fbpx Skip to content

Amióta az Apple bemutatta új M1 processzorát, mindenki egyre kíváncsibb, hogy mit is tud az új chip. A napokban ismét egy érdekes tesztet készítettek ennek kapcsán.

Az M1-et a GFXBench 5.0 benchmarking eszközzel tesztelték. Az eredmények magukért beszélnek.

A referenciaértékeket az Apple Metal-t használva kapták, és a teszt során az is kiderült, hogy a chip mind az Nvidia GeForce GTX 1050 Ti-t, mind pedig az AMD Radeon RX 560-at felülmúlta. Az Apple M1 processzora minden teszten lényegesen jobban teljesített a vártnál.

Az M1 processzor GPU-jának pontos kialakítása még rejtély, az Apple továbbra sem tett közzé erről információt, azonban a tesztek alapján nem kell attól félnünk, hogy csalódást okozna. Az Apple állítása szerint az M1 nyolcmagos GPU-ja körülbelül 25 000 szálat lesz képes egyszerre kezelni. Továbbá valószínűleg 2,6 teraflop átviteli sebességre lesz képes.

A Nvidia GTX 1050 Ti és az AMD RX 560 is egy régebbi grafikus kártya, mindkettő körülbelül 3 éve jelent meg, dedikált, 75 wattos, asztali gépekbe szánt változatok. És bár így nem a legújabbak közé tartoznak, mégis lenyűgöző teljesítménynek számít az, hogy az M1 az integrált GPU-jával is képes volt a teszt során jelentős különbséggel felülmúlni őket.

Az Apple új M1 chipje jelenleg az új, 13 hüvelykes MacBook Pro, MacBook Air és Mac mini modellekben található meg.

Te váltottál vagy tervezel váltani M1 processzoros gépre?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.