Többen is megkérdőjelezik a Caviar Apple I-darabkás iPhone 12 Pro-inak eredetiségét

Az orosz székhelyű Caviar nevű cég már nem egyszer készített egyedi átépítésű iPhone-okat, de eddig azok általában a különböző nemesfémek és drágakövek felhasználását jelentették, természetesen csillagászati árakon. Nemrég viszont egy teljesen szokatlan dologgal jelentkezett a cég, és most az iPhone 12 Pro modelleket vették ehhez alapul.

Állításuk szerint a limitált kiadású, összesen 9 darab készüléknek a hátlapja egy eredeti Apple I számítógép alaplapjának egy-egy darabját tartalmazza és darabonként átlagosan 10.000 dollárért kínálják őket, emellett pedig készítenek majd 49 darab “light” verziót is, aminél pedig csak egy apró alaplap-darabka lesz a hátlapban, és cserébe az ár is “csak” átlagosan 5.500 dollár.

A Caviar állítása szerint készülék hátlapjának alapja fa, amely kiegészül a jellegzetes Apple felirattal, egy fényes titán mini monitorral (ez értelemszerűen csak dísz, nem valódi kijelző), billentyűzet gombokkal, és az Apple I alaplapjának egy részével.

A “light” verzió pedig igazából csak egy fa hátlappal rendelkező készülékház, amin az Apple felirat felett egy kis tartóban kapott helyet az állítólagos eredeti alaplap-darabka:

Az Apple I egyébként 1976-ben jelent meg, és azt Steve Wozniak, az Apple társalapítója tervezte. Nem sokkal később az Apple II váltotta fel, és a két számítógép együtt alapozta meg a cég későbbi sikereit. A világon összesen 63 darab Apple I maradt fenn, mivel az Apple II megjelenését követően a cég megsemmisítette az elődjét, ennek köszönhetően igen nagy ritkaságnak számít a piacon. Egy-egy aukció során sokszor jócskán fél millió(!) dollár feletti összegért juthatunk hozzá, már ha egyáltalán valaki hajlandó megválni a saját darabjától.

A Caviar állítása szerint a 63 darabból az egyik gépet darabokra szedték, csak hogy elkészülhessen ez a 9 darab exkluzív, egyedi iPhone 12 Pro és a 49 darab “light” verzió. Ez az az állítás, amire persze sokan felvonták a szemöldöküket.

Adott tehát 9 darab iPhone 12 Pro, darabonként átlagosan 10.000 dollárért, ami tehát összesen nem lesz több, mint 90.000 dollár, maximum 100.000. A 49 darab “light” modell átlagosan 5.500 dollárba kerül, tehát összesen nagyjából 270.000-re jön ki. A kettő együtt kicsit felfelé kerekítve már közelít a 400.000 dolláros határhoz. Még ha valami elképesztő módon meg is csípünk valahol egy valódi Apple I-et, az ennél is többe fog kerülni, és valószínűleg nem is kevéssel. Azt se felejtsük el, hogy a cégnek még hasznot is kellene termelnie, hiszen annak nem sok értelme lenne, ha a végén igazából komoly veszteséggel zárnának, hiszen az eladott készülékek összértéke nem fedezné még az alapanyag árát sem.

Abba meg már talán kár is belemenni, hogy a fenti videóban olyan készülék látható, amely esetén a hátlapi kamerák kialakítása a különféle pletykák látványterveiben látható elrendezést mutatja, és nem a valódi iPhone 12 Pro-ét…

Érdemes megnézni az alábbi videót ezek kapcsán, mert több más részlet is gyanús:

Persze nem ez az egyetlen, meglehetősen hihetetlen termék a cég oldalán, kínálnak ugyanis olyanokat is, amelyeknél az Apple logóban állítólag Steve Jobs ikonikus fekete pulóverének egy valódi darabja kapott helyet.

Ha viszont a fenti termékkel kapcsolatban nem állít igazat a cég, tehát nem egy eredeti Apple I alaplapról van szó, akkor az azonnal megkérdőjelezi a többi, hasonlóan “olcsó” termékük valódiságát is.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Cice says:

    Embereknek elment az esze?

  2. Jadeye says:

    mármint?

  3. Marmint, kepes ezert barki fizetni?

    Egyreszt ronda, bazári, de ez szubjektiv. Masreszt ez egy telefon, nem osszetevesztendo mondjuk egy Rolex oraval, ami semmit nem veszit az ertekebol, sőt…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!