fbpx Skip to content

A vágányok közé esett apróbb tárgyak, így például az AirPods-ok gyakran jelentenek kellemetlenséget a vasúttársaságok számára is, nem beszélve a tulajdonosaikról.

A Japan Times mutatta be, hogy van erre egy megoldás, mégpedig egy speciális porszívó, amelyet kifejezetten az AirPods-ok és más vezeték nélküli fülhallgatók megmentésére terveztek.

A vezeték nélküli fülhallgatók gyakran kiesnek, amikor az emberek fel- és leszállnak, vagy a peronon várakoznak.

A dolgozók általában szemétszedővel gyűjtik össze a vasúti sínekre esett tárgyakat. De ezzel az eszközzel nem túl könnyű felvenni a fülhallgatókat, mivel gyakran a kavicsok közé szorulnak.

A JR East és a Panasonic egy közös projektbe kezdett, amelyben egy porszívóhoz hasonló eszköz kifejlesztésén dolgoznak, amellyel könnyedén felvehető lesz a vasúti sínek közé esett apró tárgy, egy fülhallgató is.

Természetesen ez a probléma már az Egyesült Államokban is régóta fennáll. A metrón közlekedők már annyi AirPods-ot ejtettek be a pályára, hogy az MTA új közszolgálati közleményt fontolgat, amely arra figyelmezteti az ingázókat, hogy fel- és leszálláskor ne legyen a kezükben az AirPods.

Éppen a múlt héten kellett megakadályoznom egy férfit, hogy lemenjen a pályára a fülhallgatójáért. Értékesebbek az ingázók számára, mint az életük. – mondta az egyik metró takarító a NY Postnak a 159 dolláros Bluetooth fülhallgatóról.

A New York City Transit ezért az elejtett AirPods-okat és egyéb tárgyakat a nap végén szedi össze, amikor leáll a közlekedés:

Időnként az emberek megkérdezik, hogy felszednénk-e nekik a vágányok közé ejtett AirPods-ukat. Erre napközben nincs mód, nem állítjuk le a járatokat, ahogyan azt sem akarjuk, hogy az emberek leugorjanak a sínek közé, hogy összeszedjék az elhagyott fülhallgatóikat.

Veled fordult már elő hasonló probléma? 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nem Airpodsok hanem vezeték nélküli fülhallgatók…

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Agent_H lásd:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Agent_H Avatar for Szifon Avatar for Jadeye

Népszerű hozzászólások

  1. Nem Airpodsok hanem vezeték nélküli fülhallgatók…

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Agent_H lásd:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Agent_H Avatar for Szifon Avatar for Jadeye