fbpx Skip to content

Néhány napja az Apple Support tweetelt az Apple Watch-ok egy funkciójáról, amivel úgy “nézhetjük meg” az időt, hogy azzal nem zavarunk másokat, amikor például illetlenség lenne ránézni az óránkra, a hangos felolvasás meg pláne nem lenne opció.

A Taptikus időjelzés (Taptic Time) segítségével ugyanis az óra rezgéssel jelzi, hogy mennyi az idő, ha két ujjal megérintve tartjuk a (felébresztett) számlapot.

A funkciót így állíthatod be:

  1. Nyisd meg a Beállításokat az Apple Watch-on, vagy az iPhone-on a Watch appot.
  2. Koppints az Óra elemre, görgess le és nyomj rá a Taptikus időjelzés lehetőségre.
  3. Kapcsold be a Taptikus időjelzés funkciót, és válassz beállítást: Számjegyek, Tömör vagy Morzekód.

Az idő “lekopogtatásához” két ujjal érintsd meg és tartsd megérintve a felébresztett óraszámlapot. Az órák és a percek jelzése a következők szerint történik:

  • Számjegyek – Az Apple Watch hosszú koppintással 10 órányi időegységet jelez, röviddel pedig a további órákat. Ezután hosszú koppintással adja meg a 10 percnyi időegységeket, és röviddel a percek számát. (Például: 11:25 – hosszú, rövid, szünet, hosszú, hosszú, 5x rövid.)
  • Tömör – Az Apple Watch hosszú koppintással 5 órányi időegységet jelez, röviddel pedig a további órákat. Ezután hosszú koppintással adja meg a negyedórák számát. (Például: 11:31 – hosszú, hosszú, rövid, szünet, hosszú, hosszú.)
  • Morzekód – Az Apple Watch az idő minden számjegyét Morze-kódban fogja koppintani. (Például: 11:33 – 1 rövid és 4 hosszú, 1 rövid és 4 hosszú, szünet, 3 rövid és 2 hosszú, 3 rövid és 2 hosszú.)

A fentiekből tehát látható, hogy a ténylegesen pontos időt csak a Számjegyek és a Morzekód opció közli, a Tömör opcióval csak negyedórás pontosságot kapunk.

Neked hogy tetszik az Apple Watch ezen funkciója?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.