fbpx Skip to content

Ugyan 2018-ban az Apple valamiért kihagyta az amerikai Hálaadáshoz kapcsolódó kihívást, de 2019-ben visszahozta, és ez idén is elérhető. Most is a csak egyetlen napig megszerezhető jelvénnyel (badge-dzsel) és matricával motiválja mozgásra az Apple Watch a felhasználóit Hálaadáskor.

Nincs tehát más teendőd, mint hogy gyalogolj, fuss, vagy kerekesszékkel tegyél meg november 26-án legalább 5 km-t egy edzéssel és tiéd lesz a jelvény és matrica. Azonban, hogy Magyarországon is teljesíthető legyen a kihívás megint csak egy kis trükkre lesz szükségünk.

Aki régóta használja az órát, mint mondjuk a Szifon.com csapat nagy része, azoknak a megszerezhető badge-ek jórésze már biztosan megvan. A watchOS 4 megjelenésével új, havi kihívásokat is kaptunk, ami minden felhasználónak más és más, és az érte járó “plecsni” csak annyiban különbözik a tökéletes hónaptól, hogy egy része arany helyett ezüst. Szerencsére vannak olyan kihívások is, mint a mostani hálaadásnapi, amiért teljesen egyedi badge és animált matrica jár.

Mivel a Hálaadás nem magyar ünnep, ezért nálunk alapból nem érhető el ez a kihívás – a használt régiótól függ, hogy megjelenik-e az új néven Fitnesz alkalmazásban. Magyarországon valószínűleg a legtöbb felhasználó magyar regionális beállításokkal használja mind az iPhone-ját, mind az Apple Watch-át, akár magyar, akár angol vagy más nyelvű felülettel is.

Aki szeretné megszerezni ennek az 5 km-es kihívásnak a teljesítéséért járó badge-et és az iMessage matricákat, annak elég csak az órájának a régió beállítását (Watch app > Általános > Régió és nyelv) az Egyesült Államokra állítani és utána persze sétálva, futva, vagy akár kerekesszékkel teljesíteni egy legalább 5 km-es távot. A kihívást teljesíthetjük az órán található Edzés alkalmazással, de bármi másik olyan appal is, ami HealthKit-támogatással is rendelkezik, és így rögzíti az adatokat az Egészség app adatbázisában.

A régió a badge megszerzése után természetesen visszaállítható.

Ki tervezi teljesíteni ezt a kihívást?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Sipka Sipka says:

    Köszi az infót, be is húztam! :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Sipka Avatar for Szifon

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Sipka Sipka says:

    Köszi az infót, be is húztam! :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Sipka Avatar for Szifon