen hihetetlen termék a cég oldalán, kínálnak ugyanis olyanokat is, amelyeknél az Apple logóban állítólag Steve Jobs ikonikus fekete pulóverének egy valódi darabja kapott helyet.

Ha viszont a fenti termékkel kapcsolatban nem állít igazat a cég, tehát nem egy eredeti Apple I alaplapról van szó, akkor az azonnal megkérdőjelezi a többi, hasonlóan “olcsó” termékük valódiságát is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Cice Cice says:

    Embereknek elment az esze?

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mármint?

  3. Marmint, kepes ezert barki fizetni?

    Egyreszt ronda, bazári, de ez szubjektiv. Masreszt ez egy telefon, nem osszetevesztendo mondjuk egy Rolex oraval, ami semmit nem veszit az ertekebol, sőt…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for Cice Avatar for Jadeye