fbpx Skip to content

Szerdán kiadta az Apple az iOS 14.4, az iPadOS 14.4, a watchOS 7.3 és a tvOS 14.4 első béta verzióját, majd egy nappal később a macOS Big Sur 11.2 első bétája is megérkezett.

Igen, ha ilyen ütemben haladunk, jövő szeptemberre meglesz az iOS 14.10 is, de most ettől tekintsünk el, és nézzük meg az újdonságokat!

A 9to5Mac-nek köszönhetően máris végig tudjuk nézni, hogy miket variált az Apple:

  • új Handoff felhasználói felület HomePod mini és U1 chippel rendelkező iPhone kapcsolatánál: az iPhone 11-ben bemutatott U1 chip nagyon pontos helymeghatározást tesz lehetővé és mivel a HomePod minibe is bekerült, így az iPhone-odon dinamikusan változtatja a méretét a Handoff értesítés, ha közelíted telefonod a hangszóró felé.
  • jobban szabályozható háttérkép parancs: a Parancsok alkalmazásban a háttérkép testre szabása parancs mostantól egy perspektíva kapcsolóval is rendelkezni fog, ha esetleg nem szeretnéd, hogy mozogjon a beállított háttérkép.
  • VoiceOver frissítés: a VoiceOver egy „Direct Touch Apps” nevű funkcióval bővül, ami segíthet majd a vakoknak és gyengénlátóknak eszközeik kezelésében.

Ahogy a videóból is látszik, az új Handoff felület és a VoiceOver frissítés még nem működik tökéletesen, de határozottan ígéretes újítások, és azok, akik szeretnek szórakozni a parancsalapú háttérkép állítással, minden bizonnyal örülnek majd az új kapcsolónak.

Neked hogy tetszik az új frissítés?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok