Az iPhone 12 már 5GHz-es Wi-Fi-n keresztül is képes személyes hotspotot szolgáltatni

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Folyamatosan jelennek meg a különböző tesztek a legújabb iPhone-okról, amelyek általában több olyan újdonságra is kitérnek, amiket az Apple nem feltétlen említett meg külön a készülékek bemutatásakor.

A legutóbb például MacRumors számolt be arról, hogy az iPhone 12 már 5GHz-es Wi-Fi-n keresztül is képes hotspotot szolgáltatni, szemben a korábbi iPhone-ok csak 2,4 GHz-es lehetőségével.

A funkció az összes iPhone 12 modellnél alapértelmezettként elérhető, és igazából valószínűleg szükségtelen is átállítani. Ha mégis ezt szeretnénk tenni, akkor a Beállítások > Személyes hotspot menüben megtalálható egy Kompatibilitás maximalizálása lehetőség, amit bekapcsolva csak 2,4GHz-es Wi-Fi-n tudjuk megosztani az internetünket, viszont ezt a funkciót kikapcsolva elérhető lesz az 5GHz-es megosztás.

Bár az 5GHz-es Wi-Fi nagyobb sávszélességet tesz lehetővé, mint a 2,4 GHz-es, viszont a hatótávolsága egyben rövidebb is, ezért a személyes hotspot sebessége az eszköz és az iPhone távolságától is függ.

Te fogod használni a személyes hotspot megosztását 5GHz-en?

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!