fbpx Skip to content

Ahogy telik az idő, úgy egyre több alkalmazást optimalizál a fejlesztőjük az M1 chipes gépekre. Sokak számára biztosan egyfajta örömhírként szolgál, hogy a napokban a Microsoft frissítéseket adott ki a Mac felhasználók számára a Microsoft 365-csomag kapcsán.

A napokban megjelent frissítésekkel az Outlook, a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote már natív módon támogatja az M1-es processzort.

A Microsoft szerint ezzel a felhasználók jelentős teljesítménybeli javulást kaptak, amelyek lényegesen érzékelhetők az M1 chipes Mac-eken. Természetesen az Office alkalmazások univerzálisak, tehát továbbra is futnak a legújabb frissítésekkel és funkciókkal az Intel processzoros Mac-eken is.

A cég így jellemezte néhány mondatban az újdonságokat:

Örömmel jelentjük be, hogy kiadtuk néhány Microsoft 365 Mac alkalmazásunk új verzióját, amelyek már natívan futnak M1-es Mac gépeken. Ez azt jelenti, hogy az Office fő zászlóshajó alkalmazásai – az Outlook, a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote – gyorsabban futnak, és teljes mértékben kihasználják az új Mac-ek teljesítményét. A frissítések az M1 chipes MacBook Air-en, MacBook Pro-n és Mac minin már elérhetők.

További újdonság, hogy az Outlook megkapja az iCloud támogatást. Ez azt jelenti, hogy hozzáadhatjuk az iCloud fiókunkat az Outlookhoz, és kezelhetjük együtt a többi fiókunkkal is:

Folyamatos figyelünk a visszajelzésekre, és szeretjük tudni, hogy az ügyfeleink hogyan szeretnék használni a termékeinket. Tehát köszönjük mindenkinek, aki megosztotta velünk a tapasztalatait. Örömmel jelentjük be, hogy az iCloud fiók támogatás elérhető lesz az új Outlookban. Mostantól a munkahelyi és személyes e-maileket, névjegyeket és naptárakat egyetlen alkalmazásban kezelhetjük. (Ez a frissítés a következő hetekben lesz elérhető.)

Érdemes frissíteni a gépünkön az Office-t még akkor is, ha nem M1-es gépen használjuk, mert a fentieken túl még a macOS Big Sur-höz fejlesztett vizuális újdonságokat is láthatunk. A frissítést megtehetjük közvetlenül a Mac App Store-ban a Frissítések fülön, vagy használhatjuk a Microsoft AutoUpdate-et.

Te használod Mac-en a Microsoft Office-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Igen, abszolút. Tulajdonképpen az Outlook - Excel - word szentháromság folyamatosan nyitva van, meg mellette még a To Do is szintén (Office 365). És néha ezek bekavarnak, akkor aztán almás a stabil rendszernek… de mintha némileg javulna ez a tendencia az utóbbi időkben.
    Kíváncsi leszek erre a frissítésre, még nem jött ki egyelőre (sajnos nem M1-est használok, szóval az Intelesről tudok beszámolni itt).

    Viszont ha már itt vagyunk, egy kérdés, hátha valaki tud segíteni. :slight_smile:

    PC-s alapú az irodában minden, szinte mindenki azt használ (98 %). Amikor én belépek egy mappába a szervergépen (az is nyilván PC alapú) és mondjuk ott dolgozom egy excel file -ban, akkor utána(m) egy mappa marad ami kiolvashatatlan, olyasmi, mint valami segédfile vagy hasonló. Azt én generálom oda (illetve az oprendszer) automatikusan. Érdekessége, hogy én a Finder alól nem látom, de a PC-s kollégák a TC -ből igen, és páran már elküldtek különböző helyekre, mondván “teleszemetelem” nekik a szervert.
    Ki lehet ezt kapcsolni valahol? S ha igen, akkor miképp?
    Elkerülném a PC használatot, ha egy mód van rá (volt sokáig, elég volt the :smiley: )

    Köszi szépen és Békés Karácsonyt mindenkinek!

  2. Avatar for nord nord says:

    Sajnos ezt nem tudod kikerülni… Én is próbálkoztam vele, de az a helyzet, hogy tökéletesen 100% kompatibilitást csak az adott, amikor feltettem a MBP-ra külön partíción a Windows/Office párost. Jó, jó a Microsoft által írt maces office csomag, de valahol egy pici mindig hibádzik a teljességhez.
    Illetve még egy lehetőség van: ha a cégednél lehetséges, akkor távoli elérésű Windows-t kell használni, és így is minden rendben lesz.

  3. mac-es feature ez

  4. Avatar for expa expa says:

    kár érte, butaság :frowning:

  5. Hálózati meghajtón .DS_Store kikapcsolás, ez kell neked.
    Terminalba beírni, majd Enter:
    defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool true
    Újra kell indítani a Findert és a gépet… Esetleg a TinkerTool-t próbáld ki, az is tudja.

  6. Üdv!
    Köszi szépen, kicsit lassan, de azért eljutottam a kipróbálásig. :slight_smile:
    Érdekes módon a terminalos parancs valami miatt nem működött. Újraindítottam. Kétszer is próbáltam, superuser-ként és sima user-ként, ugyanúgy csinálja, azonnal teszteltük.
    Letöltöttem tehát az ajánlott TinkerTool -t is, abban van a Finder fül alatt egy “don’t Create Hidden DS Store files over a network connection” bepipálható dolog, alapból be is volt pipálva… ez kellene, ugye?
    Köszönet és Üdv!

  7. Ma letöltöttem az Office-t az új M1-es MacBook Air-re és fénysebességgel működik, összehasonlítva a 2017-es i5-ös Air-el óriási különbség van, még a régi gépen egy excel tabella eltart kb 30-40 mp-ig is, hogy megnyissa , ugyanez a tabella az új gépen 3-4 mp. 2 napja csak ámulok és bámulok, hogy milyen gyors a gép :hugs::slightly_smiling_face:

  8. Igen, ez az.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for martonv Avatar for TigerCat Avatar for nord Avatar for grofzero Avatar for expa Avatar for 83miki83