Az iOS 14.0.1-gyel visszatért a kép a képben funkció a Safariban megnyitott YouTube videókhoz

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 14 végre elhozta iPhone-ra is a kép a képben funkciót, de a Safariból megnyitott YouTube videóknál elvette.

Ez különösen fájt az iPad felhasználóknak, akik már régóta használták ezt. De pánikra semmi ok, az iOS 14.0.1 kiköszörüli a csorbát és így már újra megy a kép a képben.

Így újra könnyedén betehetsz egy videót kép a képben módba, csak annyit kell tenned, hogy a YouTube videót a Safari böngészőből nyitod meg és nem a YouTube saját alkalmazásából.

Androidon YouTube Premium előfizetéssel működik csak a kép a képben funkció, ezért érdekes, hogy iOS-en van egy ilyen kiskapu.

A safaris trükkel kicsit csökken persze a YouTube Premium előfizetés előnyeinek listája, de azért még mindig lehet értelme előfizetni rá, ha például reklámmentes videókat szeretnél reklámblokkoló nélkül.

Videó a funkcióról iOS 14.0.1 alatt:

Egyelőre még azt se tudni, hogy a kép a képben funkciót támogató, YouTube Premium előfizetésre felkészült YouTube alkalmazás mikor fut be a Google-től, de elképzelhető, hogy ha az megtörténik, akkor utána majd a keresőórás próbálja meg elrontani a Safariból elérhető változatot.

Addig is örüljünk, hogy Safariból végre iPhone-on is kitehető a lejátszott videó egy aprócska ablakba.

Te használtad már a kép a képben funkciót az iPhone-odon?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Sima 14-el is tudtam háttérből hallgatni a Youtube videókat Safari-n, csak át kellett állítani asztali webhelyre és úgy gond nélkül ment!

  2. Jadeye says:

    mármint ezzel a háttérben való megjelöléssel a kép a képben opcióra gondolsz, amikor egy kis képben megjelenik az aktuálisan használt, egyéb alkalmazás felett a YouTube videó, vagy pedig hogy a háttérben, kép nélkül hallgattad? mert ez két külön dolog.

  3. Ha beállítottad asztali webhelynek akkor müködött a kép a képben valóban már a 14.0-al is. A tvOS megjelenéséről írt cikk alatt pont erről beszélgettünk 2 hete.

  4. Nekem még 14.0 van és tökéletesen működik a kép a képben funkció a youtube-nál safariban.

  5. Nekem se ment 14.0-án. Most a 14.0.1-el tökéletesen tudok mindent csinálni miközben kint fut a videó.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!