Spotify 2020 Wrapped – itt az idei személyre szabott statisztika és toplista

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A december egyet jelent az adventtel, karácsonnyal, szilveszterrel, na meg persze az év végi toplistákkal. A Spotify jó szokásához híven idén is az év utolsó hónapjának elején elkészítette a személyre szabott évértékelőjét.

Amióta csak emlékszem és használom a Spotify-t, minden évben megajándékoztak minket egy ilyen jellegű statisztikával, volt, amikor még csak a böngészőben volt elérhető ez és az alkalmazásban csak egy lejátszási listát kaptunk. Pár éve már azonban már egy story stílusú, interaktív felületet kapunk számos lejátszási listával együtt közvetlenül az alkalmazásban.

Előfordulhat, hogy nem mindenkinél jelenik meg az alkalmazás főképernyőjén ez az újdonság, de nem kell csüggedni, erről a linkről el lehet jutni oda mindig.

A Spotify 2020 Wrapped elárulja, hogy 2020 során:

 • hány új előadót ismertünk meg;
 • hány stílusirányzatba hallgattunk bele és ebből hány volt számunkra eddig ismeretlen;
 • melyik számot látszottuk le legtöbbször, ezt mikor hallottuk az évben először, melyik nap hallgattuk meg a legtöbbször, illetve melyik napon értünk el vele egy nagyobb mérföldkövet;
 • melyik 5 számot pörgettük a legtöbbet;
 • melyik évtized és abból melyik szám volt a kedvencünk;
 • mely öt előadót hallgattuk a legtöbbet;
 • a legtöbbet hallgatott előadótól hány percnyi zenét streameltünk és melyik volt a kedvenc számunk tőle;
 • összesen hány előadótól hallottunk zenét idén;
 • volt-e olyan szám, amit a tömegek előtt hallottunk;
 • és aki itt hallgat podcasteket is, annak erre vonatkozó statisztikákat is mutat az alkalmazás.

Ezeken felül még sok mást is megtudhatunk, ha minél több funkcióját szoktuk használni az alkalmazásnak. Azonban talán a legdurvább érték amit ez a kimutatás megad, az a lejátszott percek száma, amit érdemes utána órákba és napokba is átszámolni, ami nálam majdnem 54 napnyi zenehallgatást jelent.

Lejátszási listák terén sem kell az idei összeállításnak szégyenkeznie, bár ahogy nézem, korábban több személyre szabott listát kaptunk, most csak egy top számaink és egy kihagyott slágerek listát. Azonban a Spotify felhasználóinak egészére nézve több mint 20 válogatással idézhetjük fel ezt az elég sajátos évet. Amennyiben kíváncsi vagy a Spotify saját, mélyreható statisztikáira, akkor azokat itt tudod elolvasni.

Neked napokba átszámolva mennyi volt az idei streaming időd?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Nekem idén „csak” 43 nap, az elmúlt években volt ennél sokkal több is, csak Apple Musicot használok a futásaimhoz egy ideje, hogy csak a Watch legyen nálam…kb havi 25-30 órát futok az még hozza jönne :sweat_smile:.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!