fbpx Skip to content

A Patently Apple oldalnál azzal foglalkoznak, hogy az Apple számtalan szabadalma közül kiszedik azokat, amik érdekesebbek és valószínűleg létező termékekhez kapcsolódnak.

Most egy olyat találtak, ahol az Apple részletezi, milyen egyedi felhasználási módokra lehetne alkalmas az AirTag. Olyan érdekes dolgokra készülj, mint poroltó lokátor vagy görnyedtség figyelő. Nézzük is meg őket!

A szóban forgó szabadalom több apróbb ötletet foglal magában egy adott termékkel kapcsolatban.

Természetesen az AirTag alapvető funkciója az, hogy ráakaszd valamire, és utána a Lokátor alkalmazással könnyen megtalálhatod, de az Apple mérnökei nem tudták megállni, és eljátszottak a gondolattal, hogy a benne rejlő UWB chip és egyéb szenzorok mikre lehetnek még alkalmasak.

A szabadalmak címei a lehető legunalmasabbak, hogy így eltereljék a média figyelmét, de ezúttal nem jártak sikerrel. Példának:

  • Rögzítő egy rögzítőgyűrűs rögzítőelemhez
  • Rögzítőállvány egy vezeték nélküli helymeghatározó elemhez

Általában azt gondolnánk, hogy iPhone-unk lesz a legtöbb segítségre, ha elhagyjuk AirTaggel ellátott tárgyunkat, de a szabadalomból kiderül, hogy az asztali Mac vagy épp egy HomePod is segíthet. Arról is meg tudnak majd nyugtatni ezek a rendszerek, ha otthon hagysz valamit.

Ezen a képen egy tartót láthatsz, amit az Apple direkt az AirTag-hez tervezett, de maga az AirTag se lesz mindig kerek.

Egyrészt a jelenlegi pletykák szerint az Apple két méreten dolgozik: az egyik jó lehetne kulcstartókra, míg a másik inkább a táskába mehetne.

A szabadalom azonban tovább viszi a dolgot és egy karkötőt is felvázol, ami tökéletes lehetne olyan kicsi gyerekeknek, akiknek még az Apple Watch is túl sok lenne.

Az AirTag azonban nem csak tárgyak vagy személyek felkutatására lehetne alkalmas hanem defibrillátorok vagy poroltó készülékek felé is útba tudna irányítani. Így vészhelyzet esetén könnyen megtalálhatnád, hogy hol van a legközelebbi. Ez persze olyan funkciónak tűnik, ami valószínűleg nagyon lassan terjedne el a gyakorlatban, még ha tényleg bele is vágna az Apple.

Ennél már érdekesebb az, hogy néhány, saját magunkon elhelyezett AirTag segítségével az eszközeid szólhatnának, ha nem húzod ki magad, ezzel segítve, hogy jobb legyen a testtartásod. Ha pedig már több AirTaget teszel magadra, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy TV-s játékhoz használnád az avatarod mozgatására.

Arra is jó lehetne egy AirTag, hogy iBeacon-szerűen felugró ablakot jelenítsen meg iPhone-odon, ha valaki a közelébe ér.

És ez még csak a jéghegy csúcsa. Az AirTaggel az Apple igazán ki tudja szabadítani a dzsinnt a lámpásból és ezek az ötletek csak megvillantják nekünk, hogy mire számíthatunk.

Te várod már, hogy megjelenjen végre az AirTag?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok