fbpx Skip to content

Az Apple ma este 7-kor kiadta a tvOS 14.2-es frissítést, ami a szokásos módon most is hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz.

Az új kiadás újdonságairól – szokásához híven – előzetesen most sem árul el semmit a tvOS, az Apple TV beállításaiban, az Újdonságok alatt meg igazából a tvOS 14 újdonságai látszanak.

Letöltés

A frissítés az Apple TV-n a Beállításokban a Rendszer / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

A hivatalos tvOS 14.2 buildje 18K57, ami megegyezik a Release Candidate buildjével.

Visszaállításhoz az IPSW innen tölthető le:

A tvOS kizárólag a negyedik generációs (sima és 4K) Apple TV-kre érhető el.

A 3. generációs Apple TV-kre az Apple egyúttal kiadta az Apple TV Software 7.6-ot, ami az ipsw.me-n iOS 8.4.3 (12H911) formában látható.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A tvOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható a tvOS 14 címke alatt.

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Hello! HELP! :slight_smile:
  Apple TV 4K-m van, és szeretném a 14.2 helyett visszatenni a 14.0.2-t, de ugye nincs USB-C csatlakozó sem már ezen az Apple TV-n.
  Az egyik App olyan hibát produkál, ami kikészít és szeretném tudni, hogy a frissítés óta-e. Úgy érzem igen… Sírok.

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  tudtommal speciális, ethernetes kábel nélkül nem lehet visszaállítani. de esetleg nézd meg, mi van akkor, ha közvetlenül összekötöd a számítógépeddel egy Ethernet kábellel, és elindítod az iTunes-t vagy hogy megjelenik-e a Finderben. nem látok rá sok esélyt, de veszteni valód nincs. ha nem jársz sikerrel, akkor irány egy hivatalos szervizpartner, de lehet célravezetőbb az adott app fejlesztőjével felvenni a kapcsolatot, hogy javítani tudja.

 3. Az ethernetes ötlettel nem jársz messze, mert mint kiderült több cikkből is, az ethernet mögött, elrejtve van egy lightning csatlakozó… De egyelőre sehol egy hír arról, hogy bárki is használta volna ezt már valamire. iTunesban nem jelenik meg sajnos direkt ethernet kapcsolattal. :frowning:

  Most ez egyelőre bukós, az app fejlesztőjénél vettem fel hibajegyet róla. Nem kis cég amúgy: Synology. Bízom benne, hogy javítják, nem csak az én kedvemért… Ugyanakkor kicsit szkeptikus is vagyok, mert a DS Video app utoljára 2017 januárban frissült…

  Jut eszembe, akad itt valaki aki használ Apple TV-t és van Synology-ja is? Érdekelne, hogy nála is ugyanez a hiba megvan-e?

 4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  igen, erre a rejtett csatlakozóra gondoltam, de eddig még sehol nem láttam hozzá adatkábelt.

  nekem RT2600ac van, az Apple TV-m viszont nem a 4K-s. mi pontosan a hiba nálad?

 5. Milyen hiba? Meg nézem neked, hogy nálam is produkálja-e.

 6. Én is megtudom nézni a hibát, DE próbáld már meg Infuse-al ugyanezt a műveletet. Az egész szifon csapat erre esküszik és az összes nast az Infuse appal használjuk. Tudom nem ez a megoldás, de lehet megszereted :slight_smile:

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @SzifonAdmin kivéve én, mert én a Plexet használom. de itt még nem derült ki, hogy egyáltalán mi is a probléma.

 8. Köszönöm, rendesek vagytok.
  Tehát, tvOS 14.2 óta (nem csak a 4K-s Apple TV-n ven hiba szerintem). Elindítasz egy filmet, tök mindegy mi, tök mindegy milyen formátum, elindul, kép-hang minden jó, de:

  • nem lehet pause-t nyomni, nem reagál rá
  • mivel nincs pause, nem lehet gyorskeresést sem csinálni az alsó csúszkával
  • ha vissza akarsz lépni a back gombbal (back azaz a remote appban a “MENU”, nem pedig home) akkor nem visszalép a DS Videoban az előző képernyőre, hanem kiugrik az Apple TV főmenübe
  • ezekután hiába indítanád el a DS Video appot, nem fog elindulni, csak fekete képernyő lesz, “ki kell lőni”, után indul csak el

  Nem vigasztal, de nem vagyok egyedül, kiváncsi vagyok nálatok mi a helyzet.

 9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ja hogy akkor ezt a DS Video alkalmazásban indítod el az Apple TV-n a Synology NAS-odról? miért nem használsz Plexet?

 10. Nekem csak Gopro meg Dron videók vannak amiket DS Videóval nézek, de azok müködnek málam rendesen a remote appal, pause meg visszalépés is.

 11. Azaz a NAS-on tartod a VideoStationben ezeket a videókat, és Apple TV-n DS Videoval játszod le? 14.2 az Apple TV?

 12. Igen.

 13. Ennek sok oka van :slight_smile:

  • ezt szoktam meg
  • mikor először lett Synologym, még semmivel nem lehetett AppleTV-n lejátszani
  • ez a gyári app
  • minden eszközömről tudom nézni akárhol vagyok, ugyanaz a kezelés, listák, watched/unwatched státusz
  • plex és infuse fizetős, ez teljesen ingyenes, akármennyi eszközön

  Egyébként a hiba létezik, az imént megerősítette a hibajegyemre válaszolva a Synology support is.

  "Dear customer,

  Thanks for contacting Synology Technical Support.

  Our development knows about this behavior and will fix it as soon as possible. Unfortunately, I can not give you any information when, an improvement of the app takes place because I have no influence on the development."

 14. Ez egyébként rohadt gáz, mert végig tudták valszeg a béta alatt. Nem most jelentették nekik először.

 15. Igen, ezen én is ki tudok akadni. De ez más appoknál is előfordul, pl. mikor MKB mobilbank lefagy egy IOS frissítés után, miközben volt előtte 8 beta verzió…

 16. DS Video hibát javította a Synology egy beta kiadással, de ezt is a community forumból kell megtudnom, mert a support a még mindig nyitva tartott hibajegyemen keresztül képtelen volt erről tájékoztatni. Szóval levizsgáztak, 1-es.

  Testflight-on keresztül az Apple oldalán megjelenő linkre kell kattintani, és akkor feltelepszik a TV-re a beta alkalmazás, aminek a GUI-ját Big Sur-ösítették illetve a play/pause/back hibát fixálták. Ollé.

 17. Különben a plexet lehet úgy is használni hogy nem fizetsz érte egy kanyit sem és működik rendesen. Nekem infuse és plex van fent mind a kettő tökéletesen működik. A plex meg még távolról is ha lemegyünk a nyaralóba viszek 1  tv-t és nézem lent plexen az itthoni sorozatot filmet a NAS-ról. Az első pillanatban elengedtem a synology ds video appot mert ezekhez képest borzalmas. Az infuse 10 dollár egy évre ha előfizetésben veszed meg az havi 0,83 cent. Most őszintén annyit bőven megér de ha nem akarsz fizetni használd a plexet.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kopemagus Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin