fbpx Skip to content

A watchOS ugyanúgy értesít minket mindenről, mint a telefonunk. Azonban minden meg nem nyitott értesítést egy kis piros ponttal jelez az óra kijelzőjének a tetején. Ez egy alapméretezett funkció, amit opcionálisan ki is kapcsolhatunk.

Az Értesítési központban addig tárolja az óránk az értesítéseket, míg azt meg nem nyitjuk, és persze addig a piros pont sem fog eltűnni.

A piros pont automatikusan eltűnik, ha az Értesítési központban már nincsenek olvasatlan elemek. Ha ez zavar minket, akkor néhány egyszerű lépéssel le is tilthatjuk.

Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan rejthetjük el az értesítési ikont.

Az Apple Watch értesítési ikonjának letiltása

  1. Nyissuk meg iPhone-on a Watch alkalmazást.
  2. Koppintsunk alul a Saját óra fülre.
  3. Válasszuk az Értesítések opciót.
  4. Állítsuk az Értesítésjelző kapcsolót Ki állásba.

Amint kikapcsoltuk az Értesítésjelzőt és nem nyitunk meg egy beérkező értesítést, akkor a piros pont már nem fog megjelenni az óra kijelzőjén. A haptikus jelzések természetesen még ekkor is ugyanúgy aktívak maradnak.

Az Értesítési központ elérése alkalmazás használata közben

Az Apple Watch csak akkor jeleníti meg az értesítéseket, ha a csuklónkon van és a zárolása fel van oldva. Az óra elég okos ahhoz, hogy rájöjjön, mikor használjuk aktívan az iPhone-t, és ilyenkor nem érkeznek meg az értesítések az óránkra is, hiszen az iPhone-on már látjuk őket.

A még meg nem nyitott értesítések megtekintéséhez húzzuk le az óraszámlap tetejét. Ezt követően láthatjuk az Értesítési központot, ahol az összes olvasatlan értesítésünket megtaláljuk.

A watchOS 5 előtt az Értesítési központot és a Vezérlőközpontot nem tudtuk elérni az alkalmazások használata közben, viszont a watchOS 5 óta legörgethetjük az Értesítési központot és felhúzhatjuk a Vezérlőközpontot egy alkalmazás használata közben is.

Neked hasznos vagy zavaró az értesítéseket jelző, piros pont?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. engem zavar mert akkor is ott van ha mar megneztem valamit sokszor

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for martonv

Népszerű hozzászólások

  1. engem zavar mert akkor is ott van ha mar megneztem valamit sokszor

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for martonv