Videó: már karcolási- töréstesztnek is alávetették az iPhone 12-t

A MobileReviewsEh YouTube csatorna kíméletlenül összetört egy iPhone 12-t, hogy ezzel demonstrálja, mennyivel jobb az új Ceramic Shield előlap.

Valamilyen szinten szomorú, hogy míg sokan még hozzá se jutottak új telefonjukhoz, addig mások már videókban törik össze ezeket, de itt most még egy iPhone 11-et is bezúznak, hogy legyen összehasonlítási alap.

Az iPhone 11 352 Newton nyomás után tört össze, míg az iPhone 12 442-t bírt ki, mielőtt beadta volna a derekát.

A keménységi karcolási teszten az iPhone 12 nagyjából hasonlóan szerepelt, mint az iPhone 11, talán kicsit jobban bírta, a hátlapi üveg viszont szinte azonos volt.

A Mohs keménységi skálán az iPhone 11 kijelzőjének üvege a 6-os és 7-es esetén is karcolódott, míg az iPhone 12-é bírta a 6-ost és csak a 7-esnél kezdett romlani. A 8-assal mindkettő kijelzője “felszántható” volt, annak csak a kameravédő zafírüveg áll ellen az iPhone-okon.

Szóval összességében elmondható, hogy az iPhone 12 kijelzője az ütéseket jelentősen jobban bírja és kevésbé karcolódik, de a ház többi része és a hátlap pont úgy viselkedik, mint az iPhone 11 tette.

Ennek ellenére ha igazán törődni akarsz az iPhone-oddal, akkor vegyél rá tokot és védőfóliát is, mert az Apple-nél továbbra sem képesek varázsolni.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Nem az a baj, hogy az iPhone nem törhetetlen… ép ésszel ez nem is lehet elvárás. A baj inkább, hogy szanaszét hájpolják a semmit. A 12-t úgy hirdetik: “behozhatatlan előnyben”… de jég, miben?? Az Apple 1 év lemaradásban van még az Oneplustól is… :)))

 2. Jadeye says:

  pedig ez egyáltalán nem nehéz, ne vegyél iPhone-t, ha szerinted más jobb. aki viszont az Apple ökoszisztémát használja, azt még mindig nem tudja meghatni egy androidos készülék sem.

 3. gunar says:

  Vegyél azt ahhoz adnak adaptert is és nem kell nemlétező jogszabályt keresgélni legalább. :crazy_face:

 4. Gúnár, ne gágogj!

 5. Nem az android dizájnjáról van szó, (másra nem lehet panasza senkinek) hanem az azt használó gyártók tisztességéről. Az Apple ebben is alul marad, marketingben viszont verhetetlennek látszik. Off

 6. tewe says:

  Tökéletesen igazad van nem hibátlan az ios mert szerintem már csak a rendszerekről lehet vitatkozni de az androidnál jobban kedvelem (rakják azt bele bármilyen dobozba one plus samsung lg stb) És már az ára sem kirívo az apple nak telefon fronton.

 7. Jadeye says:

  @OMEGAfan továbbra is várom a másik poszt kapcsán a jogszabályt. anélkül nem lehet továbblépni ebben az ügyben.

 8. gunar says:

  Fájó az igazság nem? Odaát várják a jogszabályt amit bőszen emlegettél. Persze az is csak a fika része volt, zéro alappal. Hagyjuk! :slightly_smiling_face:

 9. expa says:

  a FaceID-t a mai napig nem tudták leutánozni, ebben messze ver mindenkit.

 10. tewe says:

  Mondjuk ez sem egészen igaz mer a micrisoft kinect megvan ? Ms Surface ? De telefonba ők pakolták bele igen.

 11. Ch4rge says:

  Boven veri sebessegben tamogatottsagban, egysegesebb, szebb, faceidnak parja nincs es meg sorolhatnam

 12. Jadeye says:

  ez nem egy Kinect.

 13. Most nézegettem Youtube-on és az EverythingApplePro dobálja elég rendesen mindkettőt. 12-őt és 12 Pro-t is, hát meg kell hagyni, hogy tényleg brutálisan jó lett ez a kijelző üveg.

 14. gunar says:

  Ugyan ne soroljátok már fel mikben jobb mint az eddigiek és azt főként ne, hogy esetleg mint a konkurencia, mert az önjelölt jogalkotónk megsértődik. :crazy_face:

 15. Jadeye says:

  ne tegyél már megint újabb fát a tűzre.

 16. gunar says:

  Jó csak néhány gallyat lécci :roll_eyes::grinning:

 17. Mate20 proban ott a face id. Csak a kijelzo alatti ujjlenyomatolvaso minden szinten kenyelmesebb ma mar, igy az apple fele faceid megoldas meg ugy jopar evig egy elb@szott ut a maszkos idokben.
  Jahogy felold maszkban is? Szerintem nagyon nem.
  Mondom ezt egy 11pron irva.

 18. gunar says:

  Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy egy kalap alá lehet venni azt a F-ID -t az apple általival? Vagy az már tudja a 3d arcfelismerést netán, Akkor tutira nem tenne bele a gyártó plusz ujjlenyomat olvasót csak mert olyan sokan a F-ID ellenesek. Maradjunk annál, hogy amiben mindkettő van ott a F-ID nem biztonságos és ezért van az alternatív ujjlenyomat scanner. :slightly_smiling_face:
  Ja csak halkan jegyzem meg, most volt egy pár napig nálam egy Samu 12.4"-os tab az 5G-s és ha 200e-ért adnák akkor kellene csak, mert amennyiért adják nem ér annyit, a plusz 200e-t. Akkor inkább a drágább (kb 50e) iPad pro 12.9, igaz azt még eddig csak 2x nyomkodtam meg kicsit (kb 30p) de jobban esett úgy, hogy több androidos tabot használtam már az elmúlt évek alatt mint iphone-t, navigálni is, meg irodai célokra, stb.

 19. Szuper, akkor cseréld le és elmúlik ez a gondod. Egy mobilról beszélünk, nem kell ebből ekkora gondot csinálni. Meg kell venni azt ami tetszik és kész. Eladod a 11 Pro-t és veszel egy másikat.

 20. tewe says:

  @Jadeye Tudom, hogy nem kinect de a technológia azonos ez került be a surface termékekbe is pl. csak sokan nem tudják. De nincs jelentősége csak megemlítettem.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!