Újdonságok az iOS 14.3-ban: Ecosia kereső, AirPods Studio és AirTag utalások, ProRaw

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

November 13-án az Apple kiadta az iOS 14.3 első bétáját, mely néhány beígért változást és jópár meglepetést is hozott magával.

Nézzük meg, hogy mi is változott pontosan és mire számíthatunk a következő iOS frissítéstől!

HomeKit kiegészítők frissítése az Otthon alkalmazásból

Jelenleg ha van egy HomeKit eszközöd és ahhoz érkezik a gyártótól egy szoftverfrissítés vagy egy új firmware, akkor azt csak a gyártó által készített külön alkalmazásból tudod telepíteni.

Ezen változtat az iOS 14.3 Otthon alkalmazása, mely végre lehetőséget ad a gyártóknak, hogy egyenesen az Apple alkalmazásán keresztül tehessék elérhetővé a frissítéseiket.

Az Otthon alkalmazásban ráadásul lesz egy olyan gomb is, amivel az összes HomeKit eszközödet egyszerre frissítheted majd. A frissítés menete a HomePod firmware frissítéséhez fog hasonlítani.

Új keresőmotor opció

A Google kemény pénzeket fizet az Apple-nek, hogy ők maradjanak az alapértelmezett keresőmotor Safari-ban, de az Apple még egy új lehetőséget hoz.

iOS 14.3-tól az Ecosia keresőmotor is elérhető lesz a Google, Yahoo, Bing és DuckDuckGo mellett.

Az Ecosia egy zöld keresőmotorként hirdeti magát, és a bevételük legalább 80%-ával olyan nonprofit szervezeteket támogatnak, amelyek az újraerdősítést tartják szem előtt, és például fákat ültetnek.

Kardió fitnesz értesítések

Az Apple Watch jelenleg is figyeli a Vo2 Max adatokat és ezt felhasználva értesítéseket fog küldeni iOS 14.3-ban és a hozzá tartozó watchOS 7.2-ben, hogy így vigyázzon egészségedre sportolás közben.

AirPods Studio

Egy új ikon is bekerült az operációs rendszerbe, amin valószínűleg az AirPods Studio látható:

Ez egészen szépen hasonlít egy szeptemberben kiszivárgott fotóra, amin állítólag szintén az AirPods Studio vagy legalábbis egy prototípusa látható:

Sok pletyka azt állította korábban, hogy az AirPods Studio idén érkezik és bár még befuthat, több esély van rá, hogy valamikor 2021-ben láthatjuk meg az Apple első fejhallgatóját.

AirTag és más tracking kütyük jobb támogatása

Az Apple még a nyári WWDC-n bejelentette, hogy a Lokátor alkalmazás hamarosan támogatni fogja a harmadik féltől származó követő eszközöket, mint például a Tile-t.

Ez a funkció az Lokátor alkalmazásban a „Hawkeye” (Sólyomszem) kódnévre hallgat.

Egy csomó extra kép és figyelmeztető vagy magyarázó szöveg is került a rendszerbe, többek közt egy olyan, ami lehetővé teszi, hogy elveszettnek jelölj olyan cuccokat, amit követő kütyüvel láttál el, valamint lehetőséget arra, hogy ha eladnád a követődet, akkor eltávolítsd az Apple ID-d alól.

Most már egészen valószínű, hogy az AirPods Studio és az AirTag is 2021-re csúszik tovább.

ProRAW

Az iOS 14.3 az iPhone 12 Pro egyik újítását is elhozza, amit az Apple még az októberi bemutatón beígért. A ProRAW egy új képformátum az Apple-től, ami kombinálja a RAW fotózás előnyeit az Apple intelligens képkészítési technológiáival.

Az első vizsgálatok alapján minden kép egy nagyjából 25 megabájtos lineáris DNG fájlt eredményez 12 bites kódolással.

Az új képformátum nem mindenkinek szól, de akik szeretik utólag professzionális alkalmazásokban szerkeszteni a telefonos képeiket, biztosan értékelni fogják a lehetőséget.

Te találtál valami más változást az iOS 14.3-ban, ami esetleg kimaradt a fenti felsorolásból?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. zoll3r says:

    Handras sztorijában valamelyik nap feltűnt egy opció a 25/50 fps videók rögzítésére, ha jól emlékszem ebből a bétából. Vagy nem?

  2. Igen, választható már a 25FPS - “PAL” kapcsoló

  3. totopad says:

    Valahol, valamikor olvastam, hogy az app tv+ kaphat droid támogatást, akár Chromecast-ot is. Erről van valami infó?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!