A pontos idő “lekopogtatása” taptikus jelzéssel az Apple Watch-on

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány napja az Apple Support tweetelt az Apple Watch-ok egy funkciójáról, amivel úgy “nézhetjük meg” az időt, hogy azzal nem zavarunk másokat, amikor például illetlenség lenne ránézni az óránkra, a hangos felolvasás meg pláne nem lenne opció.

A Taptikus időjelzés (Taptic Time) segítségével ugyanis az óra rezgéssel jelzi, hogy mennyi az idő, ha két ujjal megérintve tartjuk a (felébresztett) számlapot.

A funkciót így állíthatod be:

  1. Nyisd meg a Beállításokat az Apple Watch-on, vagy az iPhone-on a Watch appot.
  2. Koppints az Óra elemre, görgess le és nyomj rá a Taptikus időjelzés lehetőségre.
  3. Kapcsold be a Taptikus időjelzés funkciót, és válassz beállítást: Számjegyek, Tömör vagy Morzekód.

Az idő “lekopogtatásához” két ujjal érintsd meg és tartsd megérintve a felébresztett óraszámlapot. Az órák és a percek jelzése a következők szerint történik:

  • Számjegyek – Az Apple Watch hosszú koppintással 10 órányi időegységet jelez, röviddel pedig a további órákat. Ezután hosszú koppintással adja meg a 10 percnyi időegységeket, és röviddel a percek számát. (Például: 11:25 – hosszú, rövid, szünet, hosszú, hosszú, 5x rövid.)
  • Tömör – Az Apple Watch hosszú koppintással 5 órányi időegységet jelez, röviddel pedig a további órákat. Ezután hosszú koppintással adja meg a negyedórák számát. (Például: 11:31 – hosszú, hosszú, rövid, szünet, hosszú, hosszú.)
  • Morzekód – Az Apple Watch az idő minden számjegyét Morze-kódban fogja koppintani. (Például: 11:33 – 1 rövid és 4 hosszú, 1 rövid és 4 hosszú, szünet, 3 rövid és 2 hosszú, 3 rövid és 2 hosszú.)

A fentiekből tehát látható, hogy a ténylegesen pontos időt csak a Számjegyek és a Morzekód opció közli, a Tömör opcióval csak negyedórás pontosságot kapunk.

Neked hogy tetszik az Apple Watch ezen funkciója?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Új funkció? Series 1, WatchOS6-tal is tudja.

  2. Ott ülsz valahol, ahol figyelni kell, téged is látnak, miközben “észrevtélenül” felébreszted az órát, megfogod két ujjal a kijelzőt, és közben magadban számolod mennyi és hogyan rezeg, miközben fejben dekódolod a morzét… neeeeeeeee. Nem is vonja el a figyelmed, áhhhh :smiley: Gondolom az Applenél adtak a kitalálónak egy employee of the month awardot :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!